Sursa pentru prajiturica asta care nu lipseste niciodata de Sarbatori,este caietul de retete al mamei mele.
Pentru foi:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.
Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine .
Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc.
Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie.
Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.
Se imparte in trei sau patru parti si se coc foile pe dosul tavii,pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt.
Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia,aproximativ 25 de minute pentru o foaie.
Crema:
Se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj.Se amesteca cu frisca batuta.
Se pune intre foi.
Glazura:
Toate ingredientele se pun pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita complet.Apoi se pune peste prajitura.