Nu stiu de ce, cel mai mult imi place friptura facuta la sarbatori...parca are alt gust decat in alte zile in care fac...sper sa va placa si voua..
Carnea de purcel o spalam putin si o portionam.
pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine.
intr-un lighean pregatim marinata.
ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor.
usturoil il curatam si il pisam.
punem in lighean ceapa si usturoiul.
.peste adaugam ulei,vin rosu,sare,piper,boia de ardei si alte condimente.(eu toate astea le pun dupa ochi,de asta nu stiu sa va zic cantitatile exacte).
peste acesta marinata punem carnea,o amestecam bine cu mainile si o lasam asa cateva ore.
o acoperim cu un capac si o dam la frigider.
dupa ce a stat cateva ore la rece o asezam in tava.
intai ungem tava cu putin ulei.
asezam bucatile de carne si punem si din marinata peste.
deasupra asezam felii de morcov si de rosii, dar si 2-3 catei de usturoi taiati mai mare.
dam tava in cuptorul incins,la foc potrivit(eu dau la treapta 3 si jumatate).
o invartim din cand in cand,si daca mai e nevoie mai stopiti cu zeama de la marinata,sau daca nu mai aveti ,atunci stropiti cu vin.
cand este gata ,o scoatem din cuptor,o invelim in staniol si punem inapoi tava(focul fiind stins),ca sa fie frageda(aburii aia fierbiti daca ii acoperiti face friptura in asa fel de o puteti manca cu buzele).
pofta mare!!!