Friganele
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpargem cele doua oua intr-un bol Presaram peste ele sare si biper si le amestecam bine cu furculita. Pune si apa minerala care le face mai pufoase si omogenizam. Ungem vasul...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu struguri
Postat de: gurita_ta2005 in FicatSe pune la calit in unt ceapa tocata marunt. Ficateii se curata de pielite si se adauga peste ceapa,impreuna cu condimentele,dupa cateva minute se pune vinul rose si se lasa la foc mic sa...Citeste continuarea
Foietaj aromat cu capsuni
Postat de: Valclaudia in DulciuriLasam aluatul sa se dezghete si sa ajunga la temperatura camerei. Capsunile proaspete se curata de codite si se spala sub jet de apa rece. Capsunile congelate se dezgheata. Trecem...Citeste continuarea
Frigarui la gratar
Postat de: caroline in Mancaruri cu carnePieptul de pui il spalam,il stergem cu un servet de hartie si il taiem in cuburi potrivit ca marime.La fel procedam si cu felia de carne de porc. Carnatii ii taiem rondele. Rosiile le...Citeste continuarea
Fori di zucca (flori de dovlecel)
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se amesteca bine cu condimentele,faina se pune cat cuprinde. Floriile de dovlecel se spala bine,se usuca,se dau prin amestecul de ou si se pune la prajit in ulei incind. Se scot pe un...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postFasolea se alege de impuritati si se lasa la inmuiat in apa calduta 10-12 ore si apoi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert catava clocote se strecoara zeama si se inlocuieste cu apa rece....Citeste continuarea
Fasole bătută
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postFasolea se alege de eventualele impurități, se spală în câteva ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Punem apă la fiert 2-3 litri. Când apa a început să...Citeste continuarea
Fasole facaluita
Postat de: Dya in Mancaruri de postPunem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte). O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa...Citeste continuarea
Friptura de porc pulpa si scarita...
Postat de: babi5 in PorcCarnea se spala si se portioneaza,apoi o asezam in tava, condimentam si saram apoi punem usturoiul uleiul si berea. Acoperim cu folie de aluminiu si introducem tava in cuptotul incins la...Citeste continuarea
Fasole pastai congelata
Postat de: bylaura in ConserveSe rup capetele pastailor, se spala bine si se rup pe jumatate sau mai mici dupa preferinta. Se pune apa la fiert in oala iar pentru fiecare litru de apa se pune cate o lingura de sare si o...Citeste continuarea
Flan cu crema de vanilie si fructe
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul se prepara usor si rapid: Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se...Citeste continuarea
Foi din zahar ars cu crema de nuca
Postat de: Valclaudia in PrajituriCaramelizam 1 pahar de zahar intr-o cratita la foc mic, adaugam laptele si lasam sa se topeasca tot zaharul caramelizat. Dam cratita deoparte, lasam sa se raceasca,apoi punem bicarbonatul....Citeste continuarea
Friptura de vita marinata, cu sos...
Postat de: merisor67 in VitaMai intai pregatim marinata. Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea. Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc...Citeste continuarea
Frigarui
Postat de: ralu_ca in PorcCarnea o taiem bucati subtiri. O punem intr-o punga speciala impreuna cu usturoiul tocat, piper, cimbru, sare, boia, uleiul si berea, apoi inchidem si amestecam punga. O lasam la fezandat la...Citeste continuarea
Fasole Batuta
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriFasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati. A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru...Citeste continuarea
Fasole pastai cu dovlecel si carne...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute se adauga si bucatiile de carne, clatite sub jet de apa rece. Se pune putin busuioc, sare si piper si se stinge...Citeste continuarea
Flan cu branzeturi
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriBlatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj. Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai...Citeste continuarea
Fursecuri vieneze
Postat de: Alina26 in PrajituriPeincalzim cuptorul la 180 grade. Punem untul la temperatura camerei si zaharul intr-ul bol si mixam pana devine o pasta moale si pufoasa. Punem ouale, sarea, esenta de vanilie si amestecam....Citeste continuarea
Fidea cu rosii
Postat de: robert_badica in SpagheteSe pun la fiert fideaua in apa cu sare. Intr-o cratita separat se pune ulei si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga rosiile tocate cubulete, usturoiul tocat si toate condimentele. Se...Citeste continuarea
Flori de dovlecei pane
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriFlorile se tin cateva minute in apa rece pentru a iesi gazele care se ascund. Se rupe cu grija pistilul din flori si se lasa deoparte. Mozzarella se taie felii, peste fiecare se pune cate un fileu...Citeste continuarea
Fasole pentru iarna
Postat de: robert_badica in ConserveSe spala si se pun la fiert pastaile de fasole.Dupa ce s-au fiert se pun in borcane cu o aspirina si se mai fierb odata la baine marine! Citeste continuarea
Foietaj cu mozzarella si dovlecei
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAluatul l-am taiat in dreptunghiuri. Dovlecelul l-am taiat rondele si fiecare rondel in jumatate, iar mozzarella am feliat-o. Pe fiecare dreptunghi de aluat am asezat alternativ cate o fasie de...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: robert_badica in PuiTai pieptii de pui, ardeiul si ceapa in cubulete. Le infingi pe frigaruie, o bucata de piept de pui, un cubulet de ardei, un cubulet de ceapa rosie, procedezi asa pana ce umpli toata frigaruia. Se...Citeste continuarea
Fusilli cu carne tocata si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in FusilliCeapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline. Adaugam carnea tocata peste ceapa,punem condimentele,vinul si lasam sa scada,dupa care adaugam apa pana cand se fierbe carnea(cca 30...Citeste continuarea
Fasole verde cu ciocănele de pui...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneMulticooker-ul se conectează la sursa de curent, se apasă tasta Meniu, apoi se programează FRY pentr cca. 10 minute,se adaugă uleiul de rapiță și șase ciocănelele curățate și...Citeste continuarea
Foietaj cu nuca
Postat de: Valclaudia in DulciuriAluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos. Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu prosciutto si...
Postat de: mihaelar63 in FicatCuratati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte . Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano . Impachetati ficateii [ cat...Citeste continuarea
Focaccia cu ciuperci si cascaval
Postat de: Valclaudia in PizzaCuratam ciupercile si le spalam in doua, trei ape. Feliem ciupercile,le condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi le calim in 3 linguri de ulei pana scade apa lasata. Lasam ciupercile la...Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci si rosii chery
Postat de: MotanLaOale in FusilliCeapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala si se taie in doua. Se pune ceapa la calit in ulei intr-o cratita. Se caleste 3-4...Citeste continuarea
Flori de dovlecei pane
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriTrecem florile de dovlecel printr-un jet de apa rece, apoi le punem la scurs, pe un prosop de hartie. Batem bine oul cu un strop de apa rece , sare si piper. Adaugam faina in ploaie si...Citeste continuarea
File mignon cu sos de piper
Postat de: cristeena20 in Vita- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste si se presara pe ambele parti ale...Citeste continuarea
Friptură porc glazurată cu sos BBQ
Postat de: madi_marin in PorcBucăţile de rasol se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia afumată (smoked paprika). Se pun în vas de cuptor cu apă, vin şi usturoi şi se dau la cuptor. Se mai...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu garnitura de orez
Postat de: Valclaudia in FicatCuratam ficatul de pielite si grasime, apoi il spalam in mai multe ape. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi asezam ficatul spalat, piperam si il lasam la foc mic (cca 30 minute) pana...Citeste continuarea
Friptura de vita la cuptor
Postat de: Bunica in VitaCarnea curatata de pielite ,spalata se pune la macerat in lapte pentru cateva ore. Se scoate din lapte ,se portioneaza ,unge cu ulei de masline,baza Mirodenia( Fuchs) si pune in vas de lut....Citeste continuarea
Fasole cu rasol afumat
Postat de: Dya in PorcFierbem fasolea pentru 30 de minute, alegand din MENU functia BOIL. O scurgem de apa in care a fiert si o clatim cu apa calda. Tocam legumele si le calim 10-15 minute, folosind functia FRY....Citeste continuarea
Friptura de rata la cuptor
Postat de: mihaelar63 in RataTransati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne . Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru...Citeste continuarea
Fondant din bomboane Marshmallow
Postat de: Valclaudia in DulciuriBomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas). In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mamaliguta
Postat de: momo121 in FicatSpalam ficateii bine in apa rece, apoi turnam lapte pana ce ii acoperim si bagam la rece pentru aprox. 1 ora. Intr-o tigaie punem ulei si peste punem ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea
Fidelute scazute cu pui
Postat de: gabrielasfechis in PuiSe curata ceapa si morcovul, se spala, se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si se caleste putin impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa ce s-a calit...Citeste continuarea
Fasole galbena cu piept de pui si...
Postat de: Dya in PuiTaiem pieptul de pui si il rumenim usor. Adaugam legumele tocate marunt si le calim impreuna cu pieptul de pui pana ce devin translucide. Pastaile, intregi sau taiate in bucati mai mici, le...Citeste continuarea
Ficatei cu sos
Postat de: Dya in FicatInabusim ficateii pentru 30 de minute (am folosit programul BAKE si am adaugat apa cat sa ii acopere), dupa care adaugam uleiul si ardeiul capia, usturoiul si verdeturile tocate marunt....Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si glazura alba
Postat de: Valclaudia in DulciuriAluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina. Lasam aluatul...Citeste continuarea
Friptura de miel la punga
Postat de: Constelatialeu in OaieMai intai pregatim carnea,o spalam,absorbim apa cu un servet,apoi facem mici crestaturi in carne si bagam catei de usturoi. Ungem pe toate partile cu ulei si apoi imbracam in condimente.Asezam...Citeste continuarea
Fusilli cu mazare si ton
Postat de: gurita_ta2005 in FusilliPastele se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca.Se lasa timpul scris pe cutie. Ceapa se taie marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si mazarea congelata si tonul scurs de...Citeste continuarea
Frunze de telina pentru iarna
Postat de: babi5 in ConserveAm cules frunzele din gradina, le-am spalat bine, le-am lasat sa se scurga bine de apa apoi le-am tocat marunt, marunt si le-am pus in cutiute. Le-am etichetat si le-am pus in congelator. Si gata...Citeste continuarea
Ficatei cu usturoi si smantana
Postat de: claudiaO in FicatFicateii de pui ii spalam cu grija si taiem in 2 bucatile mai mari. Punem uleiul in tigaie si calim putin 4 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului. Adaugam ficateii si ii inabusim putin,...Citeste continuarea
Fursecuri de ovaz cu stafide
Postat de: Theodora0218 in DulciuriAmestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine)....Citeste continuarea
Friptura marinata pe pat de sos...
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget. Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care...Citeste continuarea
Frigarui din carne de porc, piept...
Postat de: nico15 in PorcMarinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si putin vin alb. Taiem carnea in cubulete aproximativ egale si masam sa se absoarba bine marinada. Dam la frigider...Citeste continuarea
Fasole verde la borcan
Postat de: babi5 in ConserveSe curata fasolea se taie bucati mai mici se spala bine apoi se pune intr-o oala cu apa si sarea la fiert. O lasam putin mai tare(sa nu fie fiarta ca si pentru mincare) la sfirsit adaugam...Citeste continuarea