A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Friganele

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Spargem cele doua oua intr-un bol Presaram peste ele sare si biper si le amestecam bine cu furculita. Pune si apa minerala care le face mai pufoase si omogenizam. Ungem vasul...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu struguri

Postat de: gurita_ta2005 in Ficat

Se pune la calit in unt ceapa tocata marunt. Ficateii se curata de pielite si se adauga peste ceapa,impreuna cu condimentele,dupa cateva minute se pune vinul rose si se lasa la foc mic sa...Citeste continuarea

Foietaj aromat cu capsuni

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Lasam aluatul sa se dezghete si sa ajunga la temperatura camerei. Capsunile proaspete se curata de codite si se spala sub jet de apa rece. Capsunile congelate se dezgheata. Trecem...Citeste continuarea

Frigarui la gratar

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un servet de hartie si il taiem in cuburi potrivit ca marime.La fel procedam si cu felia de carne de porc. Carnatii ii taiem rondele. Rosiile le...Citeste continuarea

Fori di zucca (flori de dovlecel)

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ouale se amesteca bine cu condimentele,faina se pune cat cuprinde. Floriile de dovlecel se spala bine,se usuca,se dau prin amestecul de ou si se pune la prajit in ulei incind. Se scot pe un...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Fasolea se alege de impuritati si se lasa la inmuiat in apa calduta 10-12 ore si apoi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert catava clocote se strecoara zeama si se inlocuieste cu apa rece....Citeste continuarea

Fasole bătută

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Fasolea se alege de eventualele impurități, se spală în câteva ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Punem apă la fiert 2-3 litri. Când apa a început să...Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte).  O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa...Citeste continuarea

Friptura de porc pulpa si scarita...

Postat de: babi5 in Porc

Carnea se spala si se portioneaza,apoi o asezam in tava, condimentam si saram apoi punem usturoiul uleiul si berea. Acoperim cu folie de aluminiu si introducem  tava in cuptotul incins la...Citeste continuarea

Fasole pastai congelata

Postat de: bylaura in Conserve

Se rup capetele pastailor, se spala bine si se rup pe jumatate sau mai mici dupa preferinta. Se pune apa la fiert in oala iar pentru fiecare litru de apa se pune cate o lingura de sare si o...Citeste continuarea

Flan cu crema de vanilie si fructe

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul se prepara usor si rapid:  Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se...Citeste continuarea

Foi din zahar ars cu crema de nuca

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Caramelizam 1 pahar de zahar intr-o cratita la foc mic, adaugam laptele si lasam sa se topeasca tot zaharul caramelizat. Dam cratita deoparte, lasam sa se raceasca,apoi punem bicarbonatul....Citeste continuarea

Friptura de vita marinata, cu sos...

Postat de: merisor67 in Vita

Mai intai pregatim marinata. Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea. Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc...Citeste continuarea

Frigarui

Postat de: ralu_ca in Porc

Carnea o taiem bucati subtiri. O punem intr-o punga speciala impreuna cu usturoiul tocat, piper, cimbru, sare, boia, uleiul si berea, apoi inchidem si amestecam punga. O lasam la fezandat la...Citeste continuarea

Fasole Batuta

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati. A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru...Citeste continuarea

Fasole pastai cu dovlecel si carne...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute se adauga si bucatiile de carne, clatite sub jet de apa rece. Se pune putin busuioc, sare si piper si se stinge...Citeste continuarea

Flan cu branzeturi

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj. Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai...Citeste continuarea

Fursecuri vieneze

Postat de: Alina26 in Prajituri

Peincalzim cuptorul la 180 grade. Punem untul la temperatura camerei si zaharul intr-ul bol si mixam pana devine o pasta moale si pufoasa. Punem ouale, sarea, esenta de vanilie si amestecam....Citeste continuarea

Fidea cu rosii

Postat de: robert_badica in Spaghete

Se pun la fiert fideaua in apa cu sare. Intr-o cratita separat se pune ulei si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga rosiile tocate cubulete, usturoiul tocat si toate condimentele. Se...Citeste continuarea

Flori de dovlecei pane

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Florile se tin cateva minute in apa rece pentru a iesi gazele care se ascund. Se rupe cu grija pistilul din flori si se lasa deoparte. Mozzarella se taie felii, peste fiecare se pune cate un fileu...Citeste continuarea

Fasole pentru iarna

Postat de: robert_badica in Conserve

Se spala si se pun la fiert pastaile de fasole.Dupa ce s-au fiert se pun in borcane cu o aspirina si se mai fierb odata la baine marine! Citeste continuarea

Foietaj cu mozzarella si dovlecei

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Aluatul l-am taiat in dreptunghiuri. Dovlecelul l-am taiat rondele si fiecare rondel in jumatate, iar mozzarella am feliat-o. Pe fiecare dreptunghi de aluat am asezat alternativ cate o fasie de...Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de: robert_badica in Pui

Tai pieptii de pui, ardeiul si ceapa in cubulete. Le infingi pe frigaruie, o bucata de piept de pui, un cubulet de ardei, un cubulet de ceapa rosie, procedezi asa pana ce umpli toata frigaruia. Se...Citeste continuarea

Fusilli cu carne tocata si zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Fusilli

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline. Adaugam carnea tocata peste ceapa,punem condimentele,vinul si lasam sa scada,dupa care adaugam apa pana cand se fierbe carnea(cca 30...Citeste continuarea

Fasole verde cu ciocănele de pui...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Multicooker-ul se conectează la sursa de curent, se apasă tasta Meniu, apoi se programează FRY pentr cca. 10 minute,se adaugă uleiul de rapiță și șase  ciocănelele curățate și...Citeste continuarea

Foietaj cu nuca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Aluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos. Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu prosciutto si...

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte . Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano . Impachetati ficateii [ cat...Citeste continuarea

Focaccia cu ciuperci si cascaval

Postat de: Valclaudia in Pizza

Curatam ciupercile si le spalam in doua, trei ape. Feliem ciupercile,le condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi le calim in 3 linguri de ulei pana scade apa lasata. Lasam ciupercile la...Citeste continuarea

Fusilli cu ciuperci si rosii chery

Postat de: MotanLaOale in Fusilli

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala si se taie in doua. Se pune ceapa la calit in ulei intr-o cratita. Se caleste 3-4...Citeste continuarea

Flori de dovlecei pane

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Trecem florile de dovlecel printr-un jet de apa rece, apoi le punem la scurs, pe un prosop de hartie.  Batem bine oul cu un strop de apa rece , sare si piper. Adaugam faina in ploaie si...Citeste continuarea

File mignon cu sos de piper

Postat de: cristeena20 in Vita

- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste  si se presara pe ambele parti ale...Citeste continuarea

Friptură porc glazurată cu sos BBQ

Postat de: madi_marin in Porc

Bucăţile de rasol se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia afumată (smoked paprika). Se pun în vas de cuptor cu apă, vin şi usturoi şi se dau la cuptor. Se mai...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu garnitura de orez

Postat de: Valclaudia in Ficat

Curatam ficatul de pielite si grasime, apoi il spalam in mai multe ape. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi asezam ficatul spalat, piperam si il lasam la foc mic (cca 30 minute) pana...Citeste continuarea

Friptura de vita la cuptor

Postat de: Bunica in Vita

Carnea curatata de pielite ,spalata se pune la macerat in lapte pentru cateva ore. Se scoate din lapte ,se portioneaza ,unge cu ulei de masline,baza Mirodenia( Fuchs) si pune in vas de lut....Citeste continuarea

Fasole cu rasol afumat

Postat de: Dya in Porc

Fierbem fasolea pentru 30 de minute, alegand din MENU functia BOIL. O scurgem de apa in care a fiert si o clatim cu apa calda. Tocam legumele si le calim 10-15 minute, folosind functia FRY....Citeste continuarea

Friptura de rata la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Rata

Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne . Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru...Citeste continuarea

Fondant din bomboane Marshmallow

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Bomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas). In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mamaliguta

Postat de: momo121 in Ficat

 Spalam ficateii bine in apa rece, apoi turnam lapte pana ce ii acoperim si bagam la rece pentru aprox. 1 ora.    Intr-o tigaie punem ulei si peste punem ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea

Fidelute scazute cu pui

Postat de: gabrielasfechis in Pui

Se curata ceapa si morcovul, se spala, se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si se caleste putin impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa ce s-a calit...Citeste continuarea

Fasole galbena cu piept de pui si...

Postat de: Dya in Pui

Taiem pieptul de pui si il rumenim usor. Adaugam legumele tocate marunt si le calim impreuna cu pieptul de pui pana ce devin translucide. Pastaile, intregi sau taiate in bucati mai mici, le...Citeste continuarea

Ficatei cu sos

Postat de: Dya in Ficat

Inabusim ficateii pentru 30 de minute (am folosit programul BAKE si am adaugat apa cat sa ii acopere), dupa care adaugam uleiul si ardeiul capia, usturoiul si verdeturile tocate marunt....Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si glazura alba

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina. Lasam aluatul...Citeste continuarea

Friptura de miel la punga

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Mai intai pregatim carnea,o spalam,absorbim apa cu un servet,apoi facem mici crestaturi in carne si bagam catei de usturoi. Ungem pe toate partile cu ulei si apoi imbracam in condimente.Asezam...Citeste continuarea

Fusilli cu mazare si ton

Postat de: gurita_ta2005 in Fusilli

Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca.Se lasa timpul scris pe cutie. Ceapa se taie marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si mazarea congelata si tonul scurs de...Citeste continuarea

Frunze de telina pentru iarna

Postat de: babi5 in Conserve

Am cules frunzele din gradina, le-am spalat bine, le-am lasat sa se scurga bine de apa apoi le-am tocat marunt, marunt si le-am pus in cutiute. Le-am etichetat si le-am pus in congelator. Si gata...Citeste continuarea

Ficatei cu usturoi si smantana

Postat de: claudiaO in Ficat

Ficateii de pui ii spalam cu grija si taiem in 2 bucatile mai mari. Punem uleiul in tigaie si calim putin 4 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului. Adaugam ficateii si ii inabusim putin,...Citeste continuarea

Fursecuri de ovaz cu stafide

Postat de: Theodora0218 in Dulciuri

Amestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine)....Citeste continuarea

Friptura marinata pe pat de sos...

Postat de: Valclaudia in Porc

Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget. Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care...Citeste continuarea

Frigarui din carne de porc, piept...

Postat de: nico15 in Porc

Marinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si putin vin alb. Taiem carnea in cubulete aproximativ egale si masam sa se absoarba bine marinada. Dam la frigider...Citeste continuarea

Fasole verde la borcan

Postat de: babi5 in Conserve

Se curata fasolea se taie bucati mai mici se spala bine  apoi se pune intr-o oala cu apa si sarea la fiert. O lasam putin mai tare(sa nu fie fiarta ca si pentru mincare) la sfirsit adaugam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]