Falafel in pita
Postat de: Luckycake in Mancaruri de postScurgem apa de pe naut, se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza pana rezulta o pasta.Din pasta rezultata se formeaza niste chiftele si se preseaza usor sa stea...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci şi coajă de...
Postat de: madi_marin in DulciuriSe amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat care nu se lipeşte de mâini. Se dă la rece pentru o oră. Pe tava tapetată cu hârtie de copt se formează cu...Citeste continuarea
Foi Lica (reteta de post)
Postat de: Valclaudia in PrajituriPunem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob. Lasam sa fiarba inca 5 minute. La...Citeste continuarea
Friptura de porc si costite
Postat de: Luana in PorcCarnea se taie in bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper, impreuna cu costitele Cartofii se curata si se taie in bucati mari . Intr-o tava se pun carnea , costitele ,...Citeste continuarea
Friptura de porc in folie
Postat de: ralu_ca in PorcMai intai pregatim carnea. Se taie carnea bastonase (fasii) si o amestecam cu mustarul, boiaua de ardei si usturoi pisati. Condimentam cu sare, piper si maghiran. Lasam la rece pentru cel putin 60...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga si esenta de rom. Ciocolata impreuna cu untul se pun pe baie de aburi la topit (sau la microunde), iar dupa ce se mai...Citeste continuarea
Fondue cu branza Delaco si legume
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriBranza se topeste dupa instructiunile de pe ambalaj si apoi se rastoarna in bolul de fondue. Eu am pregatit nuggets din piept de curcan, cubulete de cartofi fierti si apoi rumeniti usor in tigaie,...Citeste continuarea
Fursecuri Martisor
Postat de: antici_gabytza in PrajituriMixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam margarina,esenta,praful de copt si mixam.Impartim aluatul in doua. In una adaugam colorant albastru si adaugam faina pana iese un...Citeste continuarea
Friptura de pui cu sos Camembert
Postat de: AlexandraOrdean in PuiIntr-o tava punem putin ulei, pulpele dezosate asezonate cu condiment de pui si sos soia. Dam la cuptor pentru 40 minute. Intr-o tigaie pregatim sosul Camembert Punem laptele si branza...Citeste continuarea
Frittelle con ricotta -Gogosele cu...
Postat de: nadea68 in DulciuriFoarte usor de preparat... Intr-un castron punem ricotta la care adaugam zaharul.Amestecam.Adaugam ouala,praf de sare,coaja de lamaie. Faina o amestecam cu praf de copt.Unim faina la ricotta...Citeste continuarea
Fritatta cu ton si dovlecei
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDovlecii ii curatam si ii dam prin razatoare,adaugam putina sare si ii lasam sa se scurga 10 min, Intr-un bol mai mare batem ouale cu sare si piper dupa gust,adaugam dovlecei si...Citeste continuarea
Friptura de curcan cu fenicul si...
Postat de: andaoana in CurcanPulpa de curcan o spalam in apa rece si o crestam pe partea cu piele . Punem sare si piper dupa gust si stropim cu zeama de lamaie din plin. Cu mainile o frecam bine si o lasam la macerat cam o...Citeste continuarea
Foietaj cu crema de ciocolata
Postat de: xana in PrajituriTaiem aluatul in dreptunghiuri nu prea mici si il punem intr-o tava cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit la 200 de grade pana se rumeneste putin apoi cand s-a racit taiem fiecare dreptunghi...Citeste continuarea
Fursecuri cu crema de ciocolata si...
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Punem 400 de grame de faina intr-un bol, adaugam restul ingredientelor si framantam. Adaugam pe parcurs faina ramasa si framantam energic timp de 5-10 minute. 2. Impartim aluatul in doua,...Citeste continuarea
Flan de portocale
Postat de: andaoana in DulciuriSe spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja. Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat...Citeste continuarea
Frigarui mixte
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carnePieptul de pui se curata de pielite, se taie bucati potrivite (nu foarte mici), la fel si carnea de porc. Ceapa si ardeiul se taie in bucati mari iar rosiile cherry se lasa intregi. Se pune...Citeste continuarea
Fursecuri cu merisoare, fursecuri...
Postat de: LALY in DulciuriAmestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial.Adaugam esentele, ouale,praful de sare,bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie,uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie...Citeste continuarea
Fasole batuta cu kaizer afumat
Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri cu carneSpalati bine fasolea, puneti-o la fiert in apa cu sare si foi de dafin pana devine foarte moale (aproximativ 2 ore). Cand a fiert, mixati-o intr-un blender. Taiati ceapa marunt si caliti-o...Citeste continuarea
Fursecuri-bufniţă
Postat de: simonacallas in PrajituriFăina se cerne împreună cu praful de copt (şi cu 3 linguri de cacao, pentru fursecurile de ciocolată). Untul se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi...Citeste continuarea
Friptura de porc cu rozmarin
Postat de: Adi75 in PorcSe pregateste carnea cu sare si piper . Intr-o cratita punem uleiul si untul la foc mic , adaugam bucata de carne si o prajim uniform pe toate partile . Punem usturoiul intreg si apasat putin ( nu...Citeste continuarea
Foietaj cu banane si fineti
Postat de: pushaa in PrajituriDezghetam aluatul de foietaj. Taiem bananele rondele un pic oblice. Pudram masa cu faina, asezam aluatul si il intindem foarte putin. Il taiem in 3 bucati pe lungime si 4 pe latime. Ies 12...Citeste continuarea
Friptura de porc cu garnitura de orez
Postat de: simona72 in PorcPt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu cartofi copti
Postat de: Dya in VitaPulpa de vitel o taiem in fasii mai groase (2-3 degete grosime....de ale mele :D ) si o spalam in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect curata. O asezam intr-un vas si o condimentam,...Citeste continuarea
Fond alb de pui
Postat de: Sylvia in PuiPreparare : se pregateste carcasa de pui si se spala bine, se curata legumele si se spala. Intr-o oala mai mare se aseaza carnea si legumele, in ceapa de infig cele 2 cuisoare. Se adauga...Citeste continuarea
Fusilli cu ton
Postat de: aura78 in FusilliTaie ceapa marunt si caleste-o in ulei de masline.Adauga tonul ,dupa ce in prealabil l-ai scurs de apa sau ulei ,depinde de tipul de conserva ce ai folosit.Adauga pasta de rosii ,sare dupa gust...Citeste continuarea
Fructe de mare
Postat de: fr3ya20 in Fructe de mareSpalam bine fructele de mare in apa rece,dam prin pesmet si le punem in tigaia cu ulei. Lasam sa se evapore apa lasata si le scoatem pe un prosop de hartie,sa absoarba uleiul. Pofta buna! Citeste continuarea
Foietaj-spirala
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriFoietajul il scoatem din timp pentru a ajunge la temperatura camerei. Intindem foaia de foietaj si asezam pe lung in patru randuri feliile de lasam. Taiem randurile pe lung pentru a avea...Citeste continuarea
Friptura de pui cu jambon si...
Postat de: AlexandraOrdean in PuiSpalam si curatam bine carnea. Curatam si spalam bine cartofii dupa care ii taiem in patru. O tava de yena o ungem cu putin ulei sau untura de porc, adaugam cartofii, si condimentam....Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema si nuca,...
Postat de: georgiana04 in PrajituriCum se prepara Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand in continuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca...Citeste continuarea
Focaccia cu cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFacem un aluat elastic din: drojdie + sare + zahar + apa calduta + ulei + faina. Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie (cel putin 30...Citeste continuarea
Fursecuri cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul cu untura si zaharul,adaugam nuca macinata,coaja de portocala,praful de copt si treptat adaugam faina pana rezulta o coca omogena, Invelim coca in folie alimentara si...Citeste continuarea
Friptura de curca in sos alb cu...
Postat de: merisor67 in CurcanAm pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa...Citeste continuarea
Fursecuri umpute cu crema de ciocolata
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriMixam ouale cu zaharul,adaugam untura, zaharul vanilat,coaja de lamaie,amoniacul si faina .framantam un aluat nelipicios si dam la rece pt 15 min Prajim putin miezul de nuca si apoi il maruntim...Citeste continuarea
Friptura de mistret -la tava
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSpalati si feliati carnea de mistret . Curatati , spalati si feliati ardeiul si usturoiul.Feliati slanina afumata . Puneti carnea in tava si presarati toate ingredientele pe deasupra ....Citeste continuarea
Fasole cu carnati de casa
Postat de: Florentina_Cristina in Mancaruri de legumeSe spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat peste noapte.Astfel se hidrateaza si fierbe mai repede. A doua zi se pune fasolea la fiert si cand da in clocot se schimba apa.(se repeta acest...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu galuste
Postat de: eduard_09 in FicatFicatul de pui il spalam,curatam de pielita si adaugam intr-o oala cu apa la fiert, Lasam sa clocoteasca cateva clocote,spumand de cate ori este nevoie, Intre timp curatam ceapa si tocam...Citeste continuarea
Friptura din muschi de porc...
Postat de: merisor67 in PorcIntr-un bol cu capac amestecam apa otetul si sarea pentru marinat, apoi adaugam carnea direct congelata. Eu obisnuiesc sa portionez carnea inainte de a o congela, asa ca va fi simplu la...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPuneti toate ingredientele intr-un vas incapator si stingeti bicarbonatul si praful de copt cu putina zeama de lamaie, apoi amestecati pana ce obtineti un aluat lipicios. Tapetati o tava cu...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam smantana,siropul si untura, Amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza dupa care adaugam treptat,coaja de lamaie,portocala,praful de...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema nuga
Postat de: JulyCris in PrajituriZaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand devine auriu se adauga untul si nuca. Se omogenizeaza bine,apoi se adauga imediat galbenusurile si se mai amesteca putin. Se ia de pe foc,iar cand...Citeste continuarea
Ficatei de pui pane
Postat de: MotanLaOale in FicatFicateii se curata, se spala bine si se pun la scurs. Ouale se bat cu sare si piper si se amesteca cu 4-5 linguri de faina. Se amesteca bine pana devine o pasta mai groasa. Se subtiaza cu...Citeste continuarea
Faguri cu fineti
Postat de: pushaa in PrajituriSeparam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem...Citeste continuarea
Fasole verde cu carne de vitel
Postat de: Maria_Laura in VitaCeapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand ceapa a devenit aurie se pune faina, se mai caleste putin, se adauga boiaua de ardei si imediat se pune fasolea verde si rosiile...Citeste continuarea
Fusilli cu piept de pui
Postat de: botcrina in FusilliCurăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe mici, după care încingem uleiul şi le sotăm puţin. Spălăm carnea o ştergem cu un prosop absorbant, apoi o tăiem şi pe ea cubuleţe şi...Citeste continuarea
Felii de paine pane cu aroma de...
Postat de: Mastrokosta in PiineAmestecam in prima faza ouale cu un praf de sare, punem laptele si aroma de vanilie si amestecam bine.Daca ingredientele sunt la temperatura camerei compozitia iese pufoasa, la fel si feliile de...Citeste continuarea
Friptura de rata cu legume sotate...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneUngem rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei. Punem rata intr-o tava si...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Florentina_Cristina in Mancaruri de postSe spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat, de preferat o noapte, astfel aceasta se hidrateaza si fierbe mult mai repede decat in mod normal. Respectand cele mai sus mentionate se pune...Citeste continuarea
Fasole verde cu carne de la untură
Postat de: portiadelumina in PorcÎntâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa...Citeste continuarea
Floricele dulci
Postat de: claudiaO in DulciuriAm introdus punga in cuptorul cu microunde si intre timp am pus zaharul intr=o cratita sa se caramelizeze. Cand a devenit auriu, pumen untul si amestecam bine sa se omogenizeze.Intre timp avem...Citeste continuarea
Fursecuri Catifea Roșie - Red...
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriPregătim piureul de sfeclă roșie cu o zi înainte. Coacem sfecla înfășurată în folie de aluminiu în cuptorul încins la 200 grade C pentru 90 -100 minute sau...Citeste continuarea