Fasole pastai cu carnati de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCarnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac. Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Peste uleiul in care...Citeste continuarea
Fake cookies
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriBanana se piseaza cu o furculita dupa se adauga taratele. Se formeaza biscuitii pe hartie de copt, se orneaza unul cu ciocolata - unul cu alunele pisate si se dau 10 minute la...Citeste continuarea
Fasole păstăi cu bulion
Postat de: iri_love in Mancaruri de postCeapa o curățăm, spălăm si o tăiem mărunt după care o punem la înăbușit cu un pic de ulei si 200ml apă. Păstăile le lăsăm la dezghețat la temperatura camerei,...Citeste continuarea
Fasole batuta cu sos de ceapa
Postat de: deea2686 in Mancaruri de postFasolea fiarta si scursa se mixeaza cu blenderul,se adauga2 linguri ulei de masline ,sare,usturoiul pisat si se amesteca bine.Se pregateste sosul de ceapa astfel:se toaca ceapa marunt si se pune...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAmestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și...Citeste continuarea
Fursecuri simple cu vanilie
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriUntul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am mixat usor. Am adaugat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie, si am mixat pana s-a topit zaharul, iar crema a devenit spumoasa. Am...Citeste continuarea
File de pangasius pane 2
Postat de: raisha in PangasiusSe pregateste un amestec din faina, sare, piper si praf de copt. Se adauga si oul si se amesteca. Adaugam apoi si laptele treptat pana se formeaza o pasta. Cand este gata, pestele se portioneaza...Citeste continuarea
Fursecuri cu cafea si ciocolata...
Postat de: privatelaura in DulciuriMai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore. Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: gicuta69 in OaieCarnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait...Citeste continuarea
Frittata (omleta cu legume)
Postat de: luminitzaschiau in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si ii prajim in tigaie cu putin ulei. Tocam restul legumelor si le calim 3 min in tigaie. Batem ouale bine si le amestecam cu laptele si condimentam cu sare si piper....Citeste continuarea
Friptura "boiereasca"
Postat de: violeta30 in PuiSe pun pulpele de pui (spalate in prealabil) intr-un vas de yena, apoi carnaciorii peste care se presara ciupercile taiate in patru. Presaram sare si condimente peste carne si ciuperci, stropim cu...Citeste continuarea
Focaccia cu cartofi si parmezan
Postat de: Adele in PizzaSe amesteca faina cu sare si zahar intr-un vas, se adauga parmezanul si se face un cuib. In apa calduta se dizolva drojdia, dupa care se toarna peste faina, se amesteca totul bine, dupa care...Citeste continuarea
Fundite cu nuca si pesmet
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFunditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa . Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul...Citeste continuarea
Ficat de porc prajit
Postat de: margo in FicatFicatul se spala si se sterge bine cu servete absorbante.Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun bucatile de ficat. Se tin...Citeste continuarea
Focaccia cu ceapa si masline verzi
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe pregateste o maia din 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul si faina, iar la final se dizolva drojdia. Se lasa la dospit. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea si uleiul de masline. Se...Citeste continuarea
Fursecuri cu banane si cocos
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma. Bananele se curata de coaja,cu o furculita se piseaza si se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula,se adauga...Citeste continuarea
File de pangasius pane
Postat de: raisha in PangasiusFileul de pangasius se portioneaza, se condimenteaza si se stropeste cu putina lamaie. Oul se bate cu furculita. Pestele se trece intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se pune pe...Citeste continuarea
Fluturasi dulci din aluat cu...
Postat de: rhapsody in DulciuriSirop caramel: 1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie intr-o cratita neaderenta (eu am folosit un tuci) la caramelizat. 2. Cand capata culoare maronie, il iei de pe foc si...Citeste continuarea
Friptura de porc, in crusta de mustar
Postat de: merisor67 in PorcSpalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare. Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline. Il adaugam peste mustar , apoi...Citeste continuarea
Fursecuri cu faina de migdale,...
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa...Citeste continuarea
Farfalle cu rosii, ardei si naut
Postat de: BucatariaS in FarfalleAm pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui...Citeste continuarea
Focaccia cu ciuperci
Postat de: miha in PizzaIntr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: jolygina in PrajituriIncepem prin a mixa untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza in amestecul de unt cu zahar, apoi adaugam esenta de rom. Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa...Citeste continuarea
Farfalle cu salsiccia(carnat crud)
Postat de: Catalinaflorea in FarfallePrima data se pune apa la fiert pentru carne,se adauga cand clocoteste si se lasa 10 minute. Se incinge o tigaie cu ulei,se pun cateii de usturoi taiati si se scot dupa 3 minute.Carnea se...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema de rahat...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCrema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. ...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat sfaramicios. Se framanta aluatul, apoi se infasoara in hartie de copt presarata cu faina, lasandu-l apoi sa se...Citeste continuarea
Ficat cu ciuperci si leurda
Postat de: mihaelar63 in FicatFicatul de vitel se pune in lapte rece si se lasa pentru a se scoate sangele din el [ va fi si mai fraged]. Curatati ciupercile de pielite si le feliati . Curatati , spalati...Citeste continuarea
Friptura de iepure
Postat de: margo in IepureSe prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un...Citeste continuarea
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Postat de: MotanLaOale in FicatCartofii se curata si se taie mai mare. Ficateii se curata, se spala si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Cand sunt uscati se presara cu vegata si piper si se ruleaza intr-o...Citeste continuarea
Foietaj cu crema de ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriLasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade...Citeste continuarea
Fursecuri fragede de post
Postat de: deyutzky in DulciuriAmestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie. Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine...Citeste continuarea
Fenicul gratinat
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriSpalam feniculii si taiem fiecare bucata in 6. Ii fierbem in apa cu sare 10 minute. Ii punem intr o strecuratoare la scurs. Punem putin unt intr o tigaie si ii rumenim apoi ii punem intr o...Citeste continuarea
Fursecuri cu pepite de ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, amestecam untul moale, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel, adaugam oul. Amestecam in continuare pana se incorporeaza oul, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt....Citeste continuarea
Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid
Postat de: ctlina in LasagnaSe pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca totul la viteza 2. Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute. Scoatem aluatul, il filmam...Citeste continuarea
Friptura de pui in sos de rosii,...
Postat de: merisor67 in PuiPentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...Citeste continuarea
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si...Citeste continuarea
Fursecuri spirala martisor
Postat de: mitinita in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de...Citeste continuarea
Fursecuri de post cu nuca si ciocolata
Postat de: Valclaudia in DulciuriMixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare. Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta. Preincalzim...Citeste continuarea
Ficatei la tigaie cu sesam
Postat de: ctlina in FicatSpalam bine ficateii si-i curatam de pielite. Se pun apoi pe un prosop de bucatarie care sa absoarba toata apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul se...Citeste continuarea
Friptura de carne tocata la tava
Postat de: RuxyRux in PuiNumar de portii...multe! :)))) Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc. Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa rosie tocata cu usturoiul...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de prune ( de post)
Postat de: aliliana in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, margarina,mierea, sarea si coaja de lamaie. Se framanta bine. Adaugam apa minerala, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Va rezulta un aluat nelipicios,...Citeste continuarea
Foi de napolitane umplute cu crema...
Postat de: panacris in DulciuriSe pune laptele împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține...Citeste continuarea
Friptură de iepure
Postat de: panacris in IepureIepurele se porționează, după ce a fost spălat în prealabil, ca să se scape de urmele de puf. Bucățile se așează într-un vas pentru marinat, apoi se ung cu ulei de măsline,...Citeste continuarea
File pangasius - pane
Postat de: geobucataras in PestePestele il taiem cum dorim noi si il punem pe un servet de bucatarie sa absoarbe apa, intre timp batem ouale cu sare si piper iar intr-o farfurie amestecam faina cu pesmet. Luam cate o bucata...Citeste continuarea
File de pangasius in hartie pergament
Postat de: rocsi_1612 in PangasiusSpalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam, il taiem pe jumatate, rosiile le spalam si le taiem jumatati. Luam prima bucata de hartie....Citeste continuarea
Friptura de pui in sos de mustar
Postat de: Bunica in PuiSpala ,portioneaza copanele si pune-le la fiert. Scoate-le cand sunt aproape fierte Intr-un castonel pune mustarul,piperul,sare ,ierburi aromate si 50 ml. vin. Amesteca...Citeste continuarea
Ficat de pui cu cartofi,bacon si...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFicatul de pui il curatam de pielita si il punem la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare.Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem in alta cratita la fiert.Cand au fiert cartofii si...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol punem untul,untura,galbenusul,zeama si coaja de portocala si amestecam, In alt bol adaugam migdalele tocate(sau macinate)praful de copt,zaharul,un praf de sare,faina.Adaugam...Citeste continuarea
Fondue de carne
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut...Citeste continuarea
Fursecuri americane
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ies doua tavi de fursecuri. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor. Tapetam tava cu foaie de copt. Se formeaza...Citeste continuarea