Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti

de Rocsi in Prajituri, 15 Mar 2015 | 13812 vizualizari

 

Un dulce de post foarte bun si deloc sofisticat. Nu mai spun ca dispare imediat din tava :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de rahat:
  • 500 gr rahat
  • 150 gr margarina la pachet
  • 1 lamaie
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 cub margarina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 foi de napolitana mari
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti:

Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. 

Crema de biscuiti: Biscuitii ii macinam. Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si lasam sa fiarba 5 minute. Lasam la racorit 5 minute. Peste biscuiti punem cacaoa, margarina, amestecam, apoi turnam sirop, putin cate putin, pana obtinem o crema. La final o aromatizam cu esenta de rom.

Impartim crema de rahat in doua si oprim din fiecare jumatate cate o lingura si jumatate. Asezam prima foaie de napolitana, o ungem cu prima jumatate de crema de rahat. Punem iar foaie, apoi crema de biscuiti, iar foaie, cealalta jumatate de crema de rahat si ultima foaie de napolitana. Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura in doua, pe latime. Ungem prima jumatate de prajitura cu cele 3 linguri de crema oprita, deasupra asezam cealalta jumatate.

Presam bine cu mana, o invelim cu folie alimentare, iar deasupra asezam ceva greu. O dam putin la rece, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca