Friptura de miel la cuptor

de Gicuta in Oaie, 2 Apr 2015 | 15682 vizualizari

 

Aceasta friptura am pregatit-o anul trecut de Pasti. Este o friptura delicioasa si foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • - 2 pulpe de miel mici sau una mai mare
  • -2 capatani de usturoi
  • -300 ml vin alb
  • -sare si piper
  • -50 ml ulei de masline
  • -slaninuta afumata
  • -2 linguri de mustar
  • - boia de ardei iute -
  • 2 frunze de dafin
  • -cimbru
  • -busuioc.
  • -200 ml supa de legume sau apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din  vin, supa de legume, uleiul de masline, mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin.   

Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor unde va sta 3 ore la foc mic. Din cand in cand se stropeste friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie se mai adauga vin sau apa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de Pastrama gatita lent la cuptor