Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

de Sidy in Oaie, 7 Mai 2013 | 4927 vizualizari

 

Traditia spune ca pe masa de Paste , romanul trebuie sa aiba friptura de miel.Dar voiam sa nu fac traditionala friptura, asa ca am ales sa o fac pe aceasta.
Frunzele de coriandru au un gust deosebit de al semintelor, putin mai... acide.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de miel
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml vin
  • 1 lingura untura
  • frunze coriandru verde
  • frunze marar verde
  • sare
  • boia
  • piper
  •  pentru marinada:
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • frunze de coriandru
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru:

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate.

Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia.

Taiem ceapa si usturoiul verde marunt si le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu untura.

Deasupra asezam pulpele si mai presaram ceapa si usturoi verde.

Adaugam vinul si introducem tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade, pentru aproximativ 50-60 de minute.

Inlaturam verdeturile de deasupra, intoarcem pulpele si punem peste ele frunze verzi de coriandru.

Mai lasam friptura la cuptor pentru 10-15 minute sa se rumeneasca.

Servim friptura alaturi de cartofi piure si salata verde.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Dupa ce friptura este bine rumenita o lasam macar 10 minute sa se odihneasca in cuptor, abia apoi o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

07.05.2013, 15:28

Anett 1

07.05.2013, 15:51

tare bun!

Sim0na 1

07.05.2013, 20:24

N-am folosit niciodata frunze de coriandru.. Tare sunt curioasa de custul carnii de miel in combinatia facuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut