Eu sunt un fan foarte mare al tocanitelor pe care le prepar destul de des ... Aceasta este o reteta pe care o puteti prepara si de Pasti
Mai intai spalam carnea foarte bine si o taiem bucati mai mici (punem si oasele pentru ca dau gust). Curatam si tocam ceapa marunt (eu am o obsesie cu ceapa sa fie tocata marunt, soacra mea face tocanita cu ceapa taiata felii, eu daca vad bucati de ceapa nu ma ating de mancarea respectiva :))).
Intr-o cratita mai mare (sau ceaun daca aveti) incingem uleiul si punem ceapa sa o prajim.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin adaugam boiaua si amestecam.
Adaugam bucatile de carne si amestecam bine.
Condimentam cu sare si piper si punem apa calduta sa depaseasca carnea cu vreo 2 degete si lasam sa fiarba acoperit la foc mic timp de aproximativ 1 ora, depinde de cat de frageda e carnea.(apa va scadea)
Intre timp curatam si taiem cartofii felii mai mari, deoarece se vor zdrobi cand fierb si vor forma sosul de pe carne, eu nu pun faina in aceasta tocanita.
Cand carnea e aproape fiarta, adaugam cartofii, mai punem putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc mic in continuare timp de aproximativ 35 minute.
Cand cartofii sunt moi si se zdrobesc usor (puteti sa zdrobiti cu furculita putin pentru a ajuta la formarea sosului), tocanita e gata, condimentati si serviti apoi cu muraturi. Bon appetit!
1
nu va speriati de cantitatea de cartofi, caci se zdrobesc si formeaza sosul tocanitei.