Foi de placinta cu mere
Postat de: andreea91 in DulciuriSe spala merele si se dau prin razatoarea mare iar apoi scurgem zeama lasata de acestea. Adaugam zaharul si scortisoara si amestecam bine. In tava de la aragaz punem hartie de copt si incepem...Citeste continuarea
Fursecuri cu cocos
Postat de: margo in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste.Se adauga faina si nuca de cocos si se amesteca usor de jos in sus.Cu mana uda se fac...Citeste continuarea
Franzelă umplută
Postat de: panacris in SandvisuriFranzela se feliază, apoi se stropește cu ulei de măsline. Feliile de cașcaval, șuncă și ciuperci se așează alternativ între feliile de pâine. După ce s-a umplut franzela, se...Citeste continuarea
Felii de vinete cu cas de oaie .
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSpalati si stergeti vinetele .Spalati rosiile Feliati vinetele , sarati si lasati sa se scurga de zeama . Bateti spuma 3 oua . Adugati pesmet , sare , piper , oregano . Fiecare...Citeste continuarea
Foietaj cu smochine
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriIntr-o tigaie anti-aderenta se prajesc fulgii de migdale pana iau o culoare aurie. Se maruntesc intr-un mixer, apoi se adauga untul moale si zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema caramel
Postat de: gicuta69 in PrajituriSe sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu garnitura de...
Postat de: Valclaudia in FicatFierbem cartofii in coaja. Ficatul se curata de pielite si tendoane, se spala in apa rece. Il lasam la scurs, apoi il punem la prajit intr-o tigaie in 50 ml ulei. Il intoarcem din cand in...Citeste continuarea
Fursecuri cu cocos
Postat de: simona72 in DulciuriMixam ultul moale cu zaharul pudra. Se adauga galbenusurile si se mixeaza pana la incorporarea acestora. Faina se amesteca cu un praf de sare si cu praful de copt. Se adauga treptat din faina...Citeste continuarea
Furnici in copac
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcUrechile de lemn se lasa la hidratat cateva minute in apa fierbinte. Carnea tocata se amesteca cu amidonul/ faina, putin din sosul de soia, vinul, sare si putin ulei de susan. Se lasa la...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol punem untura, oul, zaharul, un praf de sare si le mixam spuma. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de la toata lamaia si zeama de la jumatate din...Citeste continuarea
Fursecuri Ghoriba
Postat de: gatiticuspor in DulciuriTopiti untul cu uleiul intr-o cratita pe foc mic apoi lasati sa se raceastca complet Mixati ouale cu zaharul pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati treptat untul...Citeste continuarea
Fudge de ciocolata cu sirop de artar
Postat de: RuxyRux in PrajituriPunem zaharul si apa la fiert intr-un ibric la foc mic timp de 12 minute. Tragem vasul de pe aragaz si adaugam untul taiat felii si bucatile de ciocolata. Amestecam pana se topesc untul si...Citeste continuarea
Frigarui cu cartofi prajiti, noi,...
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri cu carneIncepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.Dupa care, punem sare, piper,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu ardei kapia
Postat de: Valclaudia in PorcTaiem pulpa si pieptul felii de grosimea dorita. Asezam bucatile de carne intr-o tava de yena. Peste carne asezam bucati de ardei kapia, 1 lingura untura,sucul de rosii, usturoiul granulat,...Citeste continuarea
Fursecuri cu dovleac
Postat de: margo in PrajituriUntul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste si devine o crema.Se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce s-au omogenizat se adauga pulpa...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii cherry.
Postat de: Adele in PizzaPregatim aluatul in urmatorul fel :amestecam faina cu sarea intr-un vas ,adaugam apa calda in care dizolvam drojdia si continuam sa amestecam cu o lingura ,dupa care punem aluatul pe masa de...Citeste continuarea
Frigarui de porc cu sos Satay
Postat de: mitinita in PorcTaiem carnea in cuburi de marime egala. Amestecam impreuna cu sosul satay si lasam deoparte 30 de minute. Daca folosim pentru frigarui bete din lemn,acestea trebuie puse in apa o...Citeste continuarea
Feliuta delicioasa
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriOul il batem impreuna cu laptele, saram si piperam putin. Fiecare felie de paine o trecem prin ou si o asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare felie de paine punem cate...Citeste continuarea
Friptura de porc cu ciuperci cu...
Postat de: mitinita in PuiCu cel putin jumatate de ora inainte de a praji carnea, o batem cu un batator de carne,pana ajungem la grosimea dorita. Punem condimente pe fiecare bucata si o lasam deoparte la frigider....Citeste continuarea
Foi de placinta umplute
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai calim carnea tocata sarata si piperata, ceapa o taiem cubulete si o calim impreuna cu carnea .Intindem cate 2 foi de placinta, in mijlocul lor punem cu lingura carne si ceapa calita,...Citeste continuarea
Friptura mixta de curcan si pui
Postat de: mihaelar63 in CurcanAm curatat , spalat si portionat carnea de pasare . Am pus totul intr-o tava si am pus deasupra , uleiul , pasta de gogosari , otetul de fructe si caperele . Am sarat si pudrat cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si alune
Postat de: retetele_tinei in PrajituriAlunele si nucile se sparg si se taie dupa plac. Intr-un bol se pun uleiul, nuca si alunele taiate, faina si zaharul vanilinat. Separat, se pun intr-un bol lingurile de apa calduta care se...Citeste continuarea
Frittata de zucchine
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriIn primul rand, zucchinele se spala si se taie rondele. Separat ouale se bat pentru cateva momente. Peste ouale batute se adauga sare, piper si 5 linguri de parmezan. Se amesteca...Citeste continuarea
Foi cu miere
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: (pentru o tava de 24/37 cm) Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura. Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi. Adaugam laptele,...Citeste continuarea
Fructe de mare cu sos de patrunjel
Postat de: Bunica in Fructe de mareIntr-un wook se pune uleiul. Adauga fructele de mare pentru 4-5 minute,avand grija sa le amesteci ridicand wookul cu o miscare ferma a mainii. Pune vinul alb si lasa sa fierba pana la...Citeste continuarea
Friptura la cuptor cu ceapa,...
Postat de: momo121 in PorcPentru friptura: Am taiat felii cotletul si le-am batut cu un ciocan de bucatarie, sa fie subtiri ca de snitel. Intr-o tava am pus uleiul, am asezat carnea si le-am condimentat pe ambele...Citeste continuarea
Fursecuri de secara cu alune
Postat de: Maria24 in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga uleiul, mierea (siropul de artar), zaharul, vanilia, coaja de portocala si sarea si se amesteca bine. Apoi se adauga faina cu praful de...Citeste continuarea
Foi fragede cu miere si crema de...
Postat de: Toamna07 in PrajituriMod de preparare foi: Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat....Citeste continuarea
Financiers cu smochine
Postat de: Lia1 in Prajituri1. Incinge cuptorul la foc minim. 2. Spala smochinele si lasa-le intregi la scurs intr-o sita. 3. Topeste untul într-o cratita medie cu fund gros, la foc mediu si apoi mic pana se...Citeste continuarea
Friganele dulci
Postat de: miha in DulciuriIntr-un castron mixam bine ouale cu zaharul si extractul de vanilie. Turnam incet laptele si omogenizam. Inmuiem feliile de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit in tigaia cu putin...Citeste continuarea
Friptura de porc marinata la tigaie
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam pulpa de porc si o taiem felii. Amestecam intr-un castron pasta de tomate cu uleiul, condimentele si cca 50 ml apa rece. Turnam marinada peste feliile de carne, amestecam si lasam...Citeste continuarea
Fasole boabe scazuta cu muschi de porc
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de...Citeste continuarea
Fulgi de cocos
Postat de: adellyna in PrajituriBlat: Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, laptele si uleiul Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 g zahar Adaugam peste galbenusuri...Citeste continuarea
Fulgi de grau cu sos de rubarba
Postat de: mitinita in Mancare copiiPentru sosul de rubarba aveti nevoie de cateva tije curatate, pe care le taiati in bucati egale si le puneti intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si zahar dupa gust. Se lasa la foc mic,...Citeste continuarea
Friptura din carne de porc fiarta...
Postat de: momo121 in PorcCarnea o condimentam cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti si o prajim cateva minute in tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Intr-un ceaun am pus legumele taiate fasii mai mari iar ceapa...Citeste continuarea
Farfurii comestibile
Postat de: panacris in PiineMaricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise
Postat de: deyutzky in PrajituriMixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Fasole cu costita afumata
Postat de: momo121 in PorcSpalam bine fasolele si le punem intr-un ceaun impreuna cu costita afumata si turnam peste, apa rece cat sa acopere totul. Ceapa, morcovul si patrunjelul le-am taiam marunt si intr-o...Citeste continuarea
Fursecuri din ovaz Snickerdoodles
Postat de: Maria24 in DulciuriSe amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele lichide (puneti cate putin lapte pana compozitia devine compacta). Se amesteca bine si se lasa cateva minute. Intre timp se amesteca zaharul...Citeste continuarea
Fursecuri cu lavanda
Postat de: vio_dreams in DulciuriUntul moale il batem cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul si mixam. Incorporam faina si praful de copt. Punem aluatul in folie si dam la rece pentru circa 30 minute. Punem...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de smantana
Postat de: Dya in FicatSe rumenesc ficateii uniform, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se prajesc pana ce devin translucide. Se "stinge" cu cei 50 ml vin si se lasa pe foc cam 5 minute, dupa care...Citeste continuarea
Fasole cu sunca afumata
Postat de: Adele in Mancaruri de legumeSe curata ceapa si se toaca marunt,se pune intr-o tigaie pe foc cu un pic de ulei,se pune sunca taiata bucati si se lasa la foc potrivit pentru 1-2 minute ,amestecand din cand in cand.Se pune...Citeste continuarea
Foietaj cu branza sarata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriFoaia de foietaj am lasat-o sa se dezghete,am taiat-o in patratele pe care le-am umplut cu branza,am unit capetele si le-am asezat in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt ,dupa ce le-am uns...Citeste continuarea
Ficat de porc prajit
Postat de: cristeena20 in Ficat- Folosim felii subtiri de ficat de porc. Intr-o tigaie topim untura de porc si adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu coaja cu tot. Adaugam feliile de ficat condimentate cu sare si piper inainte...Citeste continuarea
Fasole batuta cu slanina
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carnePunem fasolea la fiert cu sare. Curatam ceapa si o taiem cubulete. Cand fasolea a fiert o strecuram, pastram apa de la fasole si o maruntim cu blendarul adaugand putin cate putin apa. Cand este...Citeste continuarea
Fasole pastai cu ceapa si usturoi...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCum se prepara Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati potrivite si se spala. Intr-o cratita punem apa cu...Citeste continuarea
Frittata cu legume
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriCiupercile se feliaza. Morocvul se curata de coaja si se taie cubulete. Ardeiul se curata de seminte si se taie cubulete. Ceap se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun toate...Citeste continuarea
Ficatei la cuptor
Postat de: robert_badica in FicatFicatii ,se scot din punga si se spala.Ceapa si usturoiul se toaca cubulete.Intr-o tava se pun ficati,apoi ceapa,usturoiul,sarea,piperul,uleiul,bulionul si cimbrul.Se amesteca incat ficatei sa fie...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: panacris in PorcFasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede. De această dată am testat aparatul Philips Multicooker pentru a fierbe...Citeste continuarea
Felii de caramel cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriMai intai vom prepara crema , pentru ca necesita un pic de timp. Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau...Citeste continuarea