Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale
Postat de: merisor67 in PrajituriSpargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...Citeste continuarea
Fursecuri chitara
Postat de: privatelaura in DulciuriPastram ingredientele la temperatura camerei. Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar. Galbenusul de ou il batem si il adaugam...Citeste continuarea
Fursecuri glazurate cu umplutura de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPrepararea aluatului: Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos. Adaugam pe rand...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale si crema de...
Postat de: rodicaspring in DulciuriSe amesteca toate incredientele se da aluatul la rece pentru o ora , se intinde foaie si se fac diferite forme decupate.Se da la cuptor la 150 de grade pina se coc, dupa preferinta , mai prajite...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si menta
Postat de: simona72 in DulciuriCiocolata se taie bucati si se pune impreuna cu margarina pe baie de aburi sa se topeasca. Se adauga siropul la final si se amesteca. Ouale se mixeaza cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: simona72 in DulciuriMargarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu ananas
Postat de: deyutzky in IepureCuratam usturoiul, morcovii si cartofii, le spalam bine. Taiem rondele morcovii si usturoiul, iar cartofii ii taiem cuburi. Le punem in tava pentru cuptor unde vom face friptura si le...Citeste continuarea
Ficat de vitel impanat cu carnat
Postat de: mihaelar63 in VitaFicatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori . Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: Xandrinne in DulciuriMixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta. Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut...Citeste continuarea
Ficatei de pui la pachet
Postat de: katty in FicatTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Spalam ficateii bine ,ii curatam de pielite si ii taiem bucati mai mici. Cand ceapa a devenit translucida ,adaugam ficateii ,amestecam...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata , nuci si...
Postat de: katty in DulciuriMixam untul la temperatura camerei cu zaharul .Adaugam pe rand ouale.Topim la bain-marie ciocolata,apoi o lasam sa ajunga la temperatura camerei.Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt,...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Friptura de porc cu piure de...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCarne se bate, se da cu sare si se pune la fript in tigaia unsa cu ulei. Se curata cartofii, se taie felii, se spala si se pun intr-o cratita, acoperiti de apa, peste care se adauga ulei si o...Citeste continuarea
Fursecuri "amprenta" cu gem -...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea
Focaccia cu masline a la Simo
Postat de: Corina33 in PiineSe pregateste aluatul : amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu...Citeste continuarea
Foi Lica umplute cu cremă de rahat
Postat de: panacris in PrajituriRahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic,...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu ciocolata si...
Postat de: Ina in DulciuriTinem Rama mit Butter la temperatura camerei pana se inmoaie, dupa care o mixam impreuna cu zaharul pudra si ciocolata topita . Adaugam oul , apoi aroma / esenta de menta si mixam...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: merisor67 in PrajituriMai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza...Citeste continuarea
Fasole frecata (de post)
Postat de: DanaModog in Mancaruri de postSe lasa fasolea la inmuiat peste noapte, a doua zi se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Dupa ce e fiarta se strecoara si se face cu blenderul sau manual cu ustensila de pireu. Se pune...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu lamaie
Postat de: Ina in DulciuriMargarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul . Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare. Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de...
Postat de: Ina in DulciuriTopim ciocolata la microunde si adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam. Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu crema de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriUntura,rama si zaharul le mixam foarte bine pana devine o crema spumoasa,adaugam oul,iaurtul si bicarbonatul stin cu zeama de lamaie.Apoi adaugam faina,treptat.Amestecam bine pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Friptura de porc vietnamez
Postat de: margo in PorcMai intai bucata de carne,intreaga, se prajeste un pic pe toate partile.Cand a capatat o crusta aurie se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu care se va introduce la cuptor.Se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu cocos si aroma de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pune faina, nuca de cocos, praful de sare, praful de copt si zaharul si se amesteca putin. Margarina se taie cubulete si se adauga peste ingredientele uscate, la fel oul si coaja...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: timea in DulciuriMixam intr-un bol untul sau margarina adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou. Incorporam treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea
Fleica de porc cu cartofi la tava...
Postat de: mihaelar63 in PorcCum se prepara Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana...Citeste continuarea
Fursecuri cu coaja de portocale
Postat de: myrelusca in DulciuriUntul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam cu o...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postFasolea se pune in apa de seara pana dimineata. Se pune la fiert (cel mai bine ar fi sa aveti o oala de presiune). Intre timp se pune ceapa taiata solzisori la calit intr-o cratita cu ulei de...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu untura
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de...Citeste continuarea
Fursecuri Trufe (Chocolate crinkles)
Postat de: deyutzky in DulciuriTopim ciocolata intr-un vas la baie de aburi si o amestecam cu margarina/untul. Amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza. Dam vasul la o parte, adaugam zaharul si amestecam pana cand...Citeste continuarea
Fursecuri cu aroma de portocala si...
Postat de: Ina in DulciuriMixam margarina cu zaharul, apoi adaugam oul si treptat faina, esenta de portocale si sarea , omogenizand bine totul. Cu compozitia rezultata umplem presa pentru fursecuri si...Citeste continuarea
Friptura din carne de porc,...
Postat de: merisor67 in PorcPortionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea. Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune. Eu am tinut-o de seara pana...Citeste continuarea
Fursecuri de sarbatoare cu gem...
Postat de: babi5 in PrajituriFaina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec...Citeste continuarea
Friptura de porc in sos de vin rosu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcFeliile de carne se acopera cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie fierbinte, intr-un singur strat. Se presara maghiran si salvie, apoi se adauga usturoiul taiat felii si vinul rosu. Se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mamaliguta si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe spala ficateii, se dau cu sare si se pun la prajit, in ulei, intr-o tigaie acoperita cu capac. La inceput, acestia isi vor lasa apa, dupa care aceasta se va evapora si atunci vor incepe sa se...Citeste continuarea
Friptura de miel in stil marocan
Postat de: simona72 in OaieCarnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocala si ciocolata...
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine. 3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: GABRIELACALI in PrajituriAluatul l-am preparat amestecand ouale cu zaharul, uleiul si praful de copt stins in otet. Am adaugat un praf de sare si faina si am framantat pana nu s-a mai lipit de mana. Am intins cu...Citeste continuarea
Frigarui cu ciuperci si rosii cherry
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt. Frecam bine acest amestec. Spalam ciupercile, le dam...Citeste continuarea
Fasole mozaic
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam ceapa si morcovul si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se taie cubulete, morcovul se trece pe razatoare. Calim ceapa impreuna cu morcovul in ulei timp de 5 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Foietaj cu migdale si stafide
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFoia de placinta se imparte in patrate cu latura de 4-5 cm . Fiecare patrat se unge cu dulceata de capsuni , se presara cu fulgi de migdale si se pune cate 2-3 stafide . Se rasuceste fiecare...Citeste continuarea
Fasole batuta cu acritura(hasca)
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de postFasolea se pune de pe o zi pe alta la inmuiat. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert in apa cu sare. Cele 2 cepe le taiem fidelute si le calim in ulei. Adaugam sare, piper dupa gust si o...Citeste continuarea
Faguri cu crema de vanilie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriDe obicei, incep prin a pregati crema pentru ca apoi, in timp ce coc fagurii sa ii si asamblez. Crema: Intr-o cratita se bat ouale, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie si se...Citeste continuarea
Fursecuri cu cacao si banane
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol amestecam untul topit si racit cu zaharul pudra, cacaua si banana facuta piure. Adaugam apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt. Copozitia obtinuta o dam la rece...Citeste continuarea
Floare cu fineti
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa...Citeste continuarea
Foietaj cu ciocolata si zmeura
Postat de: Papalapap in DulciuriSă începem cu foaia de aluat. Întinde-o pe suprafața de lucru și, cu ajutorul unei forme de romb din hârtie, cu diagonala de 10 x 6 cm (1) , pe care ai pregătit-o dinainte,...Citeste continuarea
Frigarui din piept de pui
Postat de: MotanLaOale in PuiPieptul de pui se curata, se spala si se taie bucati patrate potrivite. Ardeii se spala, se curata si se taie patrate. Ceapa se curata, se taie in sase si se desfac foile. Rosiile se...Citeste continuarea
Frigarui de porc cu legume
Postat de: Valclaudia in PorcCuratam si spalam legumele. Le taiem bucati mari. Carnea o taiem cubulete, carnatii ii taiem felii de grosimea unui deget. Pe betigasele de frigarui asezam bucati de carne,carnati si...Citeste continuarea
Fursecuri Linzer cu nuci si gem de...
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina. Invelim aluatul in folie...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci si merisoare
Postat de: margo in PrajituriNucile si semintele de pin se prajesc usor intr-o tigaie.Dupa ce s-au racit,nucile se toaca grosier. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa.Se adauga...Citeste continuarea