Fursecuri cu unt
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriUntul se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, Se adauga oualae si smantana se amesteca sa se incorporeze dupa care aromele laptele si faina. Se framanta repede un aluat, nu prea mult sa nu...Citeste continuarea
Fond brun de vita
Postat de: Sylvia in SosuriSecretul unui bun fon de vita este indelunga lui fierbere la foc mic si caramelizarea corecta a carnii si legumelor inainte de fierbere. Se curata, spala si taie bucati mari legumele (...Citeste continuarea
Fasole frecata cu costita de vitel
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneFasolea spalata se pune la infoiat in apa rece cateva ore . Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In...Citeste continuarea
Fursecuri "Stelute fragede"
Postat de: robert_badica in DulciuriIntr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se...Citeste continuarea
Friptura de porc la tigaie cu piure...
Postat de: madab in PorcSe fileteaza carnea ,se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la prajit in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti. Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert cu...Citeste continuarea
Flan de portocale
Postat de: susu in DulciuriPortocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie de coaja. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu crema de rahat
Postat de: MotanLaOale in PrajituriRahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se...Citeste continuarea
Fasolea fermecata - cu ciolan afumat
Postat de: mihaelar63 in PorcCiolanul se porttioneaza si se opareste in apa clocotinda 5 minute . Se scurge de apa . Fasolea boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se...Citeste continuarea
Fleica la tava cu bere
Postat de: MotanLaOale in PorcBucata de fleica dezosata se taie fasii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de fleica. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna berea in tava....Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: andaoana in DulciuriCiocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin . In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai...Citeste continuarea
Fursecuri mari si moi cu portocala
Postat de: timea in DulciuriMixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Friptura de porc si cartofi la...
Postat de: merisor67 in PorcCarnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet. Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente. O dam la rece cateva ore....Citeste continuarea
Fursecuri cu bezea
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBezele : Albusurile cu praful de sare le mixam pana nu mai pica de pe tel.apoi incepem sa adaugam zaharul cate 50 g si mixam 10 min,apoi iar 50 g si mixam 10 min,pana terminam tot...Citeste continuarea
Fursecuri spirală
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Din amestecul de făină punem deoparte 2 linguri. În alt castron amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul...Citeste continuarea
Friptura de curcan inabusita cu...
Postat de: margo in CurcanPieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se...Citeste continuarea
Fasole prajita cu carnati de casa
Postat de: madab in Mancaruri cu carneLegumele se spala si dupa se taie marunt. Ceapa si morcovul se pun la calit Si aproape la sfarsit se pun carnatii si sosul. Peste se pune apa fiarta si foile de dafin. Se lasa sa fiarta bine...Citeste continuarea
Fursecuri ciupercute
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam ouale untura,esenta de vanilie si mixam pana ce se incorporeaza. Amestecam faina cu praful de copt,coaja de portocala,nuca macinata si adaugam...Citeste continuarea
Friptura cu vitel rulat , porc si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa . Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: raisha in PrajituriUntul se lasa intai sa se moaie la temperatura camerei. Se mixeaza apoi untul cu zaharul pana devin o crema. Se adauga apoi ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine. Se adauga sucul de la...Citeste continuarea
Friganele de broccoli
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu putina sare (1 lingurita). Cand fierbe apa ,se adauga broccoli (taiat in buchetele si spalat) si se lasa 20 minute. Se scoate si se il zdrobim cu furculita ( dar nu...Citeste continuarea
Frigarui din piept de pui cu menta
Postat de: mitinita in PuiSe curata si se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie de unica folosinta. Se taie in cuburi de marime egala, cam de 2 cm. Intr-un bol punem sucul de lamaie, menta,...Citeste continuarea
Fasole boabe cu costita afumata
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe pune fasolea peste noapte la umflat. A doua zi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si se arunca apa. Se mai pune inca o data la...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluatul : Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine spumoasa,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam oul intreg mixam 1/2...Citeste continuarea
Fursecuri “trufe”
Postat de: gaby_d in DulciuriUntul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena. Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire. Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand...Citeste continuarea
Ficat de porc fragezit in lapte
Postat de: merisor67 in FicatSpalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime. Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite....Citeste continuarea
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o...Citeste continuarea
File de peşte poşat, cu sos...
Postat de: Lia1 in SomonScoti untul din frigider ca sa se mai incalzeaasca. POSAREA PESTELUI 1. Intr-o craticioara cat sa incapa pestele, pune foarte putina apa, la final trebuie doar sa cuprinda pe jumatate...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt si fructe glazurate
Postat de: amalia01 in PrajituriAmestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu migdale si...
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de unt si...
Postat de: aliliana in PorcFriptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie. Sosul: untul pe pune intr-o...Citeste continuarea
Friptură de vită la Multicooker
Postat de: panacris in VitaPulpa de vită feliată, până la jumătate, se unge cu ulei de măsline, se asezonează cu piper boabe, foi de dafin, berea și se lasă la rece, până a doua zi. Apoi se scoate din...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocale
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe mixeaza bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare pana la incorporare, coaja rasa de portocala si sucul de la o jumatate de portocala. La...Citeste continuarea
Foi cu miere de albine
Postat de: amalia01 in PrajituriFOI: Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma...Citeste continuarea
Fasole verde cu multe legume
Postat de: babi5 in Mancaruri de postZarzavatul, ceapa,ardeiul si usturoiul se curata se spala si se toaca, fasolea verde se pune intr-o strecuratoare se clateste bine cu apa si se pune intr-un recipient. Intr-o oala sau...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: DanaModog in PuiTaiem pieptul pe pui cubulete de 2 cm, taiem ceapa in jumate si gogosarul tot cubulete de 2 cm. Spalam ciupercutele si nu le curatam de piele. Multa lume le curata dar nu trebuie mai ales daca...Citeste continuarea
Friptura de pulpa de porc si...
Postat de: carla27carla in PorcSe taie pulpa de porc felii,si carnatul in bucati potrivite.Intr-o tava de yena se aseaza carnea si carnatii,se presara condiment de porc ,frunzele de dafin si usturoiul taiat feliute subtiri.Se...Citeste continuarea
Frittata cu paste si ciuperci
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriScurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet de apa rece (sau taiem felii ciupercile proaspete); taiem ardeiul, cubulete. Taiem prazul rondele (in cazul meu, ceapa, am tocat-o bucati...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si merisor
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: Geanina87 in DulciuriMixam margarina moale cu zaharul peste care adaugam cele 2 oua.Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie,praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam pulpa de porc si o taiem felii de grosimea dorita. Presaram sare si piper peste feliile de carne. Amestecam bulionul cu pasta de ardei si gogosari. Turnam amestecul obtinut peste...Citeste continuarea
Focaccia colorata
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPunem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, semintele de in si faina. Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de...Citeste continuarea
Foi de napolitane umplute cu crema...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: Valclaudia in DulciuriMargarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa. Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama...Citeste continuarea
Fursecuri pentru Mos Craciun
Postat de: blue65 in Dulciuri- se amesteca Rama mit Butter cu sarea si zaharul - se adauga esenta de vanilie, apoi galbenusurile; se omogenizeaza - se pune faina in ploaie si se incorporeaza usor; - se acopera cu...Citeste continuarea
Fursecuri spritate
Postat de: Veronica22 in DulciuriMargarina se mixeza spuma cu zaharul,adaugam ouale si coaja de lamaie.La urma adaugam si smantana.Adaugam la compozitie faina si praful de copt si framantam pana cand obtinem un aluat usor de...Citeste continuarea
Fursecuri duo cu aroma de portocala
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul/rama mit butter, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman...Citeste continuarea
Fursecuri fara zahar
Postat de: Alina26 in DulciuriÎmpărțim ingredientele in doua astfel: -intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos,...Citeste continuarea
Fursecuri spritate, cu ciocolata
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un vas termorezistent puneti untul, ciocolata taiata bucatele si zaharul pudra. Lasati la foc mic amestecand pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati vanilia si ouale,...Citeste continuarea
Foie gras
Postat de: Sylvia in Reteta de vedetaPrepararea este nu atat de complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de o tava de ceramica de preferinta, hartie...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: andaoana in PrajituriMixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand...Citeste continuarea