Fursecuri de post cu nuca si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 4043 vizualizari

 

cate un martisor dulce pentru fiecare bucataras! Sa aveti o primavara insorita!! >:d

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 175 gr. nuca macinata
  • 250 margarina (la temperatura camerei)
  • 1 plic praf de copt
  • 175 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • 275 gr. faina alba proaspat cernuta
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri apa rece
  • 250 gr. jumatati de nuca prajita
  • bombonele de zahar cu cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de post cu nuca si ciocolata:

Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare.

Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Umplem pistolul de fursecuri cu amestecul obtinut si formam discurile de aluat lasand ceva distanta intre ele.

Dam tava la copt pana se rumenesc fursecurile usor.

Le scoatem si le lasam la racit.

Ciocolata o rupem bucati, o topim la foc mic in 7-8 linguri de apa rece.

Glazuram fursecurile cu ciocolata topita, ajutandu-ne de o pensula din silicon, apoi asezam cate o jumatat de nuca drept decor pe fiecare prajiturica si presaram bombonele de zahar din loc in loc.

Lasam cel putin 1 ora sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de post cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri asortate