Fursecuri de post cu nuca si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 4333 vizualizari

 

cate un martisor dulce pentru fiecare bucataras! Sa aveti o primavara insorita!! >:d

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 175 gr. nuca macinata
  • 250 margarina (la temperatura camerei)
  • 1 plic praf de copt
  • 175 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • 275 gr. faina alba proaspat cernuta
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri apa rece
  • 250 gr. jumatati de nuca prajita
  • bombonele de zahar cu cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de post cu nuca si ciocolata:

Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare.

Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Umplem pistolul de fursecuri cu amestecul obtinut si formam discurile de aluat lasand ceva distanta intre ele.

Dam tava la copt pana se rumenesc fursecurile usor.

Le scoatem si le lasam la racit.

Ciocolata o rupem bucati, o topim la foc mic in 7-8 linguri de apa rece.

Glazuram fursecurile cu ciocolata topita, ajutandu-ne de o pensula din silicon, apoi asezam cate o jumatat de nuca drept decor pe fiecare prajiturica si presaram bombonele de zahar din loc in loc.

Lasam cel putin 1 ora sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de post cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Bradut"