Desert gogosi pufoase

de Giuve12 in Dulciuri, 14 Ian 2018 | 4012 vizualizari

 

Gogosi ca la mama acasa! Pofta-i mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un castron, pui faina si adaugi maiaua, laptele caldut, oul batut, untul topit, praful de sare si coaja rasa de lamaie. Framanti aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care, adaugi putin ulei in mana si mai framanti 5-10 minute, pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului. Lasi aluatul sa creasca la cald pana cand isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut, intinzi o foaie de 5-6 mm grosime. Tai gogosile cu o forma rotunda (diametru 7-8cm) si le lasi sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi, le prajesti pe ambele parti, in ulei incins. Le scoti pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit si dupa ce s-au racit, le pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palmierii dulci