Figurine din foietaj cu cascaval
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriLasam foietajul la temperatura camerei, dupa ce este usor de modelat il intindem pe masa de lucru si il intindem foarte putin cu sucitorul apoi cu diferite forme decupam din aluat{ daca nu aveti...Citeste continuarea
Fasole pastai cu usturoi
Postat de: claudiaO in SalateFasolea o curatam de codite si o spalam bine. Punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam sarea si fasolea; fierbem cca 20 minute, pana este patrunsa bine. O clatim cu apa rece. Pregatim...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu sos de...
Postat de: Ina75 in Mancaruri cu carnePregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul de masline. Adaugam bucatile de iepure, cateii de usturoi, frunzele de salvie, 4-5 frunze de busuioc si costita neafumata. Acoperim tigaia cu un...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si jeleu
Postat de: privatelaura in PrajituriIngredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei. Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La...Citeste continuarea
Fresh de cirese
Postat de: rocsi_1612 in BauturiSpalam bine ciresele, le indepartam coditele si le scoatem samburii. Le rasturnam in blender, adaugam zaharul si le zdrobim. Intr-un bol punem piureul de cirese si apa. Un sfert din lamaie o...Citeste continuarea
Farfalle cu somon si verdeata
Postat de: attilab in FarfalleSe pune la fiert o oala cu multa apa si multa sare. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga pastele care se fierb cat scrie pe ambalaj. Maruntiti fin usturoiul, taiati bucatele mici somonul si...Citeste continuarea
Foietaj cu caramel
Postat de: attilab in PrajituriIntindeti foietajul pana obtineti o grosime de 3 sau 4 mm si apoi il taiati patrate de circa 8-10 cm latime. Daca aveti o grila pentru dulciuri puteti sa o folositi apasand cu ea pe o treime...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: claudiaO in DulciuriPunem laptele la incalzit impreuna cu zaharul si adaugam vanilia. Ouale le batem bine cu un praf de sare. Punem uleiul la incins. Trecem feliile de franzela prin lapte ca sa se inmoaie...Citeste continuarea
Friptura de porc cu ciuperci si cuscus
Postat de: papabundetot in PorcCarnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste,ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.Dupa ce am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am...Citeste continuarea
Fructe de mare cu brocoli
Postat de: papabundetot in Fructe de mareEvident reteta este o creatie a mea asa ca daca ceva nu va e pe plac puteti elimina sau schimba. Am curatat mai intai midiile si crevetii,am spalat totul foarte bine,usturoiul l-am tocat...Citeste continuarea
Ficat cu ciuperci salbatice...
Postat de: mihaelar63 in FicatFicatul se tine cateva ore la rece in lapte . Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati . Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta...Citeste continuarea
Fasole galbena cu carnat afumat
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeClatim fasolea , o rupem in 3 fiecare , luam o oala mare , punem fasolea si apa cat sa acopere ( cu o lg de sare ) , lasam sa fiarba ; Carnatul il taiem bucatele groase , punem intr-un...Citeste continuarea
Fasole verde cu tochitura
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriScoatem fasolea de la congelator , punem in apa clocotita si lasam la foc mediu la fiert ; Cand fasolea este aproape fiarta , adaugam peste un varf lg sare si mai lasam pana aceasta a fiert ;...Citeste continuarea
Fasole pastai la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri de postPastaile le curatam si le spalam bine,dupa care le taiem in bucati, Intr-un vas termorezistent uns cu ulei adaugam ceapa tocata,pastaile,sare,piper si cimbru dupa gust, Deasupra turnam sucul...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: Dea_Dea in PuiCiupercile se curata si se taie feliute. Taiem si ceapa in 4 sau 6 , ardeiul rosu in cuburi, pieptul de pui tot cuburi iar cabanosul felii mai groase. Punem pe frigaruie alternand , piept de pui...Citeste continuarea
Foi cu miere de albine, cremă de...
Postat de: botcrina in PrajituriFoile Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot. Se ia de pe foc şise adaugă...Citeste continuarea
Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneLegumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postcuratam, spalam si taiem prazul si ceapa rondele, apoi le la calim in ulei cca 5 minute la foc mic. Adaugam rosiile taiate cubulete. Adaugam bobite de mustar, sare si piper dupa gust, fasolea...Citeste continuarea
Foi cu miere de albine si crema de...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriFoile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute....Citeste continuarea
Fasole galbenă cu usturoi şi...
Postat de: portiadelumina in Mancaruri cu carneCum spuneam în introducere totul e simplu. Păstăile de fasole se curăţă şi se rup la cca 4-5 cm spălându-se bine sub jet de apă. Legumele se curăţă şi se toacă...Citeste continuarea
Frittata fina cu legume de vara
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriIn prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija ) in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper . La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate...Citeste continuarea
Friptura de ied la cuptor
Postat de: farfuriavesela in OaiePulpa de ied se pune intr-un vas cu apa si putin otet, apoi acesta apa se arunca. Acum carnea spalata, putin ulei - optional, apa si mirodeniile preferate, se lasa de seara pana...Citeste continuarea
Friptura de vita si fantana de...
Postat de: Sylvia in VitaPreparare : pentru écrasse de cartofi care este garnitura se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se curata, se zdrobesc cu o furculita ca sa ramana si bucati mai mari, se adauga...Citeste continuarea
Fructe de mare cu orez si mazare
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareCuratati si spalati legumele . Ceapa si patrunjelul se toaca marunt,usturoiul se feliaza . Ardeiul rosu se taie fasii inguste [julien]. Intr-un woc incapator se...Citeste continuarea
Frittata cu somon afumat si legume
Postat de: Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legumeIncepeti prin a curata ciupercile cu un burete de sarma si clatiti foarte rapid cu putina apa. Taiati-le felii de dimensiuni medii si caliti-le alaturi de ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat...Citeste continuarea
Fulgi de grau cu lapte la Multicooker
Postat de: TAB1TA in Mancare copiiSe pune zaharul, zaharul vanilat si laptele in vasul aparatului. Se seteaza programul Stew 30 de minute. Dupa 10 minute se adauga fulgii. Dupa inca 5 grisul. Se mai lasa 5-10 minute pana...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu cartofi noi
Postat de: delia64 in PuiSe spala ficateii si se lasa la scurs . Punem uleiul la incins intr-o tigaie , adaugam si ficateii , acoperim cu un capac si lasam la foc mic aproximativ 10...Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi noi
Postat de: papabundetot in PorcAm marinat carnea de porc in putin sos de soia si sos de ardei iuti,apoi intr-o cratita am pus la foc putin ulei,usturoiul tocat marunt si 1 lingura pasta de creveti,am lasat pe foc pana cand...Citeste continuarea
Frittata pizzaiola la cuptor
Postat de: mihaelamiky1992 in Aperitive / GarnituriBatem bine ouale cu o furculita, adaugam smantana, mararul, sare si piper dupa gust. Amestecam totul, punem compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt si o dam la cuptor...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriCernem faina intr-un vas. Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie. ...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu legume la...
Postat de: carla27carla in Mancaruri cu carneSe spala dovlecelul,conopida si ardeii.Se taie bastonase dovlecelul si ardeii.Iepurele se condimenteaza cu sare,piper,salvie,cimbru si rozmarin.Intr-o tava se pune punga de copt ,se aseaza fasolea...Citeste continuarea
Fritatta cu iaurt si dovlecei
Postat de: Luckycake in Aperitive / GarnituriSpalam bine dovlecelul, mie nu imi place sa il curat de coaja, dar se poate daca doriti, apoi ii taiem pe lungime in 4 si le indepartam mijlocul cu samburii. Ii feliem subtire si ii punem la...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Julie_Snow in Mancaruri de postSe spala fasolea si se lasa la hidratat peste noapte. Se pune la fiert , iar dupa ce da in clocot se strecoara, se arunca apa iar fasolea se pune in continuare la fiert in alta apa, fierbinte....Citeste continuarea
Frigarui japoneze de vita
Postat de: Sylvia in VitaIn prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: pity19 in PuiPieptul de pui : Taiem pieptul in doua , dupa care bucatele mici , condimentam cu vegeta , sare , piper , chilli , lasam sa stea cca 30 de minute! Ciupercile : Curatam ciupercile de pielita...Citeste continuarea
Friptura de porc cu conopida pane
Postat de: papabundetot in PorcCarnea am pus-o la marinat in sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti,sos pimento,curry,boia,5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore,apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea
Frigarui cu carnati si vitel
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se feliaza in bucati de 1-2 cm grosime /5 cm/5 cm. Puneti bucatile de vitel in marinata cateva ore . Frigaruile din lemn le lasati sa stea in apa . Astfel in timpul prajirii...Citeste continuarea
Fusilli cu sunca
Postat de: lacralacry in FusilliPastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Sunca presata taiata cubulete se rumeneste usor in tigaie alaturi de cateii de usturoi, amestecand continuu. Rosiile pasate din...Citeste continuarea
Fondant de ciocolata cu pere
Postat de: Luckycake in PrajituriCuratam perele, dar lasam codita. Avem nevoi de 2 forme termorezistente cu diametrul de 10 cm. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi, intr-un alt bol amestecam energic ouale cu zaharul ....Citeste continuarea
Fasole boabe cu carnaciori -...
Postat de: timea in Mancaruri cu carnePunem la calit in putin ulei ceapa curatata si spalata si taiata marunt impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Folosim functia "Fry" a aparatului pe 10 minute. Adaugam carnaciorii taiati...Citeste continuarea
Focaccia cu usturoi si rozmarin
Postat de: RoXx in PiineSe formeaza o maia din drojdie, putin din apa calduta, zahar si sare. Se pune peste restul de faina, se pune si restul de apa si se framanta. Peste, se pun 1-2 linguri ulei de masline si se mai...Citeste continuarea
Fasole in bol de paine
Postat de: DanaModog in PorcSe caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana...Citeste continuarea
Fudulii picante de tauras in stil...
Postat de: Ksenya in VitaFuduliile le spalam bine si le scoatem pelita,apoi le taiem rondele si adaugam berea ,piperul,sarea si le lasam la frigider 3 ore. Dupa ce s-au marinat le lasam la scurs si le prajim in ulei...Citeste continuarea
Friptura de vacuta
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se feliaza si se pune intr-o tava teflonata . Morcovii si usturoiul,se curata,se spala,se feliaza si se aseaza deasupra carnii. Se adauga foaia de dafin , condimentele...Citeste continuarea
Fursecuri simple
Postat de: Valyvalentyna in PrajituriSeparam albusul de galbenus si batem spuma albusurile cu sarea si adaugam zaharul in ploaie pina obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, uleiul si esentele...Citeste continuarea
Friptura de pui cu usturoi verde
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai taiem puiul in bucatele mai mici (n-am folosit pieptul si aripile), adaugam sare. Punem tuciul pe foc sa se incinga uleiul si adaugam bucatele de pui si 1/2 canita de apa. Lasam la foc...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam...Citeste continuarea
Fusilli cu sos ragu la cuptor
Postat de: farfuriavesela in FusilliPunem pastele la fiert in apa cu sare si doi stropi de ulei, respectand instructiunile de pe ambalajul acestora. Sosul ragu Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam telina si morcovul...Citeste continuarea
Fritatta cu pui
Postat de: Oana in PuiCartofii se taie pe jumatate si apoi in felii mai groase si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu se sfarame. Se scurg de apa si se lasa putin la racit. Pieptul de pui se taie...Citeste continuarea
Fursecuri imbracate in nuca de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam ingredientele umede cu cele uscate, obtinem un aluat elastic pe care-l lasam cca 30 minute la rece. Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele mici de aluat pe care le modelam sub...Citeste continuarea