Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure

de Sylvia in Vita, 3 Iun 2014 | 5761 vizualizari

 

Va prezint un preparat simplu si extrem de gustos care va face unanimitate, fiind apreciat si de catre cei mai pretentiosi degustatori : o friptura de vita frageda si o garnitura fina si aromata. Carnea de vita este foarte importanta asa ca alegeti o carne maturata, va trebuie o vita care este de rasa de carne si pentru genul acesta de fripturi gatite rapid alegeti mereu vrabioara, filé-ul de vita care se prepara repede si raman fragede.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de vita de persoana,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • unt clarificat,
  • cartofi,
  • ceapa verde,
  • ulei masline,
  • ciuperci de padure,
  • ciuperci champignon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure:

Preparare : pentru écrasse de cartofi care este garnitura se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se  curata, se zdrobesc cu o furculita ca sa ramana si bucati mai mari, se adauga ulei de masline, sare , piper si ceapa verde tocata marunt. Are cu totul alta textura si gust decat piure-ul de cartofi , este mai rustic si mai aromat. Ciupercile de padure si cele champignon se taie bucati mari si se calesc in ulei de masline cu putina paprika , sare, piper. Se adauga apoi putina apa si se lasa sa clocoteasca incet, hribii lasa ei un soi de sos onctuos foarte bun nu mai este nevoie de nimic adaugat.

Friptura de vita se demareaza atunci cand garnitura este gata pentru ca aveti nevoie doar de cateva minute si trebuie servita fierbinte.  Ce trebuie sa stiti despre carnea de vita este ca se lasa intotdeauna la temperatura camerei inainte de preparare pentru ca fibra sa fie destinsa si sa nu aveti o reactie brutala de contractie la prepararea ei la foc iute. Carne ase asezoneaza chiar inainte de gatire cu sare de mare si piper proaspat macinat, nu are nevoie de alte arome. Intr-o tigaie stil grill se pune o pelicula fina de unt clarificat si se aseaza bucatile de carne, daca sunt subtiri ca cele din imagine este nevoie de mai putin de un minut pe fiecare parte pentru o gatire à point=medium rare cum recomand ca si gatire pentru incepatori , cunoscatorii de carne de vita sunt pentru gatirea saignant= rare  care ofera o carne moale cu o textura fondanta .

Garnitura se monteaza simplu, cu un inel de montaj facem un turnulet de cartofi si in mijloc scoate cam o lingura din compozitie ca sa facem forma de “fantana” in aceasta se adauga amestecul de ciuperci

TIPS-URI

1

Ce trebuie sa stiti despre carnea de vita este ca se lasa intotdeauna la temperatura camerei inainte de preparare pentru ca fibra sa fie destinsa si sa nu aveti o reactie brutala de contractie la prepararea ei la foc iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura frageda de vitel