Foietaj cu mere,cardamon si cuisoare
Postat de: papabundetot in PrajituriAm curatat merele, le-am spalat si apoi le-am dat pe razatoarea mare, le-am scurs bine de suc si le-am pus intr-o cratita cu untul, zaharul, semintele din pastaile de cardamon, scortisoara si...Citeste continuarea
Fusilli cu midii
Postat de: papabundetot in Fructe de mareMidiile,le-am decongelat ,le-am spalat bine in cateva ape,le-am scurs bine de apa.Usturoiul l-am tocat marunt,l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,am adaugat 1 lingurita pasta de creveti si am...Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor
Postat de: Bunica in PuiPulpele de pui se spala,se curata de eventuale ramasite de fulgi si se pun intr-o tava. Deasupra se adauga condimentele,sucul de rosii ,apa si usturoiul tocat marunt. Se da la cuptorul...Citeste continuarea
Fusilli cu broccoli si carnat
Postat de: aura78 in FusilliFierbe brocoli cu putina sare. Separat taie carnatul marunt si pune-l intr-o tigaie cu putin ulei de masline si usturoiul intreg, la foc mic cateva minute, pana cand vezi ca este facut...Citeste continuarea
Friptura de vita cu cartofi noi la...
Postat de: privatelaura in VitaSpalam carnea, o taiem cuburi. Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline. Curatam...Citeste continuarea
Ficatei cu ciuperci in sos de bulion
Postat de: JulyCris in PuiFicateii se dezgheata(dupa caz),se spala si se pun intr-un vas jena. Ardeiul in taiem juliensi-l adaugam peste ficatei. Ciupercile le scurgem bine de apa si le punem in vas peste ficatei si ardei....Citeste continuarea
Fillet bites in sos de caramel picant
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiPieptul de pui se acopera cu sare si piper, se pune intr-o punga, se adauga faina, se inchide punga si se agita pana cand bucatile sunt complet acoperite de faina. Ouale se bat ca pentru...Citeste continuarea
Farfalle cu mazare si pui
Postat de: gurita_ta2005 in FarfallePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se taie cubulete si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt la calit in unt si uleiul de masline. Dupa cateva minute se...Citeste continuarea
Frittata ca la ţară
Postat de: portiadelumina in Aperitive / GarnituriAproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt...Citeste continuarea
Friptura de miel cu sos de usturoi...
Postat de: Dya in OaieCarnea (spalata in prealabil) se aseaza intr-un vas si se condimenteaza cu sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc si rozmarin, se adauga usturoiul maruntit si se stropeste cu ulei de masline...Citeste continuarea
Fusilli cu salsa de legume
Postat de: aura78 in FusilliTaie ceapa,telia si morcovii marunt.Pune-i la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Cand sunt calite adauga vinul ,lasa-l sa se evapore putin si pe urma adauga bulionul sau pasta de rosii...Citeste continuarea
Fritatta cu legume
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii i-am taiat rondele si i-am pus la fiert in apa cu sare. Au fiert foarte repede, nu mai mult de 15 minute. Am scurs apoi apa si i-am lasat putin la racit. Intre timp am pregatit restul...Citeste continuarea
Frigarui marocane de pui cu sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiCu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: comanligia in OaieAm cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: pushaa in PrajituriBatem ouale separat. Galbenusurile le batem spuma cu sare si sahar. Apoi adaugam uleiul treptat ca la maioneza, praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si esenta. Albusurile le batem...Citeste continuarea
Frigarui cu legume
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriSpalati bine legumele si taiati-le cubulete, cu exceptia rosiilor care vor ramane intregi. Luati un betisor pentru frigarui si aranjati legumele pe el intercalate, pentru a arata cat...Citeste continuarea
Ficatei cu ciupercute
Postat de: Veronica22 in FicatCeapa tocata se pune la calit in tigaie in ulei.Adaugam ciupercutele taiate felii cu tot cu codite.Lasam sa se caleasca ciupercile dupa care adugam ficateii de pui.Amestecam usor in tigaie...Citeste continuarea
Foccacia
Postat de: sorinabutaliu in PiineDrojdia , zaharul, sarea si uleiul se amesteca cu apa calduta , peste care se toarna faina , framantand se face un aluat . O lasam 15 minute la dospit dupa care o impartim in 3 portii...Citeste continuarea
Fasole cu carnati afumati
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie am pus uleiul si am prajit carnatii, pe care i-am taiat rondele, i-am scos si in uleiul ramas am calit ceapa cu un praf de sare. Intr-o oala am pus fasolele, am acoperit cu apa,...Citeste continuarea
Fasole pastai cu piept de pui
Postat de: Julie_Snow in PuiCeapa si usturoiul se curata, spala si se taie marunt impreuna cu rosiile.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se pun cateva linguri de ulei intr-o cratita si calim putin ceapa si...Citeste continuarea
Filé de macrou în crustă de...
Postat de: simonacallas in PesteDin cele două ouă (am folosit unul fiert şi unul nefiert, dar se pot folosi ambele fierte sau ambele nefierte, după preferinţă), 50 ml ulei, un praf de sare, muştar şi suc de lămâie...Citeste continuarea
Frigarui din piept de pui
Postat de: mitinita in PuiSpalam pieptul de pui si uscam cu un prosop de bucatarie de unica folosinta. Taiem pieptul de pui in cuburi egale si le amestecam cu condimentul. Lasam deoparte 10 minute,apoi punem pe...Citeste continuarea
Friptura de vita cu rozmarin si suc...
Postat de: Dya in VitaSe feliaza pulpa de vita, cat mai subtire posibil. (Eventual se poate folosi un ciocan pentru carne). Daca este cazul se curata de pielita. Se asaza intr-un vas, se stropeste cu ulei si se...Citeste continuarea
Fasole pastai cu carne de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCeapa se toaca marunt,ardeiul kapia se taie cuburi,se pun la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam si pieptul de curcan taiat bucati potrivite. Se stinge cu vinul alb si se...Citeste continuarea
Floare cu ciuperci si cascaval afumat
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj dezghetat se intinde usor cu sucitorul si se presara cu cascaval Delaco afumat, din cel suplu. Ciupercile taiate si curatate se taie felii si se soteaza in ulei de masline...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de porc la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate,...Citeste continuarea
Fantezie cu iaurt si capsuni
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiPregatim blatul: Mixam albusurile de la cele 4 oua cu zaharul si esenta de vanilie pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile frecate bine cu praful de copt. Adaugam faina si...Citeste continuarea
Friptura de pui cu 40 de catei de...
Postat de: SavoriUrbane in PuiSe condimenteaza puiul cu sare, piper si boia dulce (si la exterior si in interior) si se maseaza bine de tot cu untul moale. Intr-o tava adanca de friptura se aseaza puiul condimentat impreuna cu...Citeste continuarea
Frunze de ciocolata pt decor
Postat de: JulyCris in DulciuriRupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare. Ciocolata o pastram in timpul operatiunii deasupra vasului cu apa clocotita ca sa nu se intareasca. Pregatim...Citeste continuarea
Friptura de miel la tava(la cuptor)
Postat de: Isabel in Mancaruri cu carneAm tinut peste noapte carnea la bait;o ceasca vin alb,tot atata apa,1 lgt boia dulce,piper,sare dupa gust,3-4 catei usturoi,1legatura usturoi verde,cateva fire patrunjel verde.Toate se pun in...Citeste continuarea
Friptura de miel (foarte frageda)
Postat de: Mokuska in OaieSe curata si se spala pulpa de miel foarte bine pana ramane carne fara pic de grasime (seu). Intr-o tava inalta asezam usturoiul verde, pe acest pat se aseaza pulpa. Se cresteaza cu un cutit...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: Sylvia in OaieAm inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: ralu_ca in OaieAm portionat bucata de miel si cu varful unui cutit am facut mici incizii cat mai dese in bucatile de carne in care am introdus cate o bucatica de usturoi si sunca afumata . Am condimentat cu sare...Citeste continuarea
Friptura de iepure la cuptor...
Postat de: Ina75 in Mancaruri cu carneIncalzim cuptorul. Scoatem bucatile de carne de iepure din marinata si le stergem bine. Facem cate 2-3 incizii in fiecare bucata de carne. Punem in fiecare incizie facuta cate o jumatate de...Citeste continuarea
Fasole boabe cu carnat
Postat de: pity19 in Mancaruri cu carneClatim fasolea bine, pregatim o oala in care punem fasolea si apa cat sa acopere , dam la fiert , lasam pana fasolea e moale . Taiem bucatile de carnat rondele , intr-o tigaie cu o lg de ulei...Citeste continuarea
Fursecuri cu dulceata de visine si...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMargarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de...Citeste continuarea
Focaccia cu masline si busuioc
Postat de: simona72 in PiineAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute. Intre timp, cat aluatul...Citeste continuarea
Foietaj cu crema de vanilie si...
Postat de: Oana in PrajituriSe prepara mai intai crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele fierbinte, amestecand cu telul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema....Citeste continuarea
Friptură de iepure
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea de iepure se masează cu mirodeniile și uleiul de măsline, apoi se pune într-o tavă termorezistentă, se completează cu vin și un pahar de apă, se dă la cuptorul...Citeste continuarea
Friganele cu mere
Postat de: nacularisa in Dulciuri-se taie merele felii subtiri (potrivite) si se calesc cu unt,adaugandu-se ulterior putina apa si zahar dupa gust si putina scortisoara -4 felii de paine inmuiate in amestecul de...Citeste continuarea
Fasole cu carne de porc
Postat de: pity19 in PorcClatim fasolea cu apa rece , carnea taiata bucatele o punem la fiert impreuna cu fasolea , punem apa cat sa acopere ; Lasam sa fiarba pana fasolea se inmoaie putin , dupa care adaugam morcovul...Citeste continuarea
Fasole Batuta sau Frecata (Reteta...
Postat de: Ina75 in Mancaruri de postTaiem ceapa verde in rondele. Tocam marunt patrunjelul. Pregatim un blender in care punem trei sferturi din cantitatea de fasole boabe fiarta. Adaugam ceapa verde, dar pastram cateva rondele...Citeste continuarea
Friptura de miel cu cartofi la cuptor
Postat de: xana in OaieCarnea se spala si se taie in bucati potrivite. O condimentam cu 6 catei de usturoi pisati, o lingura de boia de ardei, sare si piper si putin ulei de masline. O acoperim si o dam la frigider pana...Citeste continuarea
Flower-Power cu piersici
Postat de: simonacallas in PrajituriUstensile şi accesorii necesare: - 3 decupătoare în formă de cerc - hârtie de copt - o tavă mare - un cutter/cuţitaş ascuţit Notă: dimensiunile...Citeste continuarea
Foietaj cu piept de curcan si legume
Postat de: AndreaPiti in Aperitive / GarnituriAm fiert pieptul de curcan , apoi l-am taiat cubulete. Legumele le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert cca 5 minute. Am amestecat cu carnea tocata si am condimentat cu sare , piper , busuioc ,...Citeste continuarea
Frigarui la cuptor
Postat de: andaoana in PuiPieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de...Citeste continuarea
Focaccia cu măsline, roșii uscate...
Postat de: Satisfyyourcravings in PiineSe amestecă făina cu mălaiul și puțină sare. Separat se amestecă apa cu 50 ml de ulei și se adaugă treptat peste făină. Se frământă pe o suprafată presărată cu...Citeste continuarea
Fortune cookies (fursecuri cu...
Postat de: simonacallas in PrajituriAmestecăm ingredientele uscate, formăm o gaură în mijlocul lor şi turnăm uleiul, esenţa şi apa. Amestecăm bine. Va rezulta o cocă tare şi bine legată. Albuşurile, bătute puţin,...Citeste continuarea
Fajitas
Postat de: Bucatardinpasiune in VitaSosul guacamole a fost preparat astfel:am taiat avocado-ul in doua, am scos samburele, iar miezul i l-am aruncat in blender, alaturi de ceapa, usturoi, zeama de lime, uleiul de masline si sare. Am...Citeste continuarea
Frittata cu ciuperci
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriAm curatat ceapa, usturoiul si taiat ardeiul in doua scoatem semintele din el. Ciupercile le curatam, spalam si feliem. Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul. Ardeiul se taie pe jumatate si se...Citeste continuarea