A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Foietaj cu mere,cardamon si cuisoare

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am curatat merele, le-am spalat si apoi le-am dat pe razatoarea mare, le-am scurs bine de suc si le-am pus intr-o cratita cu untul, zaharul, semintele din pastaile de cardamon, scortisoara si...Citeste continuarea

Fusilli cu midii

Postat de: papabundetot in Fructe de mare

Midiile,le-am decongelat ,le-am spalat bine in cateva ape,le-am scurs bine de apa.Usturoiul l-am tocat marunt,l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,am adaugat 1 lingurita pasta de creveti si am...Citeste continuarea

Friptura de pui la cuptor

Postat de: Bunica in Pui

Pulpele de pui se spala,se curata de eventuale ramasite de fulgi si se pun intr-o tava. Deasupra se adauga condimentele,sucul de rosii ,apa si usturoiul tocat marunt. Se da la cuptorul...Citeste continuarea

Fusilli cu broccoli si carnat

Postat de: aura78 in Fusilli

Fierbe brocoli cu putina sare. Separat taie carnatul marunt si pune-l intr-o tigaie cu putin ulei de masline si  usturoiul intreg, la foc mic cateva minute, pana cand vezi ca este facut...Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi noi la...

Postat de: privatelaura in Vita

Spalam carnea, o taiem cuburi.  Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline.  Curatam...Citeste continuarea

Ficatei cu ciuperci in sos de bulion

Postat de: JulyCris in Pui

Ficateii se dezgheata(dupa caz),se spala si se pun intr-un vas jena. Ardeiul in taiem juliensi-l adaugam peste ficatei. Ciupercile le scurgem bine de apa si le punem in vas peste ficatei si ardei....Citeste continuarea

Fillet bites in sos de caramel picant

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Pieptul de pui se acopera cu sare si piper, se pune intr-o punga, se adauga faina, se inchide punga si se agita pana cand bucatile sunt complet acoperite de faina. Ouale se bat ca pentru...Citeste continuarea

Farfalle cu mazare si pui

Postat de: gurita_ta2005 in Farfalle

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se taie cubulete si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt la calit in unt si uleiul de masline. Dupa cateva minute se...Citeste continuarea

Frittata ca la ţară

Postat de: portiadelumina in Aperitive / Garnituri

Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt...Citeste continuarea

Friptura de miel cu sos de usturoi...

Postat de: Dya in Oaie

Carnea (spalata in prealabil) se aseaza intr-un vas si se condimenteaza cu sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc si rozmarin, se adauga usturoiul maruntit si se stropeste cu ulei de masline...Citeste continuarea

Fusilli cu salsa de legume

Postat de: aura78 in Fusilli

Taie ceapa,telia si morcovii marunt.Pune-i la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Cand sunt calite adauga vinul ,lasa-l sa se evapore putin si pe urma adauga bulionul sau pasta de rosii...Citeste continuarea

Fritatta cu legume

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am taiat rondele si i-am pus la fiert in apa cu sare. Au fiert foarte repede, nu mai mult de 15 minute. Am scurs apoi apa si i-am lasat putin la racit. Intre timp am pregatit restul...Citeste continuarea

Frigarui marocane de pui cu sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: comanligia in Oaie

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem

Postat de: pushaa in Prajituri

Batem ouale separat. Galbenusurile le batem spuma cu sare si sahar. Apoi adaugam uleiul treptat ca la maioneza, praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si esenta. Albusurile le batem...Citeste continuarea

Frigarui cu legume

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Spalati bine legumele si taiati-le cubulete, cu exceptia rosiilor care vor ramane intregi. Luati un betisor pentru frigarui si aranjati legumele pe el intercalate, pentru a arata cat...Citeste continuarea

Ficatei cu ciupercute

Postat de: Veronica22 in Ficat

Ceapa tocata se pune la calit in tigaie in ulei.Adaugam ciupercutele taiate felii cu tot cu codite.Lasam sa se caleasca ciupercile  dupa care adugam ficateii de pui.Amestecam usor in tigaie...Citeste continuarea

Foccacia

Postat de: sorinabutaliu in Piine

Drojdia , zaharul, sarea si uleiul se amesteca cu apa calduta , peste care se toarna faina  , framantand se face un aluat . O lasam 15 minute la dospit dupa care o impartim in 3 portii...Citeste continuarea

Fasole cu carnati afumati

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit carnatii, pe care i-am taiat rondele, i-am scos si in uleiul ramas am calit ceapa cu un praf de sare. Intr-o oala am pus fasolele, am acoperit cu apa,...Citeste continuarea

Fasole pastai cu piept de pui

Postat de: Julie_Snow in Pui

Ceapa si usturoiul se curata, spala si se taie marunt impreuna cu rosiile.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se pun cateva linguri de ulei intr-o cratita si calim putin ceapa si...Citeste continuarea

Filé de macrou în crustă de...

Postat de: simonacallas in Peste

Din cele două ouă (am folosit unul fiert şi unul nefiert, dar se pot folosi ambele fierte sau ambele nefierte, după preferinţă), 50 ml ulei, un praf de sare, muştar şi suc de lămâie...Citeste continuarea

Frigarui din piept de pui

Postat de: mitinita in Pui

Spalam pieptul de pui si uscam cu un prosop de bucatarie de unica folosinta. Taiem pieptul de pui in cuburi egale si le amestecam cu condimentul. Lasam deoparte 10 minute,apoi punem pe...Citeste continuarea

Friptura de vita cu rozmarin si suc...

Postat de: Dya in Vita

Se feliaza pulpa de vita, cat mai subtire posibil. (Eventual se poate folosi un ciocan pentru carne). Daca este cazul se curata de pielita. Se asaza intr-un vas, se stropeste cu ulei si se...Citeste continuarea

Fasole pastai cu carne de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Ceapa se toaca marunt,ardeiul kapia se taie cuburi,se pun la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam si pieptul de curcan taiat bucati potrivite. Se stinge cu vinul alb si se...Citeste continuarea

Floare cu ciuperci si cascaval afumat

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj dezghetat se intinde usor cu sucitorul si se presara cu cascaval Delaco afumat, din cel suplu. Ciupercile taiate si curatate se taie felii si se soteaza in ulei de masline...Citeste continuarea

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate,...Citeste continuarea

Fantezie cu iaurt si capsuni

Postat de: AlexandraOrdean in Torturi

Pregatim blatul: Mixam albusurile de la cele 4 oua cu zaharul si esenta de vanilie pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile frecate bine cu praful de copt. Adaugam faina si...Citeste continuarea

Friptura de pui cu 40 de catei de...

Postat de: SavoriUrbane in Pui

Se condimenteaza puiul cu sare, piper si boia dulce (si la exterior si in interior) si se maseaza bine de tot cu untul moale. Intr-o tava adanca de friptura se aseaza puiul condimentat impreuna cu...Citeste continuarea

Frunze de ciocolata pt decor

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Rupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare. Ciocolata o pastram in timpul operatiunii deasupra vasului cu apa clocotita ca sa nu se intareasca. Pregatim...Citeste continuarea

Friptura de miel la tava(la cuptor)

Postat de: Isabel in Mancaruri cu carne

Am tinut peste noapte carnea la bait;o ceasca vin alb,tot atata apa,1 lgt boia dulce,piper,sare dupa gust,3-4 catei usturoi,1legatura usturoi verde,cateva fire patrunjel verde.Toate se pun in...Citeste continuarea

Friptura de miel (foarte frageda)

Postat de: Mokuska in Oaie

Se curata si se spala pulpa de miel foarte bine pana ramane carne fara pic de grasime (seu). Intr-o tava inalta asezam usturoiul verde, pe acest pat se aseaza pulpa. Se cresteaza cu un cutit...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: Sylvia in Oaie

Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: ralu_ca in Oaie

Am portionat bucata de miel si cu varful unui cutit am facut mici incizii cat mai dese in bucatile de carne in care am introdus cate o bucatica de usturoi si sunca afumata . Am condimentat cu sare...Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor...

Postat de: Ina75 in Mancaruri cu carne

Incalzim cuptorul. Scoatem bucatile de carne de iepure din marinata si le stergem bine. Facem cate 2-3 incizii in fiecare bucata de carne. Punem in fiecare incizie facuta cate o jumatate de...Citeste continuarea

Fasole boabe cu carnat

Postat de: pity19 in Mancaruri cu carne

Clatim fasolea bine, pregatim o oala in care punem fasolea si apa cat sa acopere , dam la fiert , lasam pana fasolea e moale . Taiem bucatile de carnat rondele , intr-o tigaie cu o lg de ulei...Citeste continuarea

Fursecuri cu dulceata de visine si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de...Citeste continuarea

Focaccia cu masline si busuioc

Postat de: simona72 in Piine

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.  Intre timp, cat aluatul...Citeste continuarea

Foietaj cu crema de vanilie si...

Postat de: Oana in Prajituri

Se prepara mai intai crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele fierbinte, amestecand cu telul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema....Citeste continuarea

Friptură de iepure

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea de iepure se masează cu mirodeniile și uleiul de măsline, apoi se pune într-o tavă termorezistentă, se completează cu vin și un pahar de apă, se dă la cuptorul...Citeste continuarea

Friganele cu mere

Postat de: nacularisa in Dulciuri

-se taie merele felii subtiri (potrivite) si se calesc cu unt,adaugandu-se ulterior putina apa si zahar dupa gust si putina scortisoara -4 felii de paine inmuiate in amestecul de...Citeste continuarea

Fasole cu carne de porc

Postat de: pity19 in Porc

Clatim fasolea cu apa rece , carnea taiata bucatele o punem la fiert impreuna cu fasolea , punem apa cat sa acopere ; Lasam sa fiarba pana fasolea se inmoaie putin , dupa care adaugam morcovul...Citeste continuarea

Fasole Batuta sau Frecata (Reteta...

Postat de: Ina75 in Mancaruri de post

Taiem ceapa verde in rondele. Tocam marunt patrunjelul. Pregatim un blender in care punem trei sferturi din cantitatea de fasole boabe fiarta. Adaugam ceapa verde, dar pastram cateva rondele...Citeste continuarea

Friptura de miel cu cartofi la cuptor

Postat de: xana in Oaie

Carnea se spala si se taie in bucati potrivite. O condimentam cu 6 catei de usturoi pisati, o lingura de boia de ardei, sare si piper si putin ulei de masline. O acoperim si o dam la frigider pana...Citeste continuarea

Flower-Power cu piersici

Postat de: simonacallas in Prajituri

Ustensile şi accesorii necesare: - 3 decupătoare în formă de cerc - hârtie de copt - o tavă mare - un cutter/cuţitaş ascuţit Notă: dimensiunile...Citeste continuarea

Foietaj cu piept de curcan si legume

Postat de: AndreaPiti in Aperitive / Garnituri

Am fiert pieptul de curcan , apoi l-am taiat cubulete. Legumele le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert cca 5 minute. Am amestecat cu carnea tocata si am condimentat cu sare , piper , busuioc ,...Citeste continuarea

Frigarui la cuptor

Postat de: andaoana in Pui

Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de...Citeste continuarea

Focaccia cu măsline, roșii uscate...

Postat de: Satisfyyourcravings in Piine

Se amestecă făina cu mălaiul și puțină sare.  Separat se amestecă apa cu 50 ml de ulei și se adaugă treptat peste făină. Se frământă pe o suprafată presărată cu...Citeste continuarea

Fortune cookies (fursecuri cu...

Postat de: simonacallas in Prajituri

Amestecăm ingredientele uscate, formăm o gaură în mijlocul lor şi turnăm uleiul, esenţa şi apa. Amestecăm bine. Va rezulta o cocă tare şi bine legată. Albuşurile, bătute puţin,...Citeste continuarea

Fajitas

Postat de: Bucatardinpasiune in Vita

Sosul guacamole a fost preparat astfel:am taiat avocado-ul in doua, am scos samburele, iar miezul i l-am aruncat in blender, alaturi de ceapa, usturoi, zeama de lime, uleiul de masline si sare. Am...Citeste continuarea

Frittata cu ciuperci

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Am curatat ceapa, usturoiul si taiat ardeiul in doua scoatem semintele din el. Ciupercile le curatam, spalam si feliem. Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul. Ardeiul se taie pe jumatate si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]