Am avut onoarea sa iau lectii la aceasta reteta, in traducere "Taurul rosu"de la un bucatar spaniol, pe nume Carlos, care s-a" ratacit "prin Bacau .La inceput am fost sceptica ,dar rezultatul m-a determinat s-o impartasesc si cu voi,asa am reluat din nou reteta ,de data asta facuta de mine si v-o impart cu drag si voua. Curaj! :)
Fuduliile le spalam bine si le scoatem pelita,apoi le taiem rondele si adaugam berea ,piperul,sarea si le lasam la frigider 3 ore. Dupa ce s-au marinat le lasam la scurs si le prajim in ulei ,le scoatem intr-un castron si le dam deoparte.Acu pregatim sosul.
Ceapa o taiem solzi si o inabusim in uleiul unde am prajit carnea,apoi adaugam boiaua ,usturiuil ,fulgii de piper Cayenne, ardeiul iute tocat ,lasam 2 minute ,dupa care adaugam rosiile cu ardeiul gras tocat,lasam iar 3 minute , urmeaza bulionul desfacut cu 100 ml supa de legume sau apa. Lasam 6 minute la foc mic,la sfarsit adaugam carnea si lasam din nou 6 minute. La sfarsit se adauga contimentele .
Pofta mare!
1
Se serveste cu vin rosu sec
2
Garnitura, orez simplu