Fritatta cu pui

de Oana in Pui, 11 Mai 2014 | 32973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat, mai mic
  • 200 g bacon feliat
  • jumatate de ardei gras rosu
  • un fir de ceapa verde
  • 3 cartofi
  • 4 oua
  • 200 g branza telemea
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper 
  • parmezan ras deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fritatta cu pui:

Cartofii se taie pe jumatate si apoi in felii mai groase si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu se sfarame. Se scurg de apa si se lasa putin la racit.

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se caleste in uleiul incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga apoi baconul taiat felii si ardeiul si ceapa verde taiate dupa plac. Se lasa sa se inmoaie. Se adauga apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat si se amesteca cu branza rasa si se rastoarna in tigaie. Se lasa la foc mic cu capacul pus. Cand incepe sa se inchege deasupra se intoarce pe partea cealalta, cu ajutorul unei farfurii intinse. Se pune farfuria deasupra tigaii, cu doua prosoape de bucatarie se tine bine farfuria lipita de tigaie si cu o miscare ferma se rastoarna fritatta. Apoi se pune inapoi in tigaie, pe partea necoapta si se mai lasa 2-3 minute pe foc.

Se scoate pe un platou si se presara parmezan ras. Se serveste calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fritatta cu pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu ochiuri