Focaccia cu masline si busuioc

de simona72 in Piine, 15 Apr 2014 | 8932 vizualizari

 

Reteta este foarte simpla si provine din bucataria italiana. Este un fel de paine de casa, plata, rotunda si condimentata dupa bunul plac. Este minunata fierbinte, dar si rece se poate servii, atat simpla cat si cu branzeturi sau sunca.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • pt garnisit:
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 2 maini de frunze proaspete de busuioc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 100 gr masline negre fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si busuioc:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute. 

Intre timp, cat aluatul creste, ne ocupam de celelalte ingrediente. Intr-un mojar punem cateii de usturoi un praj de sare si ii pisam bine. Adaugam frunzele de busuioc in mojar peste usturoiul zdrobit si pisam bine pana ne rezulta o pasta. Adaugam 1-2 linguri ulei de masline peste pasta si amestecam. 

Aluatul dospit il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam o forma rotunda cu mainile. Peste aluat punem pasta de usturoi si busuioc, o intindem pe toata suprafata, iar deasupra presaram maslinele si le infingem putin cu degetul in aluat. Presaram pe deasupra piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute, pana se rumeneste. Cand se scoate din cuptor se mai picura ulei de masline pe deasupra. Pofta mare!!

TIPS-URI

1

nu intindeti prea tare aluatul, focaccia trebuie sa fie groasa de aproximativ 5 cm, pufoasa si nu crocanta

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]