Baietelul meu are o obsesie. :) Toata ziua vrea sa-i fac biscuiti. Uneori nici n-apuca sa fac ochi prea
bine ca-mi cere "bicuiti". :))
- Mami vleau bicuiti.
- Pai mergem sa luam de la magazin?
- Nuuu, nu vleau de aia. Vreau sa-i facem impleuna.
Cam asa decurge discutia noastra, dupa care ne infingem mainile pan' la cot in faina si ne apucam de biscuiti. :) Sa faceti si voi ca tare usor se fac si-s tare buni.
1. Punem 400 de grame de faina intr-un bol, adaugam restul ingredientelor si framantam. Adaugam pe parcurs faina ramasa si framantam energic timp de 5-10 minute.
2. Impartim aluatul in doua, apoi formam cate un cilindru din care taiem bucati cat de cat egale.
3. Formam bilute, pe care le punem intr-o tava tapetat cu hartie de copt si le apasam cu o furculita.
4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius timp de 8-10 minute.
Reteta cremei de ciocolata o gasiti AICI sub denumirea de crema 2.
Puteti lipi cate doi cu dulceata sa cu gem. Noi i-am lipit cu dulceata de caise. ;)
1
Puteti folosi nutella sau chiar ciocolata topita in locul cremei de ciocolata.
2
Puteti da biscuitii prin zahar sau nuci macinate.
3
Puteti face intinde aluatul si sa decupati biscuitii.
4
Ii puteti umple cu gem.