Fursecuri Martisor

de gaby_gabytza in Prajituri, 1 Mar 2014 | 3091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g margarina
  • cca 400 g faina
  • colorant albastru
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Martisor:

Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam margarina,esenta,praful de copt si mixam.Impartim aluatul in doua.

In una adaugam colorant albastru si  adaugam faina pana iese un aluat potrivit cat sa reusim sa il modelam

In a2a adaugam plicurile de zahar vanilat si faina ca la primul aluat.

Dam la frigider 30 min

Tapetam masa de lucru cu faina si incepem sa formam bilute din ambele aluaturi.

Luam o biluta albastra in mana si o lungim sub forma de baston.Dupa luam o biluta alba si o lungim la fel.Si incepem sa le impletim iar la sfarsit unim capetele ca sa iasa forma rotunda.

Procedam la fel si cu restul de aluat.

Tapetam o tava (eu am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si adaugam martisoarele in tava. Dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc putin dedesubt (cca 10 min)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute