Fursecuri cu nuci şi coajă de portocală

de madi_marin in Dulciuri, 2 Mar 2014 | 6094 vizualizari

 

Reţeta e inspirată de pe minunatul blog www.divainbucatarie.ro Mulţumesc,Cristina! De mult pusesem ochii pe bunătăţile astea. Şi cum tot ne era poftă de un dulce cu nuci, am profitat şi am modificat puţin reţeta adăugându-i acest ingredient, plus coajă rasă de portocală. Delicioşi au ieşit!

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 4 linguri cu nuci măcinate fin
  • 160 g untură
  • 5 linguri cu zahăr
  • 1 ou +1 gălbenuş
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci şi coajă de portocală:

Se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat care nu se lipeşte de mâini. Se dă la rece pentru o oră.

Pe tava tapetată cu hârtie de copt se formează cu ajutorul şpriţului formele dorite de fursecuri (se lucrează destul de greu, aluatul fiind vârtos). Se coc pentru 12 minute (sau până se rumenesc uşor pe margini). Se mută cu grijă pe un platou şi se lasă la răcit.

Reţeta este extrem de simplă şi rezultatul este extrem de delicios!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci şi coajă de portocală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]