am preluat reteta de la Diana,careia ii multumesc! Usoare modificari am adus si eu retetei,m-am legat doar de arome,astfel incat sa se potriveasca gustului intregii familii. Delicios preparatul ...
Facem un aluat elastic din: drojdie + sare + zahar + apa calduta + ulei + faina.
Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie (cel putin 30 min.).
Ungem tava cu ulei,presaram seminte de susan,apoi intindem aluatul in tava in foaie de grosimea unui deget.
Taiem cascavalul bucati, le asezam in tava din loc in loc peste aluat apoi le presam ferm sa intre in aluat.
Folosind un cutit foarte ascutit trasam portiile de focaccia,avand insa grija sa nu atingem tava cu lama cutitului.
Mai presam o data fiecare bucatica de cascaval in aluat,apoi ungem cu ou batut si presaram sare, busuioc uscat si seminte de susan.
Mai lasam 20 min. la dospit,apoi dam tava la copt la temperatura moderata pentru 25-30 min (175- 180 grade).
Cand se rumeneste frumos scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin,apoi portionam si servim.
Noi am servit cu suc de rosii. ;)
Pofta buna!