Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

de Merisor in Vita, 10 Aug 2014 | 10254 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca a iesit foarte buna si atat de frageda, incat se rupea in mii de firicele!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de vita
  • Pentru marinat:
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita piper
  • condimente rasnite Spicy & Hot
  • 150 ml otet balsamic
  • 150 ml apa
  • Pentru sos:
  • 4 cepe mari galbene
  • 2 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 3 foi dafin
  • 500 ml apa
  • 150 ml ulei
  • cimbru
  • oregano
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia:

Mai intai pregatim marinata.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea.

Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc cu o furculita.

Trecem feliile de carne prin marinata, apoi le asezam intr-un recipient cu capac, de plastic, sticla sau ceramica, exclus metal.

Turnam peste carne restul de lichid, acoperim recipientul si il dam la frigider cateva ore bune.

Eu l-am tinut de seara pana dimineata.

Inainte de preparare scurgem carnea si o spalam bine cu apa calda sa nu ii ramana prea mult gust de otet.

O scurgem si o punem intr-un vas cu ulei, adaugam si foile de dafin, acoperim vasul si il punemla foc incet pentru aproximativ 2 ore.

Carnea se va inabusi, lasandu-si propriul suc, deci nu a fost nevoie sa mai adaug apa.

Din timp in timp mai invartim carnea de pe o parte pe alta sa se patrunda uniform.

Incercam carnea si cand este destul de patrunsa, adaugam peste ea ceapa tocata marunt si apa calda cat sa fie carnea acoperita si o lasam pana cand ceapa se va inmuia destul de mult, dupa care adaugam ardeiul tocat si usturoiul presat.

Ardeiul se va prepara destul de rapid, in maxim 15 minute, de aceea se adauga spre sfarsitul prepararii.

Gustam sosul astfel format si il potrivim de sare si condimente, apoi vom adauga ketchupul dulce.

Mai lasam vasul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care il dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat.

A iesit un deliciu de mancare!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aceasta marinare se poate folosi si cand carnea este inghetata, lasand-o sa se dezghete direct il lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita la minut