Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

de mihaelar63 in Ficat, 25 Iul 2014 | 8122 vizualizari

 

Eu am folosit acest preparat ca gustare la iesirea la gradina . Alaturat de o garnitura cu pireu de cartofi , cartofi natur sau cus-cus poate servi si ca fel principal .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat pui
  • 1 pahar de lapte
  • 100 ml ulei masline
  • 150 gr prosciuto crudo feliat
  • 50 ml coniac
  • 5 catei usturoi
  • nucsoara
  • oregano
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi:

Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte .

Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano .

Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori .

Inttr-o tigaie incapatoare puneti la prajit in ulei usturoiul tocat si imediat si ficateii .

Stropiti cu coniac si puneti capacul .

Cand lichidul a scazut intoarceti ficateii sa se prajeasca si pe partea ceialalta .

Sarati.Scoateti scobitorile  si serviti cu mult patrunjel si ardei rosu tocat [ pentru culoare ] .

TIPS-URI

1

Sarati doar la sfarsit daca doriti ca ficateii sa ramana fragezi . Daca sarati la inceputul prepararii ei vor fi mai tari si mai fazi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei la tigaie