Amandine 2
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza 10-15 minute.(sau pana se topeste zaharul si devine o spuma tare si lucioasa)...Citeste continuarea
Aluat franţuzesc de clătite
Postat de: Ade200 in DulciuriIntr-un castron pune făina şi ouăle.Pune unt moale sau ulei care nu le lasă să se prindă. Adaugă treptat laptele , amestecând cu telul. Pune şi zahărul vanilat şi...Citeste continuarea
Apple Crumble
Postat de: Elena_Daria in PrajituriPentru Crumble : punem intr-un vas faina, zaharul, untul iar cu ajutorul degetelor formam un aluat sfaramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim merele. Curatam mere de coaja si le...Citeste continuarea
Aripi de pui pane
Postat de: MotanLaOale in PuiAripile se curata si se taie varfurile. Se pun la fiert in apa cu sare 20 minute. Se scot si se lasa la scurs si racit. Din faina si oua se face un amestec care se subtiaza cu lapte pana...Citeste continuarea
Aripioare crocante
Postat de: ianculubita in PuiAripioarele curatate,spalate,condimentate cu sare,se lasa deoparte; Intr-un vas se amesteca faina cu supa, pasta de ardei, boia, sosul de ardei si usturoiul; compozitia trebuie sa fie ca o...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: doralinda72 in Mancaruri cu carneCuratam cei 10 ardei grasi si ii intepam putin in varf ptr a putea fierbe mai bine si in interior. Vanata, ardeiul rosu, dovlecelul si ceapa, le dam prin mixer. Intr-o cratita, punem uleiul si...Citeste continuarea
Andive umplute cu ton
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriDe fapt nu prea avem ce prepara, mai bine spus să asamblăm :) Andivele se desfac și oprim doar foile mai mari, eu am avut nevoie doar de 9 - în funcție de cât de mult ton...Citeste continuarea
Aperitiv
Postat de: pittbull in Aperitive / GarnituriSe curata gogonelele de interior,se presara sare in interior si se lasa cu fata in jos sa se scurga bine. Tonul se scurge de uleiul din conserva,se marunteste bine cu o furculita. Se taie...Citeste continuarea
Amandine friscoase
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBLATUL: Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,se adauga cacaoa si faina.Separat albusurile se bat spuma cu zaharul si apa apoi se amesteca cu galbenusurile.Se toarna in tava bine...Citeste continuarea
Aluat de pizza cu vin şi oregano
Postat de: Ade200 in PizzaDizolvă drojdia în apă călduţă, adaugă vinul alb. Pune faina în castron, fă loc în mijloc, pune uleiul, sarea, oreganul. Amestecă folosind degetele, adaugă...Citeste continuarea
Aripioare picante KFC (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PuiSpalati aripioarele, indepartati partea cea mai subtire a aripii si taiati aripioara in doua(vezi video). Amestecati faina cu toate condimentele si cu sarea. Bateti cele 4 oua impreuna cu cei 100...Citeste continuarea
Aripi de pui cu fasole verde
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCondimentam aripile de pui si le punem in ulei de masline la prajit. Se lasa cateva minute pe fiecare parte, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul il strivim si il taiem marunt. Se stinge cu...Citeste continuarea
Amandina a la Nico
Postat de: nico15 in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga in ploaie zaharul. Dupa ce ai amestecat bine cu mixerul, scoti respectivul amestec si il asezi...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de carne
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriPainea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Cartofii se curata si se rad, se spala in apa rece si se storc. Ceapa, ardeii si mararul se curata si se toaca marunt. Cascavalul se rade. Se...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu branza
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriDam branza pe razatoarea mica sau o pasam cu o furculita si o amestecam cu crema Almette. Curatam ardeii de samburi si cotor si umplem bine fiecare ardei cu crema de branza. Lasam la rece 1...Citeste continuarea
Ananas Bowle
Postat de: cris2711 in BauturiVinul si ananasul taiat cubulete se amesteca intr-o oala mai mare. Se lasa la rece de pe o zi pe alta. Ziua urmatoare inainte de a se servi se adauga si sampania. Este foarte bun si...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCabanos crab Avem nevoie de cabanos,taiat in bucati de 2 cm si a caror capete le vom cresta. Le prajim in tigaie pana se deschid capetele,asemenea unui crab. Chiftelute: Amestecam carnea...Citeste continuarea
Aripi de pui marinate la gratar
Postat de: sebirizescu in PuiCondimentam aripiile de pui cu oregano, usturoi si busuioc. Punem putin ulei de masline si le amestecam bine cu mana. Se acopera cu un capac si se lasa la marinat in jur de 1 ora. Le punem pe...Citeste continuarea
Aluat de choux à la crème sau...
Postat de: Ade200 in PrajituriVărsaţi laptele, apa,zahărul, sarea, untul într-o cratiţă şi aduceţi la punctul de fierbere. Când amestecul e fierbinte, luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi făina....Citeste continuarea
Aripioare in lapte
Postat de: alinutza1983 in PuiSpala aripioarele, apoi curate-le bine si taie-le varfurile. Aseaza-le intr-un bol incapator, presara deasupra lor busuioc uscat, sare, piper, apoi acopera-le cu lapte. Lasa aripioarele la...Citeste continuarea
Ardei iuti in ulei
Postat de: pittbull in ConserveArdeii se spala si se taie cu un foarfece cam 1 centimetru . Se pun intr-un borcan cit sa umple 1/3 din volumul acestuia.. Adaugam apoi ulei de masline pina la umplerea borcanului. Dupa o...Citeste continuarea
Aperitive friganele la cuptor cu...
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriPainea se taie patratele. Ouale se bat cu sarea si laptele. Se unge o tava cu unt, se dau bucatile de paine prin ou si se pun in tava, iar restul de ou (daca va mai ramane) se toarna in tava...Citeste continuarea
Ardei umpluţi - de post
Postat de: aliliana in Mancaruri de postSe scot ardeii şi roşiile din congelator. Până se dezgheaţă, se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă ceapa şi se toacă, inclusiv ceapa verde. Se călesc...Citeste continuarea
Ardei opariti
Postat de: botcrina in MuraturiPregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia. Punem acest sirop la fiert pana da in clocot. Intre timp spalam ardeii (putem folosi...Citeste continuarea
Alivenci moldovenesti
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriPunem laptele pe foc impreuna cu sarea. In momentul in care da in clocot adaugam faina de malai in ploaie si amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Fierbem mamaliga aproximativ 10 minute, dupa...Citeste continuarea
Aperitiv cu branza gorgonzola si...
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriSpala fructele, apoi usuca-le cu ajutorul servetelor de bucatarie. Taie smochinele in sferturi, apoi feliaza branza. Aseaza pe un platou intins smochine si branza, in straturi alternative....Citeste continuarea
Aperitiv cu rosii cherry si branza
Postat de: alinutza1983 in SalateTaie rosiile pe jumatate si scoate bucatelele de branza din ambalaj. Asaza pe o jumatate de bat de frigarui straturi alternative de branza si jumatati de rosii. Procedeaza in acest mod pana la...Citeste continuarea
Amestec cu paprika afumata
Postat de: mitinita in Vegan / Raw veganSe amesteca toate ingredientele si se pun intr-un borcan sau recipient care se inchide ermetic. Se foloseste ptr carne,cartofi prajiti,legume,popcorn,etc. Citeste continuarea
Aluat pentru pizza
Postat de: Retetegg in PizzaAm pus faina cernuta intr-un bol. Am adaugat sare si zahar. Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu...Citeste continuarea
Aripi de pui pane
Postat de: gurita_ta2005 in PuiSe condimenteaza aripile de pui cu sare, piper, boia dulce, ierburi aromatice, se marineaza cu ulei de masline si putin vin rosu. Se presara deasupra putin susan si se lasa la rece 30 minute....Citeste continuarea
Ardei capia in aluat de bere
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriAm pregatit aluatul ca la clatite, am lasat la odihnit pana am spalat ardeii,taiat felii in lung,i-am amestecat in aluat. Am incins uleiul si i-am prajit. Citeste continuarea
Aperitiv cu masline - de post
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- se dezgheata foietajul la temperatura camerei - se portioneaza in dreptunghiuri pe care se aseaza pe o jumatate maslinele taiate in felii, se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza pe...Citeste continuarea
Ardei si dovlecei umpluti (de post)
Postat de: carla27carla in Mancaruri de postArdeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura. Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv-briose
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriArdeiul il curatam si il taiem cubulete mici. Prazul il taiem rondele. Sunca presata o taiem fasii mici. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de...Citeste continuarea
Alba ca zapada
Postat de: Elena_Daria in PrajituriIntr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: Creatsa in PrajituriPrima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece. Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat...Citeste continuarea
Alheira cu cartofi crocanti
Postat de: cristeena20 in Pui- Punem carnatul intr-un vas la cuptor sa se rumeneasca bine ( e gata cand pielita devine crocanta-rumena) - cartofii ii curatam si ii fierbem cuburi pe jumate. Ii stoarcem de apa si intr-un...Citeste continuarea
Almond Roca
Postat de: bucatarimcudiana in DulciuriIn reteta originala trebuia sa folosesc 200 gr migdale, dar eu am folosit jumate nuci si jumate alune (nu arahide) usor prajite. Intr-un vas (de preferat cu fundul dublu) se pune untul la topit...Citeste continuarea
Aloo bonda
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii, se paseaza ca la piure dar fara sa adaugi lapte sau unt in ei.In acesti cartofi pasati adaugi condimente :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurtita praf...Citeste continuarea
Aperitiv cu miez de lapte de la Delaco
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriSpalam boabele de struguri, le stergem de apa. Impreuna cu celelalte ingrediente le vom aseza pe betisoare alternand: miez de lapte Delaco, boabe de struguri albi, rosii, masline; emmentaler,...Citeste continuarea
Aperitiv cu emmentaler de la Delaco
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFeliem branza emmentaler cubulete. Spalam boabele de struguri si le stergem de apa. Asezam cubuletele de emmentaler si strugurii pe o tava alaturi de nuci si migdale care pot fi prajite un pic mai...Citeste continuarea
Alba ca Zapada
Postat de: ALIGIULIA in PrajituriDati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza: Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele,...Citeste continuarea
Almond Roca
Postat de: Ela68 in PrajituriSe prajesc mai intai migdalele, imi plac mai mult asa decat crude. Intr-un vas cu fundul dublu se pune untul la topit. Se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu varza alba si rosie
Postat de: Sim0naWorld in MuraturiAm tocat marunt varza alba si cea rosie, amestecandu-le intre ele si presarand sare gronjoasa. Am lasat de seara pana dimineata. A doua zi am aliminat zeama pe care si-a lasat-o varza,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez,ciuperci si...
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput am pus migdalele in cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin. Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu soia reteta...
Postat de: mimmi in Mancaruri de postCum se prepara Ardei umpluti cu soia reteta delicioasa de post Fierbem soia in apa cu sare pentru cca 15 minute,dupa care strecuram apa. Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim in putin...Citeste continuarea
Ardei prajiti umpluti cu carne
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneMai intai ne ocupam de ardei.Taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului si pastram capacelele cu tot cu codita pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia vor fi...Citeste continuarea
Aripioare crocante
Postat de: LadyCrs in PuiSpalam aripioarele si le taiem in doua. Intr-un vas punem faina, in altul ouale pe care le batem si adaugam smantana, mustarul si condimentele, iar in alt vas punem pesmetul cu susanul....Citeste continuarea
Aperitiv cu carne de curcan
Postat de: rhapsody in Aperitive / GarnituriAluat : 1. Puneti berea la incalzit intr-un vas. 2. Intr-un lighean puneti faina de grau, drojdia, zaharul, sarea si le amestecati. 3.Turnati berea calduta si lingura de ulei peste faina...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu branza de burduf
Postat de: dalina2007 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se sfarama branza de burduf si se amesteca cu 2 linguri de smantana. Mararul se spala bine, se toaca marunt si se adauga la pasta de branza. Ardeii se spala, se indeparteaza...Citeste continuarea