Amaretto Cheesecake
Postat de: RuxyRux in TorturiPiscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul. Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa. Se pune stratul de piscoturi in tava....Citeste continuarea
Aperitive cu clatite sarate
Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri1-In tigaia cu unt calim spanacul taiat daca nu este impreuna cu usturoiul de asemenea taiat marunt;dupa ce nu mai lasa apa,dam deoparte si adaugam parmezanul,amestecam repede si umplem clatita...Citeste continuarea
Împletitură cu spanac
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSpanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras...Citeste continuarea
Ardei umpluti (de post)
Postat de: Alina26 in Mancaruri de postCuratam, spalam ciupercile si le tocam nu prea marunt. Le punem intr-o tigaie ca sa scada, cu putin ulei si sare. Curatam legumele le tocam si le punem la calit in alta tigaie. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Aripi de pui cu cartofi crocanti la...
Postat de: elena001 in PuiSe prepara un sos pt aripi din: miere, otet, 1 lg ulei, vin, sare, piper iar pe deasupra se dau cu susan si se pun in tava la cuptor. Cartofii se dau prin ulei, apoi prin sare, piper si...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBLAT: Albusurile cu apa se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: Maria68 in PrajituriSeparam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom....Citeste continuarea
Ardei umpluti cu piept de pui si...
Postat de: alyss in PuiCOMPOZITIE: Se taie pieptul bucati marunte astfel incat sa se poata toca la robot, il tocam apoi il rasturnam intr-un lighenas unde adaugam ceapa tocata marunt , cele 2 oua, sare, piper,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu cartofi
Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legumeCartofii se pun la fiert cu sare,cand sunt fierti se zdrobesc. Ceapa taiata marunt se caleste un pic apoi se adauga pasta tomate,sare, piper,se mai lasa la foc cateva minute....Citeste continuarea
Aperitiv pe blat din felii de paine...
Postat de: merisor67 in PizzaCu o zi inainte am facut niste chiftelute si cum au mai ramas 4 pentru a doua zi, m-am gandit sa le utilizez tot la acest aperitiv, altfel nu prea aveam cum sa le impart :D Mai intai am uns...Citeste continuarea
Aluat pufos de pizza
Postat de: Ade200 in PizzaPentru un a luat de pizza reusit procedam asa: Se amestecă drojdia cu zahăr, cu puţin lapte călduţ şi făină cât să iasă ca o smântână groasă. Când se...Citeste continuarea
Aperitiv surpriza
Postat de: ALIGIULIA in Aperitive / GarnituriMai intai trebuie sa faceti trandafirii din aluat frantuzesc . eu l-am cumparat gata facut am taiat fasii inguste cat degetul si pe fiecare fasie am pus feliute de crenvustisi am rulat. In...Citeste continuarea
Alivenci cu mărar
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriUngem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un castron cernem făina. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Untul (la...Citeste continuarea
Aperitiv de legume cu cascaval
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii si morcovii in coaja aproximativ 35-40 minute in apa cu sare. Se strecoara legumele fierte de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja legumele si se toaca...Citeste continuarea
Aluat pentru pizza
Postat de: doralinda72 in PizzaEu am facut aluatul de pizza la masina de paine, punand intai lichidele apoi restul de ingrediente si am dat la programul framantare si dospire, dar daca nu aveti masina, va voi zice cum sa...Citeste continuarea
Ananas "imbracat"
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriPregatim in boluri separate: chiftelutele, buletele de cascaval, boabele de strugure negre, boabele de strugure alb. Luam ananasul si cu ajutorul scobitorilor ingfigem dupa cum ne place cate o...Citeste continuarea
Aperitiv cu crenvusti
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriTaiem crenvustii rondele circa 1 cm. Taiem si aluatul fasii cu latimea de 1 cm si lungime de circa 10-12 cm. Incingem cuptorul 180°. Luam o bucata de crenvusti si il invelim cu fasia de...Citeste continuarea
Arrosto cu fistic
Postat de: ianculubita in VitaPrajim muschiul in ulei pe toate partie, adaugam in vas sare, piper, usturoiul intreg, apa cat sa-l cuprinda si lasam la foc mic acoperit 1-2 ore. Dupa ce carnea este fiarta, o scoatem pe o...Citeste continuarea
Aperitiv cu cascaval si ceafa...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem...Citeste continuarea
Şodou
Postat de: TAB1TA in BauturiSe incalzeste laptele si cand incepe sa fiarba, stingem focul. Galbenusul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se ia cate o lingura din lapte si se adauga peste galbenus, amestecand....Citeste continuarea
Aperitiv mucenici din foietaj
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriAm scos aluatul din congelator cu cateva ore mai devreme. L-am intins si l-am portionat fisii. Am facut diferite 8-uri asa cum sunt mucenicii, i-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt....Citeste continuarea
Aperol Spritz si La Multi Ani de...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in CocktailTurnati Aperolul in paharul de vin, apoi adaugati vinul, sucul de portocale si la final apa minerala si cuburile de gheata daca le agreati. Se poate si fara, e superba oricum. Se serveste cu multa...Citeste continuarea
Ardei opariti
Postat de: delia64 in MuraturiAlegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor . Intr-o oala de 10 litri punem apa , otetul...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: delia64 in MuraturiSe spala ardeii si se aseaza inghesuiti in borcane . In fiecare borcan de 800 de mililitri pun o ligurita sare si o lingurita zahar . Se toarna otetul peste ardei si se capseaza ....Citeste continuarea
Ardei in saramura
Postat de: delia64 in ConserveSe aleg ardei frumosi si sanatosi, se spala, se curata de cotoare. Se umple un ardei cu sare si se goleste sarea dintr-un ardei in altul fara sa-i scuturam pentru a ramane sare pe peretii...Citeste continuarea
Aripioare si pulpe de pui pe pat de...
Postat de: Sidy in PuiInlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele. Lamaile...Citeste continuarea
Amestec de condimente mediteraneene
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Reteta de vedetaToate ierburile si condimentele se amesteca si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic intr-un loc ferit de lumina. Dafinul se macina cu rasnita in cazul in care aveti frunzele intregi....Citeste continuarea
Ananas prăjit
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriDesfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas. Într-un castron batem oul cu zahărul, adăugăm laptele, făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine până la...Citeste continuarea
Aripioare cu susan
Postat de: vishinel in PuiIntr-un castron se sparg ouale si se bat cu piperul si condimentele pentru pui. Eu nu mananc foarte sarat asa ca nu am mai adaugat sare, deoarece condimentele deja aveau, voi faceti cum doriti. Pe...Citeste continuarea
Amintiri din copilarie - Orez cu lapte
Postat de: lory_andronache in Mancare copiiSe pune la fiert laptele si se lasa pana ce ajunge la punctul de fierbere. In laptele fiert se pun coaja de lamaie, zaharul vanilinat si se adauga orezul spalat in prealabil. In timpul...Citeste continuarea
Amestec mexican cu broccoli
Postat de: RoXx in Mancaruri de legumeSe curata ceapa, se toaca marunt. Broccoli se spala, se desprinde in buchetele si se opareste in apa cu sare. Se pune intr-o tigaie uleiul de masline si cand s-a incins se caleste ceapa. Peste...Citeste continuarea
Aripioare dulci-picante cu...
Postat de: AdriiAdi in Puiinitial am descongelat aripioarele, le-am curatat si le-am 'marinat' putin in ulei, sare, piper, boia. Apoi le-am pus in tava la cuptor cam 25-30 de minute la 250 grade C. Am curatat si tocat fin...Citeste continuarea
Aperitiv cu ficatei de pui si oua...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSe spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca. Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le...Citeste continuarea
Alice marinata
Postat de: ianculubita in PestePestele curatat de intestine,cap si sira spinarii,spalat,pudrat cu sare,il lasam sa se odihneasca 10min,timp in care-si ia sare,apoi il acoperim cu otet(nefiert) si lasam vasul acoperit pana a...Citeste continuarea
Alivenci moldovenesti
Postat de: loryt in Aperitive / GarnituriCele doua feluri de branza se amesteca cu ouale,iaurtul si uleiul.Se adauga faina integrala si malaiul amestecand mereu pana se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de chec(...Citeste continuarea
Adjika sos iute
Postat de: Anastasia in Pt. carneRosiile se prajesc pe toate partile intr-o tigaie gril si se curata de coaja. Toate legumele curatate se dau prin blender sau masina de tocat carne. Se fierb 15 minute impreuna cu bulionul, la...Citeste continuarea
Aperitiv sicilian
Postat de: danakarin in SalateCuratam fasolea, o taeim in bucati potrivite si o fierbem in multa apa sarata. Se poate folosi si o conserva de fasole verde. O scurgem si o punem deoparte. Incalzim intr-o tigaie 2 linguri de...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneArdeii i-am avut la congelator,asa ca i-am scos de seara sa se dezghete.Carnea tocata am amestecat-o cu 2 cepe taiate marunt,100 g orez,sare si piper dupa preferinta.Am umplut ardeii si i-am pus...Citeste continuarea
Aperitiv din piept de curcan şi...
Postat de: sisterskitchen in Curcan1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se...Citeste continuarea
Aperitiv cu jamon (jambon)
Postat de: Retete_din_suflet in PorcSe decojesc rosiile. Eu am facut dupa metoda de pe Cevabun, si a mers foarte bine si le multumesc. Se pune o oala cu apa la fiert, la foc mediu. Intr-un bol se pune apa foarte rece,...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: dakris in Mancaruri cu carneSosul de rosii 1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 2 linguri pasta de tomate. Se mentine pe foc inca cca 5...Citeste continuarea
Amandina
Postat de: alexa_elena in DulciuriBlat : Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu...Citeste continuarea
Andive umplute cu sfecla rosie
Postat de: TAB1TA in SalateAndiva se curata de frunzele exterioare, se trece printr-un jet de apa, doar cateva secunde, altfel devine amara. Se rade sfecla rosie pe razatoarea mica sau se toaca la robotul de bucatarie....Citeste continuarea
Aripioare de pui la grill
Postat de: aliliana in PuiAripioarele se spala, se curata. Se condimenteaza cu condimente de pui Kotanyi, se ung cu putin ulei si se pun pe grill. Sosul: usturoiul pisat peste care se pune un praf de sare este...Citeste continuarea
Aripi de curcan lipicioase cu sos...
Postat de: Toamna07 in CurcanSe incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si...Citeste continuarea
Şuberec
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCarnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare. Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu...Citeste continuarea
Altfel de Supa-crema de praz
Postat de: nico15 in SupeSpalam si curatam legumele dupa care trecem la portionarea lor, spalam foarte bine prazul deoarece poate contine mult nisip. Punem pe foc o tigaie in care topim unt si adaugam pe rand ceapa taiata...Citeste continuarea
Aripioare lipicioase
Postat de: vio_dreams in PuiAsezonam aripioarele cu condimentul pentru pui si le prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea, cateii de usturoi...Citeste continuarea
Anghinare umplute
Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legumeCuratam anghinarea. Taiem cozile, care sunt lungi. Luam din frunzele fibroase, pana raman doar cateva,cele moi. Tulpinele se curata si se taie mărunt. Se taie marunt usturoiul...Citeste continuarea
Aripioare imbracate
Postat de: Constelatialeu in PuiSe spala aripioarele se taie in doua, se pun pe un servetel sa se absoarba apa. Ouale se bat bine se adauga sare, piper si boia iute dupa preferinte. Fulgii de porumb ii maruntim. Dam aripioarele...Citeste continuarea