Împletitură cu spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2013 | 7284 vizualizari

 

Un aperitiv super rapid și savuros!

 

INGREDIENTE

  • foietaj cca. 600 g,
  • spanac opărit cca. 400 g,
  • brânză ricota cca. 125 g,
  • brânzică Delaco ceva fin cu verdeață cca. 125 g,
  • telemea de oi cca. 50 g,
  • cașcaval Delaco cca. 50 g,
  • oua 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • ou pentru uns,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Împletitură cu spanac:

Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare.

Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune amestecul de spanac pe fâșia din mijloc, netăiată și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară cașcaval ras și  semințe de in.

Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.

Se taie rece și se servește.  Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Împletitură cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta de dimineata