Aluat de foietaj cu osânză (hai)
Postat de: diaconta in DulciuriPentru Coca 1, se amesteca toate ingredientele si se framanta cu apa minerala. Trebuie sa rezulte un aluat destul de ferm. Osânza o amestecam cu faina, pentru a face priza mai buna la...Citeste continuarea
Avocado cu salata de cruditati si...
Postat de: mamaieelena in Fructe de mareSe incepem prin a pregati salata de cruditati astfel: morcovul si telina se curata si se spala dupa care se vor taia julienne. Se pun intr-un castron si se amesteca cu maioneza si pestele ton...Citeste continuarea
Andive cu branza, seminte si nuci
Postat de: SanatateAcasa in SalateSe intinde branza pe frunzele de andive, se presara semintele si nuca. Se poate servi ca aperitiv, inaintea felului principal. Andive cu branza dulce si nuca. Puteti inlocui semintele si...Citeste continuarea
Anghinare cu sos de iaurt si usturoi
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriMai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada (cam 3 randuri de petale), apoi 2-3 cm din varf. Se spala...Citeste continuarea
Aripioare KFC
Postat de: MIUTA in PuiLa inceput se spala si se curata foarte bine aripioarele. Intr-un bol amestecam sare,piper,condiment cu gust de pui si un varf de lingurita cu boia iute. Se ia fiecare aripioara si se...Citeste continuarea
Ardei cu salata de sunca
Postat de: Florica in Aperitive / GarnituriSalata: Taiem sunca pestisori, curatem telina si o dam prin razatoarea mare, dupa care taiem castravetii murati cubulete mici/fasii si eventual razuim putin ardei. Amestecam totul, impreuna cu...Citeste continuarea
Ardei umpluti de post
Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de postSe spala ardeii cu apa rece. Se taie capace, adica partea cu codita. Se inlatura peretii interiori si semintele. Se dau deoparte si se pregateste umplutura. Se taie ceapa marunt. Se spala...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: mitinita in PrajituriSe separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul. Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri. Separat,cernem cacaoa si...Citeste continuarea
Armonia di gorgonzola
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriFaceti un sos béchamel cu unt, faina si lapte. Adaugati galbenusurile de ou si gorgonzola IGOR. Adaugati albusurile batute bine si un varf de cutit de sare. Umpleti forme de briose cu acest...Citeste continuarea
Apple crumble
Postat de: irena in PrajituriFaina se amesteca cu 100 gr zahar brun si cu untul rece,pana se formeaza un aluat sfarmicios. Merele curatate si taiate cubulete se aseaza intr o forma termorezistenta ,unsa cu unt.Peste mere...Citeste continuarea
Ştrudel cu mere
Postat de: VERONICA2607 in PrajituriMerele se rad si se amesteca impreuna cu zaharul si scortisoara. Se ia foaia de placinta se aseaza 1/4 din cantitatea marului la unul dintre capete, iar restul foii se unge cu ulei. Se...Citeste continuarea
Ardei Umpluti
Postat de: gatiticuspor in PorcPentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si nu ii puteam umple. A fost pentru prima oara cand i-am gatit logodnicului meu aceasta reteta si...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu sos de mustar
Postat de: Mariuka in PuiSe spala aripioarele de pui, se presara cu sare si piper si se prajesc in ulei incins 10 minute. Cat timp se rumenesc se pregateste sosul astfel: se amesteca mustarul cu vinul alb si se adauga...Citeste continuarea
Aripioare de pui marinate
Postat de: Retetegg in PuiAm pregatit sosul intr-un bol incapator. Am pus toate ingredientele (usturoiul doar taiat pe jumatate) si am omogenizat bine cu o lingura. Aripioarele bine spalate (si cu varfurile acelea...Citeste continuarea
American Pancakes (clatite americane)
Postat de: dakris in DulciuriOuale, laptele, untul moale, zaharul si esenta le mixam pana se topeste zaharul. Incorporam faina si praful de copt (amestecate in prealabil intr-un bol) si, iarasi, mixam aluatul bine astfel...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez
Postat de: radu_popovici in Mancaruri de legumeSe fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime...Citeste continuarea
Aperitiv cu sunca presata
Postat de: irena in Aperitive / GarnituriAsez o felie sunca presata si o felie branza topita si alternez pana termin cu sunca presata.Invelesc in folie si dau la frigider cateva ore apoi tai fasii groase de 2 cm. Citeste continuarea
Aripi de pui cu sos de ciuperci si...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiAripile de pui le condimentam cu usturoi, cu boia dulce si condiment de pui si le stropim cu ulei de masline si le lasam la rece 30 min. Ficatul se taie cubulete mici, iar ciupercile se pun la...Citeste continuarea
Ananas fript cu inghetata
Postat de: meosiris in DulciuriCuratam ananasul de coaja, il taiem felii rotunde apoi scoatem miezul fiecarei felii deoarece este un pic cam tare. Turnam peste ananas mierea, scortisoara si ghimbirul macinat si amestecam...Citeste continuarea
Aripi picante cu cartofi la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in PuiAripioarele le-am taiat in 3, aruncand varful. Le-am spalat si curatat bine. Am amestecat condimentele cu usturoiul pisat si ulei de masline. Am adaugat si sucul de la o jumatate de...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos...Citeste continuarea
Aperitiv cu somon afumat
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin ingredientele pentru blat se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana( daca mai este necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina). Infoliem aluatul si-l dam la rece pana pregatim...Citeste continuarea
Acqua cotta
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn cratita cu ulei incins,pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,morcovul si ardeiii cubulete,2catei de usturoi zdrobiti si lasi sa se caleasca 2-3min,dupa care adaugi...Citeste continuarea
Aperitive in foietaj
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriCuptorul se incalzeste la 200 de grade . Aluatul de foietaj se ia doar cu 5 minunte de la frigider,inainte de preparare. Prima umplutura: Feta,50 gr. somon afumat, 1...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: mon in PuiPregatim un amestec din cele trei linguri de condiment, ulei, boia, piper. Tavalim aripioarele in acest amestec si lasam la rece 20 minute. Ungem o tava cu putin ulei, punem usturoiul tocat,...Citeste continuarea
Aperitiv cu rosii
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriBusuioc am folosit uscat, pentru ca tufa mea de busuioc verde...s-a prapadit. Tare rau mi-a parut! Daca aveti busuioc verde nu ezitati sa-l folositi. Rosiile se spala, li se taie cate un...Citeste continuarea
Aperitiv rapid
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriPregatim feliile de paine fara drojdie in patratele pe o farfurie,punem in straturi pestele taiat in patratele si stropim cu lamaie si ulei,punem felioara de ardei si rosia ,punem un pic de...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: deliciousflavours in PrajituriIncepem cu siropul de zahar ars, caramelizam cele doua linguri de zahar si inainte sa luam de pe foc stingem cu putina apa rece, apoi lasam la racit pana se dizolva caramelul. Albusurile se bat...Citeste continuarea
Amandina
Postat de: mon in PrajituriPregatesti blatul asa:Separi albusurile de galbenusuri,bati albusurile spuma tare,cu un praf de sare.adaugi zaharul,apa si galbenusurile,(pe care le-ai frecat mai intai cu ulei).amesteci totul cu...Citeste continuarea
aripioare cu susan si cartofi natur
Postat de: iri_love in PuiAripile se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se trec prin susan ,iar apoi se prajesc in ulei. Separat se curata cartofii, se spala si se taie cuburi sau dupa preferinta...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: marinicayou10 in PrajituriBlat: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nessul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor cu sos de ceapa...
Postat de: vickyduta in PuiIn putin ulei perpelim putin aripioarele, iar in sosul lasat calim ceapa taiata solzisori pana se inmoaie. Intr-o tava punem aripioarele, adaugam ceapa calita cu sos cu tot si punem condimentele...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vita
Postat de: vickyduta in VitaSe curata ardeii de cotoare si seminte. Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa taiata cuburi, orezul bine spalat, bulionul, cimbrul, piperul, putina apa rece, sarea si...Citeste continuarea
Aperitiv cu peste si avocado
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriPestele, untul, avocado curatat se pun in bol si cu blendarul manual am pasat totul apoi am adaugat si sucul de lamaie. Am dat la frigider pasta si am fiert ouale 15 minute. Bagheta taiata...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: ionela2682 in PrajituriPrepararea blatului: (Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml) -mixam bine toate ingredientele -turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata...Citeste continuarea
Aripioare in sos de smantana
Postat de: iri_love in PuiSe iau aripile de pui si se spala dupa care se pun la fiert. Se spumuiesc si se lasa la fiert pana scade apa inainte de a opri o cana din zeama in care a fiert aripile. Dupa ce a scazut apa...Citeste continuarea
Alfajores - fursecuri argentiniene...
Postat de: Criss in PrajituriSe bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt....Citeste continuarea
Amandine
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom si siropul de zahar racit. Se toarna peste...Citeste continuarea
Alba-ca-Zapada
Postat de: alinutzika in PrajituriSe fac mai intai foile. Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 4 bucati, care se intind fiecare si se coc pe rand pe dosul tavii, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca putin...Citeste continuarea
Ananas copt in sos vanilat de...
Postat de: ReeaB in DulciuriSe curata ananasul, se tavaleste bine prin zahar, se aseaza intr-un vas ce rezista in cuptor. Se amesteca zaharul ramas cu scortisoara, vanilia si zeama de portocale si se pune in tava. Se...Citeste continuarea
Arancini di riso
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPuneti la fiert orez in apa sarata in asa fel incat cand orez va fi fiert apa sa fie absorbita toata in asa fel incat amidonul sa ramana si orezul va fi lipicios. Luati de pe foc adaugati untul,...Citeste continuarea
Aperitiv din creveti, peste afumat...
Postat de: mamaieelena in Fructe de mareCrevetii curatati si spalati, pestele taiat bucati mai mici, usturoiul curatat si tocat marunt si la fel procedam si cu gingerul. Brocolii curatat si desfacut in buchetele se pune intr-o cratia si...Citeste continuarea
Aperitive cu oua suedeze
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFierbeti ouale de prepelita [sa fie tar ]. Le decojiti. Preparati o compozitie ca pentru chiftele din carnea ce ati scos-o din carnati, mustar, ou, sos, lapte, pesmet si verdeata....Citeste continuarea
Appletini cocktail
Postat de: Retetegg in CocktailCombinam vodka, suc de mere, felii de lime si gheata, apoi obtinem un cocktail mega buun :) Gheata am folosit-o cuburi dar merge sa fie si maruntita. Citeste continuarea
Amandina
Postat de: eduard_09 in PrajituriBLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se...Citeste continuarea
Amandinele mele de casa
Postat de: Mariuka in PrajituriBlatul : Ouale se bat cu zaharul, se adauga iaurtul si uleiul treptat, sarea si cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina pana aluatul are consistenta unei...Citeste continuarea
Alba ca Zapada
Postat de: MotanLaOale in PrajituriFOI Ouale se freaca spuma cu zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca in continuare. Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare. Se framanta pana...Citeste continuarea
Ardei copti umpluti cu cascaval ,...
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeSe baga cate o bucata de cascaval in fiecare ardei si se sareaza. Pe fundul unei tavi se pun cateva bucatele mici de unt si cateva firisoare de salvie. Se pun deasupra ardeii. Peste ei se pun...Citeste continuarea