Ardei umpluti cu carne de porc
Postat de: cris2711 in PorcSe taie capacele ardeilor si se pastreaza. Se scot intai semintele si cotoarele din ardei. Orezul se spala si se scurge. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Morcovul si rosiile se taie marunt....Citeste continuarea
Alivanca moldoveneasca
Postat de: miremirc in PrajituriIntr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul. Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam...Citeste continuarea
Aperitive specifice mesei de Craciun
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnatii si caltabosii se prajesc in cuptor cca. 15 minute. Apoi se taie bucatele de cca. 5 cm. Mezelurile afumate se feliaza si se aseaza intercalat. Se servesc cu paine proaspata de casa,...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: sufletista in PrajituriBLAT - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si apa, esenta de rom, faina cernuta cu cacao. Se omogenizeaza si se toarna compozitia in tava tapetata...Citeste continuarea
Ananas ...arici
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCasul se taie cubulete mai mari. In ananas se infig scobitori in care montati pe rand toate preparatele facute sau taiate. Este de efect la o masa festiva si seamana cu piramida...pe care vi-am...Citeste continuarea
Ardei umpluti de post
Postat de: Steel79 in Mancaruri de postSe pune la calit in ulei ceapa , apoi se adauga pe rand orezul , morcovul ras, ardeiul capia taiat patratele, maslinele taiate si la final se adauga sosul tomat. Dupa ce s-au rumenit , cu...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postLegumele se curata si se dau prin razatoare, numai ceapa se taie cu cutitul. Se pun cu uleiul intr-o tigaie la calit, se adauga si ciupercile marunt taiat, apoi se adauga orezul lasandu-l 5 minute...Citeste continuarea
Ardei umplut cu crema de branza
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam ardeiul, dupa care ii taiem capacul si-l curatam de seminte. Mixam untul cu putina sare pana devine spuma, adaugam apoi branza proaspata si omogenizam compozitia. Condimentam cu sare si...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: danakarin in Mancaruri cu carneAm spalat si curatat ardeii, am indepartat cotoarele. Am tocat marunt frunza de patrunjel.Am curatat si taiat marunt ceapa si am calit-o usor in putin ulei, am adaugat apoi orezul, si am lasat 2-3...Citeste continuarea
Ştrudel cu dovleac
Postat de: Retetegg in PrajituriAluatul l-am decongelat la temperatura camerei. Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat...Citeste continuarea
Acadele
Postat de: novembber in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pentru sirop si se pun intr-o oala cu fund dublu la foc mic. Se lasa cam o jumatate de ora, amestecand des, pana se ingroasa usor. Se lasa...Citeste continuarea
Antipasti mix
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriPregatesc legumele ( niciodata nu stiu exact care e diferenta dintre legume si zarzavat !! ) le spal, vanata o cojesc, ardeii ii tai felii mai grosute, dovlecelul il tai felii, curat ceapa si...Citeste continuarea
Amandina la pahar
Postat de: Michelle in PrajituriBriose Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina Separam oualele,batem albusurile spuma,adaugam sucul de portocala,apoi zaharul si galbenusurile..Faina si...Citeste continuarea
Şprot prăjit (Hamsii prăjite)
Postat de: Retetegg in PesteAm pus malai pe o farfurie mai intinsa si am tavalit pestele prin el pe ambele parti. L-am pus la prajit in ulei incins (chiar baie de ulei). L-am lasat pana a devenit crocant. L-am scos...Citeste continuarea
Andive cu salata de creveti
Postat de: radu_popovici in Fructe de mareSe incinge cuptorul la 180 C. Se asaza miezul de nuca pe o tava de copt si se prajeste la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toaca. Se pastreaza cateva miezuri pentru...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriPlatou cu rosii umplute cu crema de branza : Am taiat rosiile cu un dispozitiv din plastic (am un set cica pt party cu tot felul de nebunii care taie si orneaza) pe unele si le-am garnisit...Citeste continuarea
Aperitiv în foietaj
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriUn aperitiv simplu si care necesita foarte putin timp pentru a fi pregatit. Am taiat cabanosul bucati,bucati pe care le-am crestat la capete,pentru a obtite aspectul...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepară blatul : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom si făina...Citeste continuarea
Amandina mamei
Postat de: Anamaria7 in PrajituriIncalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm. Blat: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile,...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu ciuperci
Postat de: Giorgia_gio in PuiAripioarele se spala si se curata de pene, se taie (eu nu le-am taiat dupa cum se poate observa) se ung cu ulei, se condimenteaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor...Citeste continuarea
Amandina speciala
Postat de: LUK in PrajituriIncalziti cuptorul la 150 de grade.Ungeti tava cu unt si tapetati cu hartie de copt. Pregatire blat: Amestecati faina cu cacao si cu praful de copt.Cantariti zaharul.Separati albusurile de...Citeste continuarea
Acrisoara Dulce
Postat de: laughylau in PrajituriPreparare blat: Se bat albusele spuma tare impreuna cu apa. Se adauga zaharul si se continua batutul pana cand se intaresc. Se adauga cate un galbenus, pe rand, coaja de lamaie si la...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: brunetica in PrajituriBlatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de...Citeste continuarea
Ardei iute pentru iarna
Postat de: jolygina in MuraturiSpalam ardei bine si ii asezam in sticle ,eu i-am pus in sticle de 1 litru . Dupa ce ii asezam in sticle punem cam 2 linguri de sare sau o mana asa cum zice mamaia mea ,dar acum depinde de mana...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez de post
Postat de: SENO in Mancaruri de postArdeii se spala si se curata de seminte,se lasa la scurs. Se alege orezul si se spala. Cartofii se curata si se pun in apa rece. Cepele se curata,se spala si se toaca marunt apoi se pun...Citeste continuarea
Aperitive, aperitive
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPunem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem...Citeste continuarea
Ardei cu varza in otet (reteta Motan)
Postat de: MotanLaOale in MuraturiVarza alba si rosie se taie fideluta (cu aparatul este mai usor) Se presara cu sare (1 lingura la kg de varza), se amesteca bine si se lasa 2-3 ore sa se inmoaie si sa lase zeama. Ardeii se...Citeste continuarea
Aperitiv cu avocado
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam ceapa verde, o taiem in feliute subtiri.La fel si ardeiul. Avem grija sa indepartam semintele si nervurile. Pregatim umplutura, amestecind brinza cu ceapa, o lingurita de...Citeste continuarea
Aripioare crocant de gustoase
Postat de: alice_ciobanu in PuiAstfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul cuptorului, gaz sau electric Intr-un bol puneti cele 200 ml lapte batut, iar in alt bol amestecati 100 gr de...Citeste continuarea
Ardei iuti murati (recolta proprie)
Postat de: oana_pisicutza16 in MuraturiSe spala borcanele si se lasa la uscat In fiecare borcan se pune o lingurita de sare si una de zahar. Spalam bine ardeii si ii aranjam in borcan, dupa care ii acoperim cu otet Citeste continuarea
Ardei iuti murati
Postat de: SENO in MuraturiArdeii se spala si se aseaza in borcane. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare, boabe de piper, foi de dafin si zahar. Cand fierbe se adauga si otetul dupa gust. Cand e rece se toarna peste...Citeste continuarea
Ardei iuti la borcan
Postat de: Kori in MuraturiAm spalat bine ardeii lasand si coditele si i-am inghesuit bine in 3 borcane curate si uscate. Am pus deasupra in fiecare borcan putina sare ( aprox 1 lingurita rasa ) Se poate si fara sare, dar...Citeste continuarea
Aperitiv-tort finlandez
Postat de: giorgi in Aperitive / GarnituriSe ia paine feliata mare alba ,se inlatura marginile Compozitia 1: 125g branza topita o amesteci cu peste Ton din conserva si cu ceapa rosie taiata solzisori Compozitia 2: 250g...Citeste continuarea
Ardei copti la cuptor
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriArdeii se coc se presara cu sare si se lasa jum de ora dupa care se curata si se dau prin faina amestecata cu 2 oua. Prajim apoi ardeii in uleiul incins bine in asa fel incat coditele sa ramana...Citeste continuarea
Agar agar cu fructe de padure
Postat de: Brindusa in PrajituriIn peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar)....Citeste continuarea
Ardei kapia cu rosii
Postat de: anaiss in Mancaruri de legumeSe curata ceapa si se toaca marunt. Se pune la calit in putin ulei (2 linguri), apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Ardeii copti si curatati de coaja, se aseaza in tigaie peste rosii,...Citeste continuarea
Aperitive cu branza
Postat de: Antonia in Aperitive / GarnituriSe amesteca intr-un bol branza de vaca, untul si smantana cu ajutorul unei linguri din lemn, pana la obtinerea unui amestec omogen. Se condimenteaza amestecul cu sare, piper alb, boia de ardei...Citeste continuarea
Alba ca zapada...neagra
Postat de: cocineraviajera in PrajituriFoi: Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu ciuperci
Postat de: sufletista in Mancaruri de postSe curata ardeii de seminte si cotoare,se spala si se lasa la scurs Eu am spalat ciupercile si le-am fiert 2-3 clocote. Ceapa se caleste in ulei si cand s-a inmuiat putin adaugam...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu varza la murat
Postat de: MIUTA in MuraturiArdeii se curata,se spala si se pun la scurs. Varza se da pe razatoare intr-un lighean.Se da pe razatoarea fina morcovul si radacina de telina.Se pun peste varza,se sareaza dupa gust,se...Citeste continuarea
Ardei kapia la borcan
Postat de: oana_pisicutza16 in MuraturiSe pun ardeii la copt, dupa care se curata Separat se pun la fiert otetul, zaharul, foile de dafin si semintele de mustar Dupa primele clocote, turnati lichidul peste ardeii curatati Se...Citeste continuarea
Ardei cu varză
Postat de: diaconta in MuraturiArdeii se spala,scoatem cotoarele si punem putina sare în interior. Varza o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Curatam morcovii si îi taiem rondele.Hreanul curatat îl...Citeste continuarea
Ardei iute in otet
Postat de: Brindusa in MuraturiSpala ardeii si pune-i in borcane, in pozitie verticala. Fierbe toate celelalte ingrediente, pentru 2-3 minute. Pune borcanele pe o tava metalica (ca sa nu se sparga) si toarna lichidul...Citeste continuarea
Almette de casa
Postat de: AlinaL in Aperitive / GarnituriSe freaca untul lasat in prealabil la temperatura camerei, peste care se adauga treptat branza si smantana care au fost mixate anterior impreuna.Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se...Citeste continuarea
Ardei kapia copti pentru iarna
Postat de: MIUTA in ConserveSe aleg ardeii kapia din cei rosii,proaspeti si foarte sanatosi.Se coc pe gratar sau pe o tava metalica direct pe aragaz. Se coc pe toate partile.Cand sunt copti se pun intr-un lighean,se pune...Citeste continuarea
Ardei iuti murati
Postat de: antici_gabytza in MuraturiLuam ardeii ii spalam si ii punem in borcane iar intre ei bagam si cate o bucatica de gogosar daca vrem sa-i indulcim. La 3 cani apa am adaugat 1 cana otet (cu aceeasi cana,eu asa fac masurile)...Citeste continuarea
Ardei iuti la borcan
Postat de: diaconta in ConserveArdeii se lasa o zi doua,daca sunt foarte proaspeti ca sa se inmoaie si sa-i putem aseza in borcan.Se spala si se aseaza in borcane cat mai inghesuiti.Am reusit sa-i punem in cele trei borcane din...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vita
Postat de: Kori in Mancaruri cu carneAm spalat bine ardeii si i-am pregatit pt umplut (se taie partea de sus cu cotorul). Umplutura: am pus intr-un bol orezul, carnea tocata, ceapa taiata marunt, rosia decojita si taiata marunt,...Citeste continuarea
Aripioare cu ciuperci
Postat de: madi_marin in PuiAripioarele se curăţă, se taie în jumătate, se spală, se şterg şi se ung cu ulei. Se presară cu condimente, sare şi piper . Se tapetează o tavă cu hârtie de copt , se unge...Citeste continuarea
Alivanca
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAmestecam zaharul cu ouale cat sa iasa un fel de pasta. Adaugam usor cate o cana de faina alba, una de porumb si tot asa si amestecam bine. Aadaugam plicurile de zahar vanilat, esenta de rom...Citeste continuarea