Amandina la pahar

de Michelle in Prajituri, 2 Dec 2011 | 6992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose 12 bucati
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala(proaspat)
  • 80 gr zahar
  • 200 gr faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml suc de portocala(proaspat)
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr ciocolata alba
  • dulceata de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina la pahar:

Briose

Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina
Separam oualele,batem albusurile spuma,adaugam sucul de portocala,apoi zaharul si galbenusurile..Faina si praful de copt.Punem aluatul in tavitele preparate si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Crema

Frisca impreuna cu ciocolatile rupte bucatele le punem la foc si amestecam pana ce se topeste toata ciocolata...lasam la racit si apoi batem pana se face o crema pufoasa.

Sirop
Apa si zaharul punem pe foc pana ce zaharul s-a topit,lasam la racit si apoi amestecam cu sucul de portocala.

Asamblarea:
Am taiat fiecare briosa in 3 parti.
Le-am insiropat si apoi am pus blat briosa insiropata in pahar,am adaugat dulceata de zmeura,iar blat briosa insiropata crema de ciocolata,blat briosa insiropata si ornat cu crema de ciocolata ....dam la frigider si servim dupa o ora ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]