Aperitiv-tort finlandez

de giorgi in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2011 | 9355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de paine alba ,feliata mare,dreptunghiulara
  • 125-250g branza topita
  • 2 conserve mici peste ,ton ,in suc propriu
  • 125-250g crème fresh(crema de branza)
  • somon afumat cam 100x 50x 20mm sau un peste rosu
  • vegeta sau supa cub
  • 250g vispikream=smantana dulce la cutie(frisca fara zahar si arome)
  • Frunze de ceapa verde
  •  icre colorate, rotunde, pentru ornament sau alte legume,felii de peste
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv-tort finlandez:

Se ia paine feliata mare alba ,se inlatura marginile

Compozitia 1: 125g branza topita o amesteci cu peste Ton din conserva si cu ceapa rosie taiata solzisori

Compozitia 2: 250g crème fresh sau bounjour se amesteca cu ceapa verde taiata foarte mic, cu marar si cu pestele taiat cuburi mici

Se face un sirop de apa fiarta + supa cub se insiropeaza painea.

Pui 3 sau 4 felii de paine, le insiropezi si intinzi compozitia 1

Pui 3 sau 4 felii de paine, le insiropezi si intinzi compozitia 2

Pui 3 sau 4 felii de paine, le insiropezi si intinzi compozitia 1

Pui 3 sau 4 felii de paine, le insiropezi si intinzi compozitia 2

Pui 3 sau 4 felii de paine, le insiropezi si intinzi compozitia 1

Pui 3 sau 4 felii de paine, le insiropezi si intinzi compozitia 2

Toate astea pana ti se termina compozitiile sau painea…

La sfarsit se pune painea goala insiropata drept acoperis.

Totul se imbraca in frisca batuta

Ornezi cu marar, ceapa verde taiata inele, icre colorate (rosii sau negre), piper colorat (rosu sau verde) boabe mari rotunde .

In loc de peste se poate face tortul asta si cu sunca, salam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv-tort finlandez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

giorgi 1

03.12.2011, 20:13

multumesc frumos!Sa nu-l uitati de Craciun.In reteta am omis ceapa rosie la ingrediente dar am pus-o in mod de preparare.

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:31

bun

Xandrinne 1

17.12.2017, 07:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre