Amandina

de MonaMimi in Prajituri, 4 Feb 2012 | 6537 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt

sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • esenta de rom

crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri de cacao
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pregatesti blatul asa:Separi albusurile de galbenusuri,bati albusurile spuma tare,cu un praf de sare.adaugi zaharul,apa si galbenusurile,(pe care le-ai frecat mai intai cu ulei).amesteci totul cu o spatula de jos in sus ,nu cu mixerul.Apoi adaugi cate o lingura de faina ,pe care ai amestecat-o cu cacao, praful de copt si amesteci usor compozitia.Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 30 -35 minute.Lasi blatul la racit si apoi il tai in doua.

Pregatesti siropul asa:Amesteci toate ingredientele intr-o craticioara pe foc.Lasi 5 minute sa clocoteasca apoi adaugi esenta si lasi la racit.

Pregatesti crema asa:

Amesteci untul cu zaharul pudra pana se dizolva,apoi adaugi pe rand galbenusurile ,iar cacaoa spre sfarsit.Amesteci bine pana obti o crema spumoasa.

Prima bucata de blat o insiropezi bine,pui crema apoi celalalt blat si insiropezi din nou.Tai amandina in bucatele si pui glazura.Tii prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dentistutza 1

05.02.2012, 12:47

buuunaaa!

iry-gabriela 1

06.02.2012, 23:04

aceasta este prajitura copilariei mele

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina