Briose cu fulgi de ciocolata

de alinadelia in Prajituri, 14 Feb 2011 | 9294 vizualizari

 

Este o reteta de briose simpla, care se pregateste rapid, dar in acelasi timp delicioasa, preluata de la celebrul Jamie Oliver, dar adaptata putin.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina pt. prajituri
  • 1 pliculet praf de copt
  • o jumatate de lingura bicarbonat de sodiu
  • 10 linguri unt (aprox. un pachet de 200 g, ceea ce ramane se poate folosi pt. a unge forma de briose)
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 360 ml iaurt simplu
  • apr. 50 g ciocolata de menaj
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt sau cu ulei de masline  forma pentru briose.

Se pregatesc intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul si o jumatate de lingurita de sare. Intr-un alt bol, mai mare, se mixeaza untul cu zaharul, pana ce untul se topeste; se adauga ouale, pe rand, mixand in continuare pana ce se incorporeaza.

Se adauga jumatate din ingredientele uscate, mixand in continuare impreuna cu o treime din iaurt. Apoi amestecati cu o lingura-cu mixerul devine deja mai greu- cealalta jumatate din ingredientele uscate, urmata de o alta treime din iaurt. Amestecati ceea ce a mai ramas din ingredientele uscate si iaurt. Nu amestecati foarte mult. Razuiti in acest amestec fulgii de ciocolata.

Distribuiti in mod egal aluatul pentru briose in formele speciale si lasati la cuptor apr. 25-30 de minute, pana ce capata o culoare aurie spre maro. Dupa ce sunt gata, lasati sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si ciocolata