Anghinarea
Eu am cunoscut aceasta planta in italia. Imi parea ea ciudata pana am gustat-o dar...e buna. Este o planta foarte sanatoasa face bine la ficat.
Se poate face in mai multe feluri: cel mai simplu , se fierbe si se face ca o salata , cu putina sare, ulei, usturoi, patrunjel. Eu o ador , prajita bine , cu usturoi, patrunjel.
Oricum o faceti, merita s-o incercati
Curatam anghinarea.
Taiem cozile, care sunt lungi.
Luam din frunzele fibroase, pana raman doar cateva,cele moi.
Tulpinele se curata si se taie mărunt.
Se taie marunt usturoiul si patrunjelul ,se amesteca adaugand sare dupa gust.
Apoi se umplu anghinarele.
Deasupra se pune parmezan ras.
Se pun intr-o cratita cu un pic de apa si o lingura de ulei.Eu am pus si rosii taiate pe langa.
Se da la foc mic adaugand apa cand scade.
Cand sant coapte se iau de pe foc.
Pofta buna.