Prajitura Rafaella
Postat de: loredanaaa in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos. Se adauga...Citeste continuarea
Placinta cu dovlecei si morcovi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se amesteca bine cu uleiul care se toarna treptat. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste oua si se amesteca bine. Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa deoparte...Citeste continuarea
Prajitura cu blat de cocos si crema...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos. Se tapeteaza o tava cu hartie...Citeste continuarea
Prajitura cu banane, crema de...
Postat de: Nadyne in DulciuriPentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie. Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca...Citeste continuarea
Pancakes cu mere si crema de...
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriPancakes Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu, împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă,...Citeste continuarea
Prajitura Fulg de nea
Postat de: eumimi in PrajituriPentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o...Citeste continuarea
Pizza cu sunculita taraneasca si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaIntr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de napolitane si...
Postat de: stefy_a in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul Se adauga apoi margarina/untul si...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si visine
Postat de: Criss in DulciuriFaina se pune intr-un bol incapator, impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Se adauga untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor, se amesteca pana capata un aspect nisipos. Se...Citeste continuarea
Prajitura Arlechino
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un vas incapator, se pune faina, zaharul pudra, drojdia uscata si praful de copt si se amesteca. Se adauga untul rece taiat cubulete si, cu ajutorul degetelor, se amesteca pana cand capata un...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt
Postat de: ella87 in DulciuriScoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi...Citeste continuarea
Poale-n brau
Postat de: Oana in DulciuriPentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald. In castronul cu faina...Citeste continuarea
Prajitura cafelina
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in...Citeste continuarea
Pui cu linte in stil etiopian
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5...Citeste continuarea
Pizza cu piept de rata afumat
Postat de: Satisfyyourcravings in PizzaSe amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile, pana se obtine un aluat. Se...Citeste continuarea
Prajiturele cu cacao, iaurt si...
Postat de: simona72 in PrajituriSe amesteca cu un tel tip para, oul cu zaharul, pana la incorporarea completa. Zaharul da semne ca vrea sa se topeasca, dar nu-l lasam, nu depunem mult efort la aceste prajiturele. Adaugam si...Citeste continuarea
Placinta crocanta cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati, curatati si taiati merele in felii subtiri. Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul. Lasati sa macereze 15 minute....Citeste continuarea
Prajitura cu crema si glazura de...
Postat de: Alepaty in PrajituriCrema : Am inceput prin a face crema de budinca ca sa aiba timp sa se raceasca. Se pune laptele pe foc si cand e foarte fierbinte se pune budinca amestecata cu zaharul si cateva linguri de lapte...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriSpală și curăță merele de coajă. Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari. Călește merele până își schimbă culoarea. Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute....Citeste continuarea
Pateu de ficat cu linte rosie
Postat de: katty in FicatSpalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o...Citeste continuarea
Pizza cu somon, ceapa si rosii
Postat de: katty in PizzaAmestecam faina cu zaharul, sarea si drojdia. Turnam apa calda si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Lasam aluatul sa cresca 15 minute, apoi il intindem si il asezam pe o forma rotunda....Citeste continuarea
Paine cu masline si fulgi de ovaz
Postat de: rocsi_1612 in PiineFaramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet. Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura....Citeste continuarea
Prajitura cu nuci, mere si rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se...Citeste continuarea
Placinta dospita, cu rahat
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam. Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat...Citeste continuarea
Pogacele cu cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si bezea
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriGalbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul. Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava, punem hartie de copt,...Citeste continuarea
Prajitura de post, cu mere
Postat de: Ina in DulciuriPunem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac, dovlecel,...
Postat de: panacris in Mancaruri de postDovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...Citeste continuarea
Placinta domneasca cu branza dulce
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...Citeste continuarea
Pandispan cu budinca de vanilie si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea
Prajitura Lamaita
Postat de: Valclaudia in PrajituriPunem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....Citeste continuarea
Pita umpluta cu burta de porc la...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime....Citeste continuarea
Prajitura de post cu crema de...
Postat de: Nadyne in DulciuriPentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul. Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura Alunita de padure
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...Citeste continuarea
Paine cu seminte de floarea soarelui
Postat de: Valclaudia in PiineSemintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina,...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: Valclaudia in PuiIncalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram...Citeste continuarea
Prajitura cu gem de prune si aluat...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu prune si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea
Plachie de fasole boabe
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postFasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa....Citeste continuarea
Paine cu seminte
Postat de: cristinutanicolita in PiineCernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc...Citeste continuarea
Pachetele cu gem de capsuni si nuca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postDam drumul la cuptor. Aluatul, dezghetat in prealabil, se întinde. Se taie patrate. Gemul se amesteca cu nuca. Se pune gem pe fiecare patrat si se pliaza. ...Citeste continuarea
Prajitura cu crema mascarpone si...
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate...Citeste continuarea
Pastrama de rata
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea...Citeste continuarea
Pancakes cu morcovi si nuci
Postat de: merisor67 in PrajituriÎntr-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în...Citeste continuarea
Placinta taraneasca cu dovleac
Postat de: andaoana in PrajituriFaina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu...Citeste continuarea
Placinte la tigaie cu sparanghel,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute. Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o...Citeste continuarea
Prajitura de post cu fructe
Postat de: aliliana in PrajituriFaina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat. Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul....Citeste continuarea
Pulpe de rata, ceapa si ciuperci
Postat de: panacris in RataPulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu legume in foietaj
Postat de: nadea68 in CurcanIncepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele. Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt. Lasam pe foc cateva minute pana se...Citeste continuarea
Pui cu langustine
Postat de: ctlina in PuiRumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si...Citeste continuarea