Paine pufoasa de casa

de Rahela Velicu in Piine, 3 Feb 2017 | 6692 vizualizari

 

Painea de casa este preferata mea, mai ales calda cu branza si rosii. Hm...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calda
  • 1 cub de drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • seminte de mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa de casa:

Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6-7 parti egale, facem bilute si le punem in forma de floare in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou, presaram mac si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30 de min.

TIPS-URI

1

Macul poate fi inlocuit cu susan sau poate fi eliminat de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prima paine cu maia