Prajitura desteapta cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 1 Feb 2017 | 3774 vizualizari

 

Va recomand sa incercati o prajitura rapida si delicioasa. Varianta cu cacao e preferata noastra, dar am incercat-o si pe cea cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 280 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 140 g faina
  • 80 g cacao
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Topesti untul in cuptorul cu microunde, iar faina o amesteci cu cacaua pudra.
Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi treptat, cu lingura, ingredientele uscate cernute (faina, cacao) si alternezi cu laptele pana cand acestea sunt incorporate perfect. Adaugi esenta de rom si omogenizezi.
Separat bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Albusurile spuma le adaugi peste compozitia cu galbenusuri si amesteci usor cu un tel.
Tapetezi o tava de dimensiuni 25x35 cm cu hartie de copt si torni compozitia. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 160°C pentru o ora, pana cand incercata cu o scobitoare, aceasta iese curata. Dupa ce s-a racit, o dai la rece pentru cel putin 2-3 ore, dupa care poti taia si servi. Inainte de servire, presari zahar pudra, daca doresti.

TIPS-URI

1

Lasi prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Lichiu - Hencles sasesc