Placinta Bengoasa

de Constelatialeu in Porc, 2 Feb 2017 | 11857 vizualizari

 

Acum eu sper sa fie buna placinta asta si sa nu arunce bucatarasii cu ea dupa mine......

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foitaj Bella, 4 foi a 400 g fiecare
  • Umplutura
  • 2 kg carne, fleica si pulpa de porc, tocata
  • 230 g branza de oaie
  • 250 g cascaval afumat
  • 660 g ciuperci
  • 11 legaturi ceapa verde
  • 3 morcovi
  • piper
  • sare
  • 6 oua + 2 albusuri
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri+ 2 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Bengoasa:

Mai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea mare, curatam ciupercile si le taiem bucati mai maricele, curatam si taiem ceapa verde. Radem branza si cascavalul pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok, lasam se incinga, punem putin ulei si adaugam ceapa si morcovul, presaram un pic de sare ( nu foarte multa, avem branza de oaie care e un pic mai sarata). Calim legumele, apoi le scoatem intr-un castron incapator. Curatam tigaia wok, punem pe foc din nou, picuram putin ulei si adaugam ciupercile, le calim si pe ele pana scad aproape jumatate, adaugam piper. Scoatem ciupercile din tigaie cu ajutorul spumarului, avand grija sa scurgem zeama lasata de ciuperci. Adaugam ciupercile peste ceapa si morcov. Curatam tigaia, o punem din nou pe foc, adaugam putin ulei, apoi punem carnea tocata si un pic de sare, o calim si apoi o adaugam peste ciuperci, ceapa si morcov, avand grija sa scurgem zeama formata. Amestecam bine totul, apoi adaugam branza si cascavalul, omogenizam, la final, adaugam cele 6 oua si 2 albusuri, omogenizam bine compozitia. Am folosit doua tavi cu dimensiuni de 40/30 cm. Am tapetat tavile cu hartie d ecopt, apoi am intins prima foaie de aluat, am intepat foaia cu furculita si am adaugat jumatate din umplutura. Deasupra m-am jucat un pic si am facut un grilaj din cealalata foaie de aluat. Am intepat cu furculita, fasiile de aluat, apoi am uns cu galbenus de ou cu lapte. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda aluatul. Am lasat tava in cuptor cca 35-40 min. E buna calda , dar si rece, ca rece o sa o mancam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Bengoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (29)

mirela0911 1

06.02.2017, 11:27

Bună a fost! Am luat și la pachet pentru drum!

dantes 1

08.02.2017, 07:53

Super!

kytz 1

08.02.2017, 10:25

Faină plăcintă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

ieri la 17:01

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]