Prajitura Lica

de iry-gabriela in Prajituri, 30 Ian 2017 | 5502 vizualizari

 

Prima dată încercată, dar și cu succes realizată. 

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 4 foi de napolitane
  • 600 de biscuiți digestivi
  • 600 de zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 250 unt sau margarină
  • esență de rom.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lica:

Biscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne. 

Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și cacaua la fiert și se lasă pe foc, până ce amestecul are conținutul unui sirop.

Se da deoparte adaugandu-se biscuiții. Se amesteca până se încorporează toții biscuiții. 

Apoi se mai pune la fiert pentru 1-2 minute, după care, se lasă la răcit  (dar nu de tot), după care se adaugă untul sau margarina și esență. 

Se ung foile de napolitana, cu aceasta cremă, după care se dă la rece până a doua zi, punând deasupra o greutate pentru a presa foile.

TIPS-URI

1

Opțional, se pot adăuga și stafide înmuiate în apă caldă sau nuci tăiate bucăți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt