Am profitat de visine la maxim!
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt.ornat:
Pt.insiropat:
Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul, coaja rasa de portocale si gabenusurile amestecand usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza peste blat visinele scurse bine de zeama si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Sucul lasat de visine se pune pe foc sa dea 2-3 clocote, se ia de pe foc, se adauga frunzele de menta si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se scot frunzele de menta si se insiropeaza blatul.
Crema: Ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu frisca lichida pe foc sa se incalzeaza pana se topeste toata ciocolata. Se omogenizeaza bine si se da la rece cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa. Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun visinele peste crema de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura.
Dupa ce s-a insiropat blatul, se unge cu toata crema de ciocolata, se niveleaza si se da la rece.
Se bate frisca bine, se pun 3-4 lg de sirop de visine peste frisca si se omogenizeaza.
Se portioneaza prajitura si cu ajutorul unui posh se orneaza cu moatze de frisca. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Frisca pentru ornat se poate folosi si ca atare, fara adaos de sirop.
2
Se pune zahar pste visine in functie de cat sunt de acre.
3
Blatul poate fi simplu, fara visine.