Oua la cuptor cu rosii cherry si...
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIncinge cuptorul la 200 ˚ C.Unge un vas termorezisten sau 4 individuale cu putin ulei de masline. Intr-un vas amesteca rosiile cu ciupercile si ceapa. Intr-un bol amesteca 2 linguri ulei de...Citeste continuarea
Orez prajit a la Romania
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute. Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte. Se caleste ceapa si apoi se...Citeste continuarea
Oua umplute cu castraveti murati
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPunem la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ce incep sa fiarba mai lasam 10 minute. Dupa ce au fiert scurgem apa si trecem ouale prin jet de apa rece apoi le curatam. Le taiem in doua pe...Citeste continuarea
Omleta cu vinete
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe curata vinata de coaja si se taie in cubulete. Se curata ceapa,rosiile si ardeii si se vor taia tot in cubulete. Se caleste ceapa,apoi se adauga pe rand vinetele, ardeii si rosiile. Se...Citeste continuarea
Orez Spaniol
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa in ulei.Se adauga morcovul ,usturoiul si ardeiul verde. Se adauga pasta de tomate si apoi orezul. Se amesteca,se toarna apa,sarea ,piperul si sofranul. Se da la foc...Citeste continuarea
Orez cu inimi de pui si legume
Postat de: jolygina in PuiCuratam inimile de pui dupa care le punem la fiert 10 minute, pana dau in clocot. Le mai spalam odata de spuma care a iesit din ele si le punem impreuna cu ardeii taiati fasii, morcovul...Citeste continuarea
Omleta gustoasa
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouale cu sare.Radem cascavalul pe razatoarea mica.Sunca si gogosarul le taiem cubulete.Ceapa se taie bucatele mici.Patrunjelul se toaca marunt.Se amesteca toate ingredientele si...Citeste continuarea
Orez cu lapte si scortisoara
Postat de: Sidy in DulciuriOrezul se spala bine din mai multe ape. Laptele se pune la fiert impreuna cu un varf de cutit de sare. In momentul in care se umfla laptele, adaugam orezul si amestecam sa nu se prinda orezul...Citeste continuarea
orez cu ciuperci
Postat de: ony in Mancaruri de postSe pune la calit ceapa in ulei incins; apoi ciupercile taiate feliute. Se razuie morcovul, se taie ardeiul cubulete mici si se adauga in cratita. Cand ciupercile s-au inmuiat, se pune orezul si...Citeste continuarea
Omleta cu praz
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriTaiem salamul cubulete, prazul julien, maslinele le taiem, daca nu avem fara sambure. Batem ouale impreuna cu condimentele. Intr-o tigaie punem o lingutita de ulei si calim un pic prazul...Citeste continuarea
Omleta cu mozarella
Postat de: cec in Aperitive / GarnituriAm 'calit' putin morcovul dat pe razatoarea mica, am adaugat si cartofi taiati 'pai', dupa ce s-au prazit putin am adaugat ouale batute si am acoperit. Am intors si am adaugat feliute de...Citeste continuarea
Orez grecesc
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe pun toate ingredientele intr-o oala si se dau la foc. De data asta optionalele nu le-am adaugat. Cand da in clocot se reduce focul la mic si se acopera cu un capac. Se mai tine 20 de minute...Citeste continuarea
Oua umplute cu ciuperci
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari, apoi se racesc si se curata. Li se taie capacelele pentru a scoate galbenusurile, dar cu grija. Si daca nu stau in picioare,se mai taie putin albusul. Ciupercile se...Citeste continuarea
Orez cu creveti si surimi
Postat de: FLORYAVRAM in Fructe de marePentru inceput punem supa (sau apa si vegeta ) intr-un vas la fiert. Ceapa tocata o calim in uleiul de masline cateva minute pana se inmoaie.Dupa aceea punem orezul si mai calim cateva...Citeste continuarea
Orez cu mazare Rigi-Bigi
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOrezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert se strecoara, se pune sub jet de apa rece si se lasa la scurs si racit. Mazarea se fierbe in apa fara sare, se scurge si se...Citeste continuarea
Omleta cu sunca si branza
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituribatem ouale cu putina sare,piper si o lingura de parmezan. ungem o tigaie antiaderenta cu ulei de masline si cand se incinge punem ouale batute. lasam sa se faca pe o parte apoi o intoarcem...Citeste continuarea
Orez egiptean
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua...Citeste continuarea
Oua umplute cu ciuperci
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSe fierb 5 oua.Din oual ramas se face o maioneza impreuna cu 250 ml ulei,1 lingurita de mustar si putina zeama de lamaie. Ouale se taie in doua pe lungime,se scoate galbenusul.Acesta se...Citeste continuarea
Oua umplute puisori
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari,se curata si se taie in jumatati. Se scoate galbenusul, se paseaza , se amesteca cu pateul, cu castraveciorul tocat marunt , cu o lingura de maioneza. Maioneza o faci din 1...Citeste continuarea
Orez cu ciocolata
Postat de: LUK in Mancare copiiOrezul se spala bine sub mai multe jeturi de apa.Se fierbe pe jumatate in apa.Se clateste de apa in care a fiert si se pune sa fiarba de tot in laptele in care am pus o lingurita de zahar....Citeste continuarea
Orez cu legume-post
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSpalam orezul in cateva ape si il punem la fiert. Intre timp spalam legumele, dupa care le tocam marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si 2-3 de apa in care vom inabusii toate...Citeste continuarea
Orez cu anghinare
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriCuratam anghinarea si o taiem feliute. Punem ceapa si usturoiul tocate marunt la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem anghinarea si o lasam 1-2 minute apoi stingem cu vin....Citeste continuarea
Oua Foo Yang - Reteta de baza
Postat de: mitinita in PasteSe fierb spaghettele in apa cu sare. Cand s-au fiert,se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se infierbanta uleiul si se adauga spaghettlele. Dupa ce se prajesc putin se...Citeste continuarea
Omleta multicolora
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCeapa si ardeiul se taie solzisori, apoi se calesc la foc mic, pana devin aurii. Se adauga kaizerul feliat si rosiile taiate cubulete. Ouale se bat spuma cu putina...Citeste continuarea
Orez cu legume si spanac
Postat de: Ina in Mancaruri de postLegumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam...Citeste continuarea
Omleta romaneasca
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare: se taie sunca si legumele cubulete si se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se bat ouale bine cu sare si piper si se adauga in tigaie. Se toarna peste firele de...Citeste continuarea
Orez cu pui si praz-rapid
Postat de: rivka in PuiSe pregateste orezul dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa acoperit cca 10 minute. Puiul se toaca cubulete si se condimenteaza dupa preferinta. Se prajeste in tigaie in...Citeste continuarea
Omleta cu branza si sunca
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe taie sunca fasii, ceapa, rosia si ardeii marunt iar branza se faramiteaza. Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie si prajim putin sunca.Adaugam ceapa, ardeii si rosia si lasam sa se...Citeste continuarea
O masa cu pastrav
Postat de: rocsi_1612 in PastravPastravii se curata,se spala si se sareaza. Se dau la frigider cam o ora,sa isi traga ei sarea. Se ia o tigaie,se pune niste ulei la incins. Pastravii se tavalesc prin malai si se pun la prajit....Citeste continuarea
Oua umplute cu ciupercute
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale in apa cu sare ,se curata dupa care le taiem pe orizontal si le scoatem galbenusul pasam bine galbenusul cu furculita ,il amesecam cu pateul ,maioneza si cipercutele taiate...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: lavinia24 in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari 15 min,se spala in apa rece si se curata de coaja.Se taie in jumatati si se pastreaza galbenusurile intr-un castron. Maioneza se face dintr-un galbenus fiert si unul crud,o...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi prajiti
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala cartofii,apoi se taie pai si se prajesc. Ceapa o taiem marunt,ardeiul la fel dupa care le calim. Dupa ce s-au mai inmuiat se adauga cartofii, apoi cascavalul ras si le lasam...Citeste continuarea
Oua umplute cu pesto
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriFierbem ouale in apa cu sare 10 minute, dupa ce incepe sa fiarba apa. Le trecem prin jet de apa rece si le curatam Taiem ouale pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Omleta pentru micul dejun
Postat de: adriana_bobu in Aperitive / GarnituriAm tocat marunt ceapa, apoi am taiat fasiute ardeiul si carnita. Le-am pus in tigaie cu putin unt si dupa ce s-au untit putin am adaugat ouale batute bine cu smantana si mararul tocat. Dupa 2 min...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: novembber in Aperitive / GarnituriCiupercutele se spala usor, nu se curata de pielita, se taie feliute si se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt. Untul si uleiul cu hribi se pun intr-o cratita neaderenta si cand...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecei
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriDe amestecat ingredientele (oua, dovlecel, patrunjel, sare, piper) s-a ocupat iubitul meu, iar de copt eu. Ador sa o pregatesc ca pe o clatita:) De aspect m-am ocupat tot eu ... decorand-o...Citeste continuarea
Otet aromat cu zmeura
Postat de: mitinita in SalateSe pune otetul intr-o oala si se da la foc pana la primul clocot. Se toarna peste zmeura,se inchide sticla si se tine la loc intunecat cam doua saptamani. Se scutura sticla o data pe zi....Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriOuale le fierbem in apa cu sare,15 min dupa care le punem sub apa rece.Dupa ce s-au racit la curatam si 10 le taiem in doua,scoatem galbenusurile si le punem intr-on castron.iar unul il lasam...Citeste continuarea
Ochiuri in cuib de cartofi
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii, ii curatam si i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Condimentam cu sare si piper iar apoi ii punem in tigaia in care am incins putin ulei. Amestecam pana se inmoaie putin iar apoi...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriOuale se taie in doua. Galbenusurile se scot, se amesteca cu untul si cu pateul, pana rezulta o crema de pate cu care se umple ouale. Pentru a arata mai bine, se poate pune crema intr-un posh...Citeste continuarea
Oua umplute cu ciuperci (delicioase!)
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriFierbem ouale in apa 15 minute,din momentul cand incep apa sa fiarba.Aruncam apa si le lasam sa se raceasca bine(sau le punem in apa foarte rece sa se raceasca mai repede).Le curatam de...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe fierb 6 oua in apa cu sare.Se lasa la racit in apa rece apoi se decojesc.Se taie pe lungime si se scot galbenusurile.Se pun galbenusul intr-un vas si se mixeaza cu unt si pate de ficat.Se...Citeste continuarea
Oua umplute de Craciun
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul,...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: alexandrinapop in Aperitive / GarnituriOuale se fierb , se curata, se taie pe jumatate. Galbenusuriile de separa de albus si se amesteca cu pateul , cu 2 linguri maioneza, mustar si se potriveste de sare si piper. Cu amestecul obtinut...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si cascaval
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriDeea harnicuta a batut ouale, apoi a rasnit piperul in ele, am dat si un praf de sare, am uns cu unt o tava de silicon margareta, am asezat ciupercile si kaizrul pe fundul tavii si am turnat ouale...Citeste continuarea
Orez Aromat
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe adauga toate ingredientele in oala sau in rice cooker. Cand incepe sa fiarba,se face focul mic si se mai lasa 20 minute. Se stinge focul si se lasa asa inca 10 minute. Pofta buna! Citeste continuarea
Oua umplute cu peste afumat
Postat de: ony in Aperitive / Garniturise fierb ouale, cand se racesc se taie pe jumatate,se scot galbenusurile,acestea amestecandu-se cu branza topita,sare,piper,maioneza si cu pestele rupt fasiute. se umplu jumatatile de ou cu...Citeste continuarea
Oua gratinate
Postat de: comanligia in Mancaruri de postSe fierb ouale mai intai(sa fie tari)apoi se pune laptele la fiert intr-o craticioara.Se topeste 25 gr de unt in cuptorul cu microunde,apoi peste lapte se pune faina si se amesteca continuu ca sa...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriOuale fierte tari le-am taiat in 2 jumatati. Am scos galbenusul si l-am amestecat cu pate, mustar si sare. Am umplut albusurile cu amestecul obtinut. Am decorat cu verdeata. Citeste continuarea
Omleta pizza
Postat de: lili in Pizza-se bat ouale cu smantana si se adauga pasta de ardei iute, vegeta si sare. - se taie ardeiul gras fisii subtiri si carnatul felii,se incinge un pic pe tigaie in ulei sau unt si se da focul...Citeste continuarea