Orange fudge
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriAm pregatit ingredientele frumusel si am caramelizat zaharul inr-o tigaie, iar apoi am turnat peste zahar si nucile. Urmatorul pas: am transferat aharul caramelizat si nucile pe o hartie de copt...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: ALIGIULIA in Aperitive / GarnituriFierbeti ouale pt 10 minute.luati de pe foc curatati-le (un truc ca sa se curate bine e sa le crapati pe fiecare dupa ce le-ati fiert si sa le lasati 2-3 minute in apa rece ...coaja se va...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecei
Postat de: dena in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la calit in putin ulei. Mezelurile si branza se taie si ele bucatele si cand dovlecelul este pe jumatate facut se adauga si ele in...Citeste continuarea
Oreo Brownie
Postat de: deliciousflavours in PrajituriTopim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma si se deschide la culoare (aprox 5 min). Daca ciocolata si untul sunt complet topite,...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa verde se taie marunt, la fel si ciuperciile. Morcovul il dam pe razatoarea mare, iar telina o taiem fasii subtiri si le punem la calit in ulei de masline. Se adauga si mazarea scursa de apa....Citeste continuarea
Orez brun cu legume
Postat de: Irina in Mancaruri de postAsezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele. Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de...Citeste continuarea
Orez negru prăjit cu ou
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriOrezul negru se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Este recomandat să fie fiert cu o zi înainte, însă poate fi clătit în apă rece imediat după fierbere și este...Citeste continuarea
Orez prajit cu kimchi
Postat de: mitinita in PuiInfierbantam uleiul,adaugam orezul si apoi kimchiul,neaparat sa punem si din lichid,iar cand acesta a scazut,adaugam bucatile de pui si ceapa verde. Amestecam si chiar inainte de a lua de...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu rosii si spanac
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriOuale se bat foarte bine cu putina sare si piper. Adaugam mozzarella taiata cubulete, telemeaua sfaramata cu furculita si spanacul taiat grosier. Omogenizam. Intr-un vas (20/20 cm) tapetat cu...Citeste continuarea
Oua ochiuri in cuib de cartofi copti
Postat de: mickyapostu in Aperitive / GarnituriSpalati cartofii foarte bine cu o perie. Coaceti cartofii cu coaja cu tot la cuptor pana sunt patrunsi. Eu am facut asta seara, ca dimineata sa dureze mai putin restul prepararii. Dupa ce...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: alba_zori in Mancaruri de postpregatit in patru faze simple: 1. Am pus intr-o cratita incapatoare ceapa taiata marunt,usturoiul,uleiul de masline si am rozolit putin. 2. Am taiat ciuperci cubulete si am adaugat la...Citeste continuarea
Ostropel de curcan in vas Zepter
Postat de: Sidy in CurcanDezosam carnea de curcan- eu am folosit o pulpa inferioara si 1/2 de aripa. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem apoi felii subtiri, julien. Dupa ce toata carnea a fost dezosata ,punem...Citeste continuarea
Orez cu mix de cirnati si midii
Postat de: pittbull in Mancaruri cu carneLegumele se spala si se curata. Morcovul se da prin razatoare. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul,dovlecelul si telina se taie julien. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa,usturoiul...Citeste continuarea
Ochi de bufnita
Postat de: sufletista in DulciuriMixam untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, esenta de rom, un praf de sare. Cca 400 g faina amestecam cu praful de copt si cernem peste unt, omogenizam bine dupa care impartim coca in 2...Citeste continuarea
Omleta picanta ala Ale
Postat de: alen14 in Aperitive / GarnituriCarnatii se taie bucati, se pun la prajit in putin ulei. intre timp batem ouale cu capere, chili, sare, piper, mustar. Dupa ce s-a prajit carnatul scurgem putin ulei din tigaie si adaugam ouale...Citeste continuarea
Orez de post
Postat de: andreea_angelo in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica, se pun ambele la calit. Dupa ce s-au calit adaugam orezul care a fost spalat si o cana de apa. Cand scade apa mai adaugam apa pana se...Citeste continuarea
Oua umplute cu ton
Postat de: Timi in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale dupa ce s-au fiert si racit se curata de coaja si se taie in doua, se scot galbenusurile si se amesteca cu tonul si maslinele taiate marunt. Se umplu ouale, se aseaza cu...Citeste continuarea
Orez cu legume și soia în stil...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postBucățile de soia se pun la fiert în apă cu sare, eventual și condimente (foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi). După ce se fierb, se strecoară și se rumenesc...Citeste continuarea
Ou in cuib de crenvust
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriTaiem crenvustul pe jumatate dar nu de tot ,trebuie sa ramana prins intr-un capat dupa care il intoarcem usor formand o inimioara si il prindem la capat cu o scobitoare. Punem inimioara la...Citeste continuarea
Ostropel de...legume
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de postLegumele le vom coace pentru un plus de savoare. Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele mai putin telina care o vom da pe razatoare fara sa o punem alaturi de celelate legume la...Citeste continuarea
Oua in cuib de paine
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie la incins cu un cubulet mic de unt.Gaurim felia de paine cu ajutorul unui pahar sau forma atat cat sa incapa oul. Prajim felia de paine pe o parte iar apoi o intoarcem si punem...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: caroline in Aperitive / Garnituriouale se fierb si se curata. se taie fiecare ou la un capat formind pentru fiecare o palarie :). cu ajutorul unei lingurite scoatem galbenusul care il amestecam cu sare,brinza topita,pateul...Citeste continuarea
Orez cu peste si fructe de mare
Postat de: cristeena20 in Peste- Punem pestele curatat la fiert in apa cu sare si coriandru (adaugam ulei de masline daca pestele nu e gras. Scoatem pestele si il taiem cuburi , il dezposam si pastram supa formata . - Tocam...Citeste continuarea
Omleta cu masline si brinza topita...
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie cu putin ulei prajim pancetta. Ouale le batem bine intr-un bol. Adaugam putin lapte, sare si piper Punem pancetta cind e prajita intr-o tava pentru cuptor si punem ouale...Citeste continuarea
Oua in cuib
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie de ceramica la incins. Gaurim feliile de paine in mijloc, atat cat sa incapa ouale. Cand tigaia este incinsa bine, punem feliile de paine si le prajim putin pe o parte, apoi le...Citeste continuarea
Ostropel de gogoșari
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postGogoșari am folosit verzi (sunt un pic mai acrișori decât cei roșii). Se înlătură cotorul și semințele, se spală și se taie fâșii. Ceapa se toacă mărunt și se...Citeste continuarea
Orez cu lapte de cocos
Postat de: privatelaura in Mancare copiiSe pune laptele la fiert. Se adauga continutul cutiei de lapte cocos si se amesteca cu o lingura de lemn pana se desface bine. Se adauga orezul spalat si se fierbe cam 20-25 min. Cand orezul...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: andreea_angelo in Aperitive / GarnituriOuale le punem la fiert. Intre timp pregatim restul ingredientelor, radem cascavalul si tocam mararul Cand ouale s-au fiert le curatam de coaja si le taiam de-a lungul si separam galbenusul...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: annemarry in Mancaruri de legumeOrezul se pune la fiert in putina apa,iar dupa ce scade se adauga putin cate putin apa sau supa.orezul fierbe destul de repede asa ca putem sa-l punem un pic mai tarziu si intre timp ne ocupam de...Citeste continuarea
Oreo Brownies(Negresă cu biscuiţi...
Postat de: diaconta in PrajituriUntul,ciocolata rupta bucati,zaharul,cacaua si cafeaua le-am pus într-un vas pe baie de aburi sa se topeasca.Nu trebuie sa fiarba. Am lasat amestecul sa se raceasca,dupa care am...Citeste continuarea
Orez cu pui si lamaie
Postat de: Toamna07 in PuiMod de preparare: Se toaca ceapa marunt si se caleste in unt.Adaugam orezul spalat in prealabil ,turnam vinul si zeama de lamaie.Amestecam si lasam sa fiarba pana se absoarbe lichidul ....Citeste continuarea
Orez cu ton
Postat de: caroline in TonUsturoiul si ceapa se toaca foarte marunt. Se calesc ptr 5 minute in 4 linguri ulei. Se adauga tonul maruntit si se lasa inca 2-3 minute, amestecind mereu. Se toarna jumatate pahar vin ,se lasa sa...Citeste continuarea
Ostropel din pulpa de porc
Postat de: Ina in PorcTocam ceapa marunt si o calim usor in foarte putin ulei. Pulpa de porc se taie bucatele mici si se opareste in apa clocotita, apoi se pun bucatelele in tigaie, peste ceapa calita usor....Citeste continuarea
Orez cu cartofi si rozmarin
Postat de: rodicamaria in Mancaruri de postOrezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece. Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se caleste putin in cateva linguri de ulei. Cartoful se curata si se taie cubulete mici.Se pune...Citeste continuarea
O altfel de tocana
Postat de: ralu_river in Mancaruri de postCeapa se caleste putin in ulei, dupa care se adauga cartofii, apa, laptele de cocos si condimentele si se lasa la foc potrivit 10 minute, amestecand des. Se adauga apoi ciupercile taiate, vanata...Citeste continuarea
Ochelari aromati din foietaj
Postat de: Toamna07 in DulciuriSpalam si stergem portocala dupa care o razuim.Coaja o amestecam cu zahar si scortisoara,dupa gust, si presaram o parte din acest amestec aromat pe planseta de lucru. Peste ea punem foaia de...Citeste continuarea
Omleta-sandvis
Postat de: alinutzika in SandvisuriSe bat ouale. Se pune sare, apoi painea faramitata cat mai bine si legumele tocate. Se pune in tigaie si se rade cascavalul deasupra . Se prajeste intr-o tigaie antiaderenta pe...Citeste continuarea
Orez cu carne si legume (Risotto)
Postat de: Geanina87 in Mancaruri cu carneCarnea de porc se spala,se taie cubulete si se pune la fiert.Se spumuieste bine,iar daca spuma e neagra,atunci schimbati apa dupa care adaugati morcovul ras , dovleceii taiati rondele si o...Citeste continuarea
Oua ochiuri in chifla Pave
Postat de: panacris in SandvisuriSe taie capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol se pune putin ulei de masline si sparg cate doua oua. Se...Citeste continuarea
Organe de pasare la tigaie
Postat de: Ina in FicatDupa ce am curatat organele de pielite si le-am spalat in 2-3 ape reci pentru indepartarea sangelui, am stropit totul cu sos de soia, sare si piper. Intr-o tigaie am incins putin ulei, apoi am...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: nico15 in PuiPuiul(sau pieptul de pui cum preferati, daca este piept de pui sunt anumite etape pe care nu le veti face) daca este un pui intreg, se spala si se va trece prin flacara(se flambeaza)se...Citeste continuarea
Oua fierte cu sos de maioneza cu...
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriFierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea. In acest timp pregatim maioneza. Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu...Citeste continuarea
Orez cu caracatita
Postat de: cristeena20 in Peste- decongelam caracatita daca e congelata si o punem la fiert in oala cu presiune in apa cu o ceapa necuratata. (fara sare..e ff important si nu multa apa). Fierbem la presiune cca 15 min. O...Citeste continuarea
Orez brun cu legume si fructe de mare
Postat de: Ina in Fructe de mareOrezul se curata de eventualele impuritati si spala in mai multe ape . Ceapa se taie solzisori si se caleste usor in unt, impreuna cu morcovul , tocat si el marunt. Adaugam o...Citeste continuarea
Omleta cu zucchini
Postat de: Maria68 in Mancare copiiDovlecelul se spala, se taie felii subtiri si se caleste usor in unt. Scoatem feliile de dovlecei deoparte, iar in locul lor calim feliile subtiri de morcov pana se inmoaie, dupa care le scoatem...Citeste continuarea
Oaie la groapa
Postat de: portiadelumina in Mancaruri cu carneÎntr-o zi de toamnă ne-am hotărât (8 persoane iniţial) să pregătim o oaie la groapă. Dintru început trebuie spus că groapa trebuie să fie măricică. Ajutorul nostru a...Citeste continuarea
Oua haioase
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem ouale in coaja, le lasam la racit, apoi le curatam. Taiem ouale in doua (transversal), scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol. Le zdrobim si adaugam un pateu de pui, smantana,...Citeste continuarea
Oua in felii de ceapa
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriCeapa o curatam si o taiem in 2 pe latime Taiem felii nu foarte groase,din felie ramanem doar cu un cerc Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt(se poate face si in tigaie cu...Citeste continuarea
Omleta cu cascaval si ardei
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriTaiem ardeii subtirel si frumos. Ouale se bat cu furculita. Se adauga sarea, apoi cascavalul ras. Se toarna omleta in tigaie antiaderenta, apoi se presara rapid bucatelele de ardei, uniform si se...Citeste continuarea
Ou ochi in apa fiarta
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara mai mica se pune apa la fiert(cat sa cuprinda oul) cu sare si zeama de lamaie. Oul l-am spart separat intr-un bol iar cand apa incepe sa fiarba (si incepe sa...Citeste continuarea