Orez cu carne si legume (Risotto)

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2012 | 3974 vizualizari

 

Reteta am "furat-o" de la o emisiune televizata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de orez
  • carne de porc (se poate pune si de pui sau de care aveti)
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne si legume (Risotto):

Carnea de porc se spala,se taie cubulete si se pune la fiert.Se spumuieste bine,iar daca spuma e  neagra,atunci schimbati apa dupa care adaugati morcovul ras , dovleceii taiati rondele si o ceapa intreaga(curatata,bineinteles).Cand legumele si carnea sunt fierte adaugati sare dupa gust,apoi strecurati supa.Ceapa din supa se arunca.

Separat se taie cealalta ceapa marunt si se pune intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline. Se lasa la prajit pana cand capata o culoare aurie,apoi se pune orezul si se amesteca bine pana cand devine sticlos.Turnam vinul alb si lasam sa se evapore.Adaugam carnea si legumele fierte impreuna cu un polonic de supa strecurata.Amestecam continuu. Cand zeama scade punem un alt polonic de supa si tot asa pana cand orezul este fiert.La final se adauga sare si piper.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne si legume (Risotto)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ragout de vita