Orez cu morcovi si ciuperci (De post)
Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de postSe curata morcovii si ceapa Se taie ceapa marunt si se dau morcovii pe razatoare Ciupercile se scurg de apa si se trec sub un jet de apa, daca este nevoie se pot taia mai marunt Se pune...Citeste continuarea
Orez parfumat cu sofran si anason
Postat de: alice_ciobanu in Mancaruri de postPentru a face orezul parfumat procedati cam asa: clatiti orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de amidon. Pui apoi orezul intr-o cratita, pui apa rece si asezonezi cu sare si piper....Citeste continuarea
O altfel de Pavlova si un happy...
Postat de: alice_ciobanu in TorturiBateti albusurile spuma cu un praf de sare la viteza maxima. Cand s-au intarit, va veti da seama de acest lucru atunci cand intorcand castronul, albusurile batute nu va vor cadea in cap. La...Citeste continuarea
Oua umplute cu ficat de iepure
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuale se fierb in apa rece, cca. 6 minute dupa ce a incept sa clocoteasca apa. Se scot din apa fierbinte si se trec in apa rece. Intre timp se fierbe ficatul de iepure apa cu putina sare....Citeste continuarea
Orez cu legume mexicane
Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de postLegumele se pun la fiert cu putin ulei si apa Separat se fierbe orezul Se pune orezul peste legume si se mai lasa sa fiarba putin impreuna Se adauga sare si piper dupa gust Citeste continuarea
Oua vopsite natural
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriEu am folosit oua cu coaja maro Am spalat bine ouale cu detergent de vase, Intr-o oala se adauga cojile de ceapa,bucati de sfecla,otet,se adauga ouale si se acopera cu coji de ceapa,se pune...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: gurita_ta2005 in Mancare copiiSe pune laptele la incalzit impreuna cu pliculetul de zahar si cana de zahar,esentele si scortisoara dupa care se adauga si cana de orez cand incepe sa clocoteasca.Se lasa la foc mic timp de 30...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de postSe lasa uleiul sa se incinga, abia apoi se adauga ceapa (spalata, tocata marunt). Se adauga bulionul (dizolvat in putina apa). Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga apoi ciupercile (spalate...Citeste continuarea
Orange curd
Postat de: diaconta in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul,putina sare si untul moale.Adaugam apoi si sucul de portocale.Punem apoi compozitia intr-un vas pe bain marine.Avem grija ca vasul in care am pus compozitia...Citeste continuarea
Omleta cu branza, carnat si ceapa...
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriIn putin ulei am calit carnatul taiat rondele cu ceapa verde tocata marunt. Ouale le-am batut bine, apoi am adaugat branzeturile taiate bucati. Amestecul de oua l-am adaugat peste carnati, si am...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm spălat bine orezul. Am pus jumătate din cantitatea de lapte la fiert. Am adăugat orezul, coaja de lămâie, esența...am lăsat la fiert cam 10 minute după care am adăugat restul de...Citeste continuarea
Orez sote cu legume în stil...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / GarnituriSe fierbe orezul în apă cu sare (1 parte orez, 2 + 1/2 părți apă). Se strecoară, se trece sub un jet de apă rece. Se pune de-o parte până se fac legumele. Se călește...Citeste continuarea
Orez in lapte cu vanilie
Postat de: mimmi in DulciuriPunem laptele la fiert cu zaharul,sarea si continutul unei pastai de vanilie. Cand da in clocot,adaugam orezul spalat si amestecam incontinuu,sa nu se lege de fund. Cand s-a fiert orezul servim in...Citeste continuarea
Orez cu lapte & Sos caramel
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriOrezul se spală și se opărește cu apă fierbinte timp de 10 minute. Se pune la fiert în lapte, unt și zahăr, la foc mic, timp de 8-10 minute, după care se acoperă cratița...Citeste continuarea
Oua umplute cu vinete
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa in jur de 4-5 minute,cat sa se faca tari!Se curata si se taie in doua fiecare ou dupa care scoatem galbenusul si le umplem cu...Citeste continuarea
Oua umplute - Soricei
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriOuale spalate, fierte si racite le-am decojit si taiat pe lung in doua parti egale. Intr-un castron am pus galbenusurile impreuna cu putina branza maruntita, o lingurita de unt la temperatura...Citeste continuarea
Oreo Cupcakes
Postat de: deliciousflavours in PrajituriBiscuitii Oreo ii dezlipim, partea fara crema o punem deoparte, iar partea cu crema o asezam cu crema in sus, pe fundul hartiutelor de muffins. Amestecam faina impreuna cu praful de copt,...Citeste continuarea
Oua in cuib de rosii
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriRosiile se spala,se taie capacelul si se scobeste miezul.Apoi se pun cu gura in jos sa se mai scurga zeama din ele. Pieptul de pui(facut la gratar am avut eu)se taie cubulete,maslinele se...Citeste continuarea
Ostropel de macrou
Postat de: MyFancyCake in PesteIntr-un bol amestecam sucul de rosii, ceapa taiata cubulete, usturoiul feliat si condimentele. Intr-un vas yena uns cu ulei de masline turnam sosul si asezam pestele deasupra. Dam la cuptor 15...Citeste continuarea
Orez cu anghinare
Postat de: alba_zori in Mancaruri de legumeEste foarte bun chiar daca e simplu de preparat,curatam anghinarele bine de cojile care sant tari,curatam si cotorul ca e foarte bun si el,ii taiem in patru si curatam si puful din mijloc,le...Citeste continuarea
Omleta de primavara rulata
Postat de: simona119 in Aperitive / GarnituriDimineata am avut putin mai mult timp la dispozitie, asa ca am zis sa fac ceva mai deosebit la micul dejun, ca tot a venit primavara :). Taiati ceapa verde (inclusiv coada) si ardeiul cubulete...Citeste continuarea
Omleta cu telemea de oaie si muschi...
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm bătut ouăle bine-bine cu furculiţa ... am adăugat telemeaua rasă si muschiul file pe care l-am rupt cu mâna bucăţi (eu am avut feliat, deci a fost mult mai usor de rupt). Am pus...Citeste continuarea
Omleta cu marar si ceapa verde
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa verde, se toaca marunt si se pune la prajit in ulei de masline, cat sa se inmoaie, sa nu se arda. Intre timp ouale, se bat intr/un castron mai adanc, se adauga mararul spalat,...Citeste continuarea
Ostropel din porc
Postat de: iri_love in PorcPentru inceput portionam carnea de porc in bucati .apoi punem intr-o oala un pic de ulei la incins dupa care adaugam carnea de porc si adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba inabusit. Separat...Citeste continuarea
Orez cu lapte şi ghimbir confiat
Postat de: madi_marin in DulciuriOrezul se spală şi se pune la fiert în apă cât să treacă peste el cu un deget.Acum se pune şi coaja rasă de la o portocală mică. Se mai amestecă din...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de postSe curata toate legumele, se toaca cubulete. Ceapa se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga morcovii, pastarnacul si ardeiul. Cand si acestea sunt un pic calite, se adauga orezul,...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: MotanLaOale in DulciuriLaptele se pune la fiert cu un praf de sare. Orezul se spala bine si se scurge. Cand laptele fierbe se pune zaharul, orezul si se fierbe 10-15 minute amestecand usor pana se umfla orezul si...Citeste continuarea
Omleta cu spaghete
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriPrima data punem pastele la fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert le spalam sub un jet de apa rece si le punem la scurs. Taiem ceapa julienne, ardeiul cubulete,...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: timea in Mancaruri de postFierbem orezul in 2 l de apa si cand e aproape fiert scurgem de apa. Intre timp calim ardeiul si prazul in uleiul de masline, adaugam orezul, sosul, apoi porumbul si lasam pe foc inca aprox 10...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- am spalat orezul in mai multe ape si l-am lasat deoparte - am pus apa la fiert intr-un vas - am curatat legumele; ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit incratita in care vom face...Citeste continuarea
Omletă cu de toate
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSunca,ardeii si rosiile se taie felii. Batem bine cele 3 oua,punem sare,piper si mararul tocat marunt. Intr-o tigaie incingem putin ulei.Punem ouale,lasam focul mic si acoperim tigaia cu...Citeste continuarea
Oua umplute cu pasta de sunca
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriIn primul rand fierbeti ouale, in apa clocotita cca 10-15 minute, sa fie tari. Taieti ouale pe diagonala, in doua si scoateti galbenusurile. Sunca de pui se pune intr-un blender si se...Citeste continuarea
Orez prajit cu ou – varianta in...
Postat de: Cristi_Roman in Mancaruri de legumeDupa ce masa de otel s-a incins bine, am turnat uleiul de masline si l-am uniformizat cat mai mult pe suprafata centrala cu ajutorul celor doua “mistrii” – obiectele clasice de...Citeste continuarea
Orez cu pui si legume
Postat de: gatiticuspor in PuiSe spala legumele sub un jet de apa rece, apoi taiati ceapa uscata si cea verde marunt, morcovii cubulete si ardeii fasii. Puneti o cratita cu putin ulei la incins si adaugati...Citeste continuarea
Orez indian
Postat de: Retetegg in Mancaruri de postOrezul l-am fiert in apa cu sare. Nu l-am fiert complet ca pentru pilaf ci doar pana s-a umflat putin. L-am pus apoi in sita si l-am trecut de 2-3 ori prin jet de apa rece. In ulei de...Citeste continuarea
Orez cu pui si ciuperci
Postat de: Sim0naWorld in PuiAm calit in putin ulei ceapa si morcovul tocate marunt. Cand s-ai inmuiat putin am adaugat orezul spalat si scurs bine, si l-am lasat si pe acesta sa "ïnfloreasca". Am pus apa...Citeste continuarea
Ostropel de pui à la Ana
Postat de: gatiticuspor in PuiSe toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Apoi se adauga ardeiul taiat marunt si ciupercile taiate felii. Se adauga faina si se amesteca bine Cand ceapa este calita se...Citeste continuarea
Omleta Cu Sunca
Postat de: gatiticuspor in PorcSe taie sunca, ceapa si ardeiul si se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul incins. Separat se bat ouale cu laptele si un praf de sare si piper. Cand ceapa si sunca s-au calit adaugati...Citeste continuarea
Ostropel de iepure
Postat de: sisterskitchen in Mancaruri cu carneIepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza. Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc...Citeste continuarea
Omleta cu carnat si branza burduf
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm pus la călit cârnaţii, fără ai lăsa să se ardă. Separat am batut bine 3 ouă, adăugând brânza de burduf tăiată bucăţi. Am pus amestecul de ouă peste...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: antici_gabytza in DulciuriSe spala orezul si se fierbe putin in apa cu un praf de sare, se lasa cca 5 min sa fiarba in apa. Cand da in clocot adaugam orezul si lasam sa fiarba cca 15 min amestecand continuu. Se serveste cu...Citeste continuarea
Omleta cu praz si dovlecel
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriTaiem prazul si dovlacelul felii subtiri si punem la calit pt 2 minute. Batem ouale cu sare si piper si turnam in tigaie peste praz si dovlacel. Lasam 2 minute apoi intoarcem pe partea cealalta...Citeste continuarea
Omletă cu prosciutto
Postat de: sisterskitchen in Aperitive / Garnituri1. Ouăle se amestecă cu laptele. Se bat bine cu telul, se adaugă caşcavalul, sarea şi piperul. 2. Ceapa şi măslinele se taie mărunt, după care le punem peste ouă. 3. Într-o...Citeste continuarea
Omletă irlandeză
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine. Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească. Se curăță de...Citeste continuarea
Omleta rustica cu garnitura de legume
Postat de: cristi2 in Aperitive / GarnituriPentru inceput fierbem mazarea (daca este cruda) si morcovul intreg. Se taie pieptul cubulete si se pune la prajit in ulei intr-o tigaie antiaderenta, peste care se adauga ouale batute bine cu...Citeste continuarea
Omleta cu branza si marar
Postat de: VERONICA2607 in Aperitive / GarnituriOuale se bat ca de omletasi se adauga branza data pe razatoarea mare si mararul taiat fin.Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, cand este gata incins se pune compozitia pentru omleta. Se...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Ubulika in DulciuriOrezul se spala si se lasa in apa la inmuiat, cca 1 ora. Se poate sa punem si orezul direct, dar dureaza mai mult fierberea. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Orez cu spanac
Postat de: nadiuta123 in Mancaruri de postSe fierbe orezul separat. Intr-o cratita se caleste ceapa se adauga spanacul proaspat si se caleste putin .Se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba dupa ce spanacul se inchide la culoare se...Citeste continuarea
Oua Benedict
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriAmestecam galbenusul cu mustarul, smantana, zeama de lamaie si sarea. Topim untul, spuma de la suprafata se indeparteaza iar untul se lasa sa se racoreasca putin. Adaugam treptat untul peste...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriCeapa si radacinoasele le maruntim si le inabusim intr-o cratita in care, in prealabil am pus 1 ceasca de apa si ulei. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam orezul si amestecam sa nu se lipeasca. Dupa...Citeste continuarea