Ostropel din porc

de iry-gabriela in Porc, 19 Mar 2012 | 14180 vizualizari

 

......cine a spus ca nu merge facut ostropel din carne macra de porc sa nu il credeti,va spun ca minte si sa ma credeti pe mine ca este foarte bun....incercat si nu o sa va para rau.reteta pe care am preluat-o este de la mariana-clik pofta buna dar a fost facuta din cocos.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne macra de porc
  • 2 cartofi
  • 3 linguri bulion
  • o lingurita busuioc
  • piper
  • 6 catei de usturoi
  • secretul gustului.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel din porc:

Pentru inceput portionam carnea de porc in bucati .apoi punem intr-o oala un pic de ulei la incins dupa care adaugam carnea de porc si adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba inabusit. Separat curatam cartofii si ii spalam,dupa care ii dam pe razatoarea mare si ii adaugam peste carnea de porc care fierbe inabusit. apoi se adauga apa cat sa cuprinda si se lasa sa fiarba la foc mic pana fierb si cartofii . Dupa ce au fiert si cartofii adaugam bulionul care l-am desfacut cu un pic de apa si i-am adaugat piper si secretul gustului dupa gust. peste toate am adaugat si lingurita de busuioc si am lasat sa fiarba pana s-a legat. la final am inchis focul si am adaugat usturoiul si am tinut vasul acoperit cam 15 minute pentru ca ostropelul sa isi i-a aroma de usturoi. Se serveste cald cu mamaliguta. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati