A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ostropel de pui

Postat de: merisor67 in Pui

Am spalat puiul, l-am taiat bucati si l-am pus la inabusit cu ulei, putina apa si sare. Am condimentat cu piper, foi de dafin, oregano putin cimbru si usturoiul maruntit.  Rosiile...Citeste continuarea

Oua Benedict

Postat de: alba_zori in Aperitive / Garnituri

La inceput asezam felia de paine pe farfurie, daca e chifla o taiem in doua si o punem pe tigaie antiaderenta cateva minute la incalzit si sa prinda un pic de culoare. Punem si feliile de sunca...Citeste continuarea

Omleta la cuptor cu verdeata

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ungem un vas de ceramica, nu foarte mare, cu unt. Intr-un bol mixam ouale cu sare si putin piper. Muschiuletul il taiem cubulete. Casul il facem bucatele nu foarte mari. Cozile de ceapa le spalam...Citeste continuarea

Oua gratinate cu sos bechamel

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Treaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi. In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de...Citeste continuarea

Ochiuri de fazan cu miez de lapte

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Am prajit ouale ochiuri (la mine au fost mai moi), punand deasupra fiecaruia cate o bucata de miez de lapte. Cu o lingura am pus tot timpul ulei fierbinte deasupra oualor, pana acestea au prins...Citeste continuarea

Oua in cuib de bacon la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Luam o tava de briose ( sau forme mici de ceramica daca aveti). O ungem foarte bine cu unt, altfel riscati sa se prinda de tava. Asezam cate doua felii de bacon, in forma de X. Spargem ouale si le...Citeste continuarea

Orez prajit cu ou

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Orezul il fierbem in apa cu sare. Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de ceapa taiate. Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ouale si amestecam usor, adaugam orezul fiert si...Citeste continuarea

Osso bucco cu garnitură de cuş -...

Postat de: diaconta in Vita

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane in interior pe parcursul fierberii....Citeste continuarea

Orez cu legume, ciuperci si brocoli

Postat de: susu in Mancaruri de post

Se toaca legumele dupa preferinta, se calesc pe rand ceapa, morcovul, ardeiul si apoi orezul dupa care se adauga cartoful, condimentele si mazarea congelata. Brocoli se tine in apa cu sare si otet...Citeste continuarea

Omletă cu ardei, ceapă şi...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri

Se încinge tigaia, se pune untul şi un strop de ulei de floarea soarelui, se căleşte 1-2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeii. Se amestecă ouăle cu brânza, oregano, sare (după...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci pleutorus

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ciupercile se curata, se spala se taie fideluta si se pun la prajit, intr-un vas wok cu putin ulei de masline, cca. 15 minute la foc tare, acoperit. Orezul se curata, se spala si se adauga peste...Citeste continuarea

Orange curd

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se dizolva zaharul in sucul de portocale iar apoi se pune la fiert, pana da un clocot. Ouale se bat apoi se adauga sucul cald, amestecand continuu. Punem compozitia pe foc mic si fierbem pana se...Citeste continuarea

Orez prajit cu pui si sos de stridii

Postat de: mitinita in Pui

Se amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute. Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui...Citeste continuarea

Oua umplute, in sos de iaurt

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouale mai tari, apoi le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile, pe care le mixam cu pateul si untul pana obtinem o pasta omogena. Adaugam sare si piper dupa gust.  Cu aceasta...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: rhapsody in Mancare copii

1. Spalam orezul in mai multe ape. 2. Punem orezul si laptele in aceeasi cratita pe aragaz (va sfatuiesc sa puneti intr-un vas in care sa nu se prinda, eu am de tuci:) 3. Lasam la foc mic...Citeste continuarea

Omleta cu marar - Micul meu dejun

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

Sunculita se prajeste in putin ulei, nu foarte tare, cat sa se rumenesasca putin. Oul se bate bine, se adauga sare, piper, lingura de branza. Se omogenizeaza bine, apoi se pune mararul tocat...Citeste continuarea

Omleta cu spanac

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se topeste untul intr-o tigaie antiaderenta. Spanacul se toaca marunt si se pune la calit in unt cu capac la foc mai mic. Intre timp, ouale se bat si se adauga sare, usturoi si mararul tocat. Se...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: Criss in Dulciuri

Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa ramane limpede, apoi se pune la fiert in apa cu fff putina sare. :) (am pus 1 parte orez si 2 parti apa) Cand apa s-a evaporat si orezul s-a umflat...Citeste continuarea

Omleta cu spanac si branza

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am...Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pulpele le spalam si le condimentam dupa care le prajim in putin ulei pana se schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba cca 5 min Scoatem pulpele pe o farfurie, In vin adaugam...Citeste continuarea

Omleta la cuptor

Postat de: Maria68 in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, amestecam ouale cu  laptele, sarea si piperul. Dupa care incorporam smantana, cascavalul si parmezanul ras. Ungem o forma cu ulei(nu foarte mare) termorezistenta si...Citeste continuarea

Omleta cu ardei, marar si branza

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Am calit in putin ulei ardeii tocati bucati mici. Peste ouale batute putin cu furculita, am adaugat branza data prin razatoare si mararul tocat marunt. Amestecul de oua l-am pus peste ardeiul...Citeste continuarea

Orez arabesc cu fidea

Postat de: ANCA in Aperitive / Garnituri

Orezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si...Citeste continuarea

Oua de gasca umplute

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput punem ouale la fiert in apa cu sare si le lasam aproximativ 20 minute din momentul in care a inceput apa sa clocoteasca. Dupa  20 minute, luam ouale de pe foc, scurgem apa...Citeste continuarea

Omleta cu spanac la cuptor

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Batem ouale si le amestecam cu  laptele,ceapa taiata marunt,spanacul sare si piper dupa gust. In formele individuale de silicon se pune pe fund cate o felie de rosie,se toarna din compozitia...Citeste continuarea

Orez cu carne de miel la cuptor

Postat de: Silvioara in Oaie

Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce...Citeste continuarea

Orez cu file de pui si ciuperci...

Postat de: panacris in Pui

Ceapa si usturoiul verde se curata si se toaca marunt. Fileul de pui si ciupercile se taie fideluta. Intr/un vas termorezistent se pune un strat de ceapa si usturoi, unul de  carne si...Citeste continuarea

Omletă cu ciuperci

Postat de: LadyCrs in Aperitive / Garnituri

Batem ouăle și le condimentăm. Călim ciupercuțele, iar apoi adăugăm ouăle și lăsăm pe foc până se fac aurii pe o parte și pe alta. Citeste continuarea

Omleta la cuptor

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie de teflon punem un strop de ulei. Taiem ceapa si baconul cubulete si le calin in ulei. Punem apoi ceapa si baconul intr-o tigaie termorezistenta unsa cu unt sau ulei, adaugam ouale...Citeste continuarea

Omletă cu ciuperci

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se pune o tigaie de teflon la foc mic fara strop de ulei în ea. Oul se bate bine cu sare şi piper, se adaugă ciupercuţa curăţată şi tocată mărunt şi mărarul tocat. Se amestecă...Citeste continuarea

Oua cu bacon in sos de mustar

Postat de: Maria68 in Bucataras in oras

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1...Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se adauga...Citeste continuarea

Omletă rulată

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat foarte bine pana se omogenizeaza.Se adauga sare si piper.Sunca si cascavalul se taie cubulete.Se taie si ceapa verde si mararul. Intr-o tigaie punem putin ulei.Cu un servetel ungem...Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci si Miez de lapte

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Se spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt. Se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga...Citeste continuarea

Orez cu lapte, scortisoara si sirop...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul,...Citeste continuarea

Oi Kimchi

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Castravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine....Citeste continuarea

Oua vopsite pentru Sfintele Sarbatori

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Ouale sa degreseaza si se pun la fiert in apa rece si sare. Intre timp pregatim vasele cu vopsea si eu am folosit bocane de 0,800ml  Am pregatit vopselele dupa instructiuni .Cand au fost...Citeste continuarea

Oua pane

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Se curate ouale de coaja, apoi se trec prin faina, ou batut si pesmet. Pentru a obtine ocrusta mai groasa treceti oul fiert de doua ori prin ou si pesmet. 2. Incingeti uleiul, apoi puneti...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garnituri

Oule se scot de cu seara din frigider,se spala si se degreseaza cu detergent de vase,se pun la fiert in apa rece cu o lingura de sare, cand sunt gata le scoatem si le lasam putin sa se...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Ouale se degreseaza cu detergent si se clatesc bine cu apa. Ouale care le facem cu coji de ceapa se imbraca in ciorap, se pun pe ele frunze de patrunjel sau altfel de frunze care va par...Citeste continuarea

Oua de paste

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se spala ouale bine cu apa cu detergent si se limpezesc.Se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se scot si se lasa sa se raceasca.Se face vopseaua conform instructiunilor.Se face modele cu...Citeste continuarea

Oua rosii... verzi si albastre

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Scoatem ouale din frigider cu cateva ore inainte sa le punem la fiert.Le degresam cu apa cu detergent de vase.Le stergem bine si apoi le punem la fiert in apa cu sare. cand s-au fiert le lasam...Citeste continuarea

Oua umplute puisori

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Ouale le fierbem sa fie tari. Le curatam de coaja. Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe...Citeste continuarea

Oua rosii

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ouale se curata de scrisul de pe ele cu otet. Se spala si se degreseaza. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece si o lingurita de sare sa nu sa sparga. Cand incep sa fiarba le-am...Citeste continuarea

Orez cu dovleac

Postat de: alba_zori in Mancaruri de legume

Incepem sa curatam dovleacul de coaja,si sa-l taiem cubulete, punem intr-o cratita cu ulei de masline(5,6 linguri de ulei ajung),punem si ceapa taiata fin si catelul de usturoi la calit putin...Citeste continuarea

Oua umplute, fara maioneza!

Postat de: bubulina44 in Aperitive / Garnituri

 Se toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi. Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere. Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir...Citeste continuarea

Oua rosii cu model

Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri

       Spalam bine ouale cu detergent si le limpezim foarte bine ·        Cand ouale sunt inca ude, lipim frunza dorita...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput vreau sa va spun ca numarul de oua folosite sunt  in functie de cat vrea fiecare.     Pentru inceput spalam foarte bine ouale cu detergent, le clatim bine si apoi...Citeste continuarea

Ouă roșii

Postat de: LadyCrs in Aperitive / Garnituri

Am pus apa la fiert cu o mână de sare  ( pentru a se întări coaja) împreună cu ouăle. Între timp am fiert 500 de ml de apă peste care am adăugat soluția de...Citeste continuarea

Omletă cu telemea de capră şi...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri

Obişnuiesc să spăl ouăle înainte de a le găti. Se bat ouăle, se adaugă laptele, smântâna, telemeaua tăiată mărunt, condimentele (oregano, busuioc, sare - dacă e...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]