Ostropel de pui
Postat de: merisor67 in PuiAm spalat puiul, l-am taiat bucati si l-am pus la inabusit cu ulei, putina apa si sare. Am condimentat cu piper, foi de dafin, oregano putin cimbru si usturoiul maruntit. Rosiile...Citeste continuarea
Oua Benedict
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriLa inceput asezam felia de paine pe farfurie, daca e chifla o taiem in doua si o punem pe tigaie antiaderenta cateva minute la incalzit si sa prinda un pic de culoare. Punem si feliile de sunca...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu verdeata
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriUngem un vas de ceramica, nu foarte mare, cu unt. Intr-un bol mixam ouale cu sare si putin piper. Muschiuletul il taiem cubulete. Casul il facem bucatele nu foarte mari. Cozile de ceapa le spalam...Citeste continuarea
Oua gratinate cu sos bechamel
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriTreaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi. In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de...Citeste continuarea
Ochiuri de fazan cu miez de lapte
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm prajit ouale ochiuri (la mine au fost mai moi), punand deasupra fiecaruia cate o bucata de miez de lapte. Cu o lingura am pus tot timpul ulei fierbinte deasupra oualor, pana acestea au prins...Citeste continuarea
Oua in cuib de bacon la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriLuam o tava de briose ( sau forme mici de ceramica daca aveti). O ungem foarte bine cu unt, altfel riscati sa se prinda de tava. Asezam cate doua felii de bacon, in forma de X. Spargem ouale si le...Citeste continuarea
Orez prajit cu ou
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriOrezul il fierbem in apa cu sare. Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de ceapa taiate. Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ouale si amestecam usor, adaugam orezul fiert si...Citeste continuarea
Osso bucco cu garnitură de cuş -...
Postat de: diaconta in VitaFeliile de carne se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane in interior pe parcursul fierberii....Citeste continuarea
Orez cu legume, ciuperci si brocoli
Postat de: susu in Mancaruri de postSe toaca legumele dupa preferinta, se calesc pe rand ceapa, morcovul, ardeiul si apoi orezul dupa care se adauga cartoful, condimentele si mazarea congelata. Brocoli se tine in apa cu sare si otet...Citeste continuarea
Omletă cu ardei, ceapă şi...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / GarnituriSe încinge tigaia, se pune untul şi un strop de ulei de floarea soarelui, se căleşte 1-2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeii. Se amestecă ouăle cu brânza, oregano, sare (după...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci pleutorus
Postat de: panacris in Mancaruri de postCiupercile se curata, se spala se taie fideluta si se pun la prajit, intr-un vas wok cu putin ulei de masline, cca. 15 minute la foc tare, acoperit. Orezul se curata, se spala si se adauga peste...Citeste continuarea
Orange curd
Postat de: postavaru in DulciuriSe dizolva zaharul in sucul de portocale iar apoi se pune la fiert, pana da un clocot. Ouale se bat apoi se adauga sucul cald, amestecand continuu. Punem compozitia pe foc mic si fierbem pana se...Citeste continuarea
Orez prajit cu pui si sos de stridii
Postat de: mitinita in PuiSe amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute. Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui...Citeste continuarea
Oua umplute, in sos de iaurt
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriFierbem ouale mai tari, apoi le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile, pe care le mixam cu pateul si untul pana obtinem o pasta omogena. Adaugam sare si piper dupa gust. Cu aceasta...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: rhapsody in Mancare copii1. Spalam orezul in mai multe ape. 2. Punem orezul si laptele in aceeasi cratita pe aragaz (va sfatuiesc sa puneti intr-un vas in care sa nu se prinda, eu am de tuci:) 3. Lasam la foc mic...Citeste continuarea
Omleta cu marar - Micul meu dejun
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriSunculita se prajeste in putin ulei, nu foarte tare, cat sa se rumenesasca putin. Oul se bate bine, se adauga sare, piper, lingura de branza. Se omogenizeaza bine, apoi se pune mararul tocat...Citeste continuarea
Omleta cu spanac
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe topeste untul intr-o tigaie antiaderenta. Spanacul se toaca marunt si se pune la calit in unt cu capac la foc mai mic. Intre timp, ouale se bat si se adauga sare, usturoi si mararul tocat. Se...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Criss in DulciuriOrezul se spala in mai multe ape, pana cand apa ramane limpede, apoi se pune la fiert in apa cu fff putina sare. :) (am pus 1 parte orez si 2 parti apa) Cand apa s-a evaporat si orezul s-a umflat...Citeste continuarea
Omleta cu spanac si branza
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriCeapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePulpele le spalam si le condimentam dupa care le prajim in putin ulei pana se schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba cca 5 min Scoatem pulpele pe o farfurie, In vin adaugam...Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, amestecam ouale cu laptele, sarea si piperul. Dupa care incorporam smantana, cascavalul si parmezanul ras. Ungem o forma cu ulei(nu foarte mare) termorezistenta si...Citeste continuarea
Omleta cu ardei, marar si branza
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm calit in putin ulei ardeii tocati bucati mici. Peste ouale batute putin cu furculita, am adaugat branza data prin razatoare si mararul tocat marunt. Amestecul de oua l-am pus peste ardeiul...Citeste continuarea
Orez arabesc cu fidea
Postat de: ANCA in Aperitive / GarnituriOrezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si...Citeste continuarea
Oua de gasca umplute
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriPentru inceput punem ouale la fiert in apa cu sare si le lasam aproximativ 20 minute din momentul in care a inceput apa sa clocoteasca. Dupa 20 minute, luam ouale de pe foc, scurgem apa...Citeste continuarea
Omleta cu spanac la cuptor
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriBatem ouale si le amestecam cu laptele,ceapa taiata marunt,spanacul sare si piper dupa gust. In formele individuale de silicon se pune pe fund cate o felie de rosie,se toarna din compozitia...Citeste continuarea
Orez cu carne de miel la cuptor
Postat de: Silvioara in OaieSe procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce...Citeste continuarea
Orez cu file de pui si ciuperci...
Postat de: panacris in PuiCeapa si usturoiul verde se curata si se toaca marunt. Fileul de pui si ciupercile se taie fideluta. Intr/un vas termorezistent se pune un strat de ceapa si usturoi, unul de carne si...Citeste continuarea
Omletă cu ciuperci
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriBatem ouăle și le condimentăm. Călim ciupercuțele, iar apoi adăugăm ouăle și lăsăm pe foc până se fac aurii pe o parte și pe alta. Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie de teflon punem un strop de ulei. Taiem ceapa si baconul cubulete si le calin in ulei. Punem apoi ceapa si baconul intr-o tigaie termorezistenta unsa cu unt sau ulei, adaugam ouale...Citeste continuarea
Omletă cu ciuperci
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pune o tigaie de teflon la foc mic fara strop de ulei în ea. Oul se bate bine cu sare şi piper, se adaugă ciupercuţa curăţată şi tocată mărunt şi mărarul tocat. Se amestecă...Citeste continuarea
Oua cu bacon in sos de mustar
Postat de: Maria68 in Bucataras in orasSe decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se adauga...Citeste continuarea
Omletă rulată
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriOuale se bat foarte bine pana se omogenizeaza.Se adauga sare si piper.Sunca si cascavalul se taie cubulete.Se taie si ceapa verde si mararul. Intr-o tigaie punem putin ulei.Cu un servetel ungem...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si Miez de lapte
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSe spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt. Se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga...Citeste continuarea
Orez cu lapte, scortisoara si sirop...
Postat de: panacris in DulciuriSe pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul,...Citeste continuarea
Oi Kimchi
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCastravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine....Citeste continuarea
Oua vopsite pentru Sfintele Sarbatori
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriOuale sa degreseaza si se pun la fiert in apa rece si sare. Intre timp pregatim vasele cu vopsea si eu am folosit bocane de 0,800ml Am pregatit vopselele dupa instructiuni .Cand au fost...Citeste continuarea
Oua pane
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Se curate ouale de coaja, apoi se trec prin faina, ou batut si pesmet. Pentru a obtine ocrusta mai groasa treceti oul fiert de doua ori prin ou si pesmet. 2. Incingeti uleiul, apoi puneti...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriOule se scot de cu seara din frigider,se spala si se degreseaza cu detergent de vase,se pun la fiert in apa rece cu o lingura de sare, cand sunt gata le scoatem si le lasam putin sa se...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriOuale se degreseaza cu detergent si se clatesc bine cu apa. Ouale care le facem cu coji de ceapa se imbraca in ciorap, se pun pe ele frunze de patrunjel sau altfel de frunze care va par...Citeste continuarea
Oua de paste
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe spala ouale bine cu apa cu detergent si se limpezesc.Se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se scot si se lasa sa se raceasca.Se face vopseaua conform instructiunilor.Se face modele cu...Citeste continuarea
Oua rosii... verzi si albastre
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriScoatem ouale din frigider cu cateva ore inainte sa le punem la fiert.Le degresam cu apa cu detergent de vase.Le stergem bine si apoi le punem la fiert in apa cu sare. cand s-au fiert le lasam...Citeste continuarea
Oua umplute puisori
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriOuale le fierbem sa fie tari. Le curatam de coaja. Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe...Citeste continuarea
Oua rosii
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOuale se curata de scrisul de pe ele cu otet. Se spala si se degreseaza. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece si o lingurita de sare sa nu sa sparga. Cand incep sa fiarba le-am...Citeste continuarea
Orez cu dovleac
Postat de: alba_zori in Mancaruri de legumeIncepem sa curatam dovleacul de coaja,si sa-l taiem cubulete, punem intr-o cratita cu ulei de masline(5,6 linguri de ulei ajung),punem si ceapa taiata fin si catelul de usturoi la calit putin...Citeste continuarea
Oua umplute, fara maioneza!
Postat de: bubulina44 in Aperitive / GarnituriSe toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi. Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere. Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir...Citeste continuarea
Oua rosii cu model
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / GarnituriSpalam bine ouale cu detergent si le limpezim foarte bine · Cand ouale sunt inca ude, lipim frunza dorita...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput vreau sa va spun ca numarul de oua folosite sunt in functie de cat vrea fiecare. Pentru inceput spalam foarte bine ouale cu detergent, le clatim bine si apoi...Citeste continuarea
Ouă roșii
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriAm pus apa la fiert cu o mână de sare ( pentru a se întări coaja) împreună cu ouăle. Între timp am fiert 500 de ml de apă peste care am adăugat soluția de...Citeste continuarea
Omletă cu telemea de capră şi...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / GarnituriObişnuiesc să spăl ouăle înainte de a le găti. Se bat ouăle, se adaugă laptele, smântâna, telemeaua tăiată mărunt, condimentele (oregano, busuioc, sare - dacă e...Citeste continuarea