Orez cu lapte
Postat de: roxanabucataras in Mancare copiiAleg orezul si-l spal foarte bine. Il pun la fiert pe foc mic, intr-un litru de lapte amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului. Cand incepe sa se ingroase adaug si laptele...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: alice_ciobanu in PuiTaiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: dena in PuiCarnea de pui se spala si se pune la rumenit intr-o tigaie, condimentata cu sare si piper. Separat de pune in ulei usturoiul, bulionul si rosiile decojite si se calesc cateva minute. Se stinge...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / GarnituriSe pun cele 10 oua la fiert Se face maioneza din galbenusul de la ou, mustar si ulei, la sfarsit se adauga smantana dupa gust Galbenusul fiert se amesteca cu putina maioneza, pate, sare...Citeste continuarea
Oua in cuib de rosii
Postat de: mentasirozmarin in Aperitive / GarnituriPentru a pregati acest mic dejun minunat avem nevoie de: doua vase Ramekin (sunt acele vase mici, rotunde, din ceramica sau portelan), doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper...Citeste continuarea
Orez la cuptor cu piept de pui
Postat de: oana_pisicutza16 in PuiSe curata morcovii si ceapa, morcovii se taie cubulete si ceapa cat mai marunt Se curata si se spala pieptul de pui si se taie cubulete Se caleste ceapa, dupa care se adauga morcovul, pasta...Citeste continuarea
Ostropel oltenesc
Postat de: ArianaBala in PuiPunem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute. Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: Kori in Aperitive / GarnituriCeapa am taiat-o marunt si ardeiul rosu fidelute si le-am pus la calit pana a devenit sticloasa. Apoi am pus usturoiul taiat fidelute si am lasat sa se caleasca doar jumate de minut si apoi am...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: sandasorinela in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari.Intr-un castron pun un galbenus de ou fiert si racit, mustarul si putina sare. Apoi incep sa adaug ulei. Adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronelul de maioneza....Citeste continuarea
Oua in cuib de piure cu sos mornay
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriNu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte...Citeste continuarea
Oua de prepelita cu sos curry
Postat de: dentistutza in Aperitive / GarnituriOuale de prepelita spalate se fierb in apa cu sare doua- trei minute si se baga imediat sub jet de apa rece. Se cojesc. Pentru sos se amesteca toate ingredientele de mai sus, se gusta, si apoi se...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu galuste
Postat de: adasev12 in PuiCarnita se pune la prajit in ulei de masline fierbinte, pe toate partile, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul din tigaie se calesc apoi ceapa si ardeiul tocate, apoi se adauga rosiile...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: Kori in Aperitive / GarnituriAm taiat rondele ceapa si am pus-o la calit in ulei , dupa 2 minute am adaugat ardeii taiati feliute si le-am calit pana cand ceapa a devenit sticloasa. Am adaugat rosiile curatate de pielita si...Citeste continuarea
Orez cu chiftele de vita la cuptor
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carneAm taiat o ceapa marunt o ceapa mai mica si am amestecat-o cu carnea tocata, oul, usturoiul pisat , pesmet cat sa lege compozitia, sare si piper. Am format chiftelute mici si le-am...Citeste continuarea
Ostropel cu muschi de porc
Postat de: rocsi_1612 in PorcLuam muschiuletul si il spalam,il stergem cu un prosopel de bucatarie curat si il taiem bucati. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de coaja si o taiem bucatele. Ardeiul...Citeste continuarea
Orez in lapte cu branza si stafide
Postat de: Sidy in Mancare copiiSe pune laptele la fiert. Cand incepe sa se umfle, adaugam orezul bine spalat , amestecam si lasam sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam in orez sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa...Citeste continuarea
Onion rings
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe prepara sosul, mai intai. Punem toate ingredientele intr-un castron si le amestecam bine, apoi punem sosul la frigider. Curatam ceapa si apoi o taiem felii de aprox. 1/2 cm. Desprindem...Citeste continuarea
Orez cu muschi de porc
Postat de: rocsi_1612 in PorcLuam bucata de carne si o spalam bine. O stergem cu un servet de bucatarie si o taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam,il spalam si il taiem...Citeste continuarea
Oua umplute cu pasta de ton in sos...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFierbem ouale tari.Le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.Taiem fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoatem galbenusurile. Pregatim pasta de ton astfel: Punem intr-un bol...Citeste continuarea
Oua panirat
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriPunem 6 oua la fiert.,le lasam sa se raceasca si le curatam. Taiem ouale in doua pe lungime. Strecuram tonul,il amestecam cu galbenusurile,untul si patrunjel proaspat macinat,zeama de lamaie,sare...Citeste continuarea
Oua Benedict servite cu sos Holandaise
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriPainea se taie de coaja si se va pune pe gratar sa se prajeasca, dupa ce este gata se lasa in asteptare. Prajim baconul intr-o lingura de ulei, deoarece el este gras si deja va lasa grasime dupa...Citeste continuarea
Omleta tărănească cu ciuperci si...
Postat de: artanu in Aperitive / GarnituriSe taie felii ciupercile , se pun intr-un wok , se pune foarte putin ulei de masline , se sareaza putin si se calesc. Dupa ce isi lasa apa, se scurge apa de pe ele , se pune ulei de masline si se...Citeste continuarea
Omleta cu sparanghel
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriIncingem bine uleiul,batem ouale,adaugam laptele,casul si saram dupa gust. Punem ouale batute in tigaie si acoperim cu un capac. Dupa 2 minute adaugam sparanghelul spalat si curatat de capetele...Citeste continuarea
Omleta asortata
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine, daca doriti sa fie mai pufoasa puteti separa galbenusurile de albus si sa le bateti separat. Caliti ceapa tocata mai marunt, adaugati cateva bucatele de kaizer sau slanina si...Citeste continuarea
Orez cu carne de oaie
Postat de: aziz in OaieSe portioneaza si se spala foarte bine carnea. Intr-o oala incapatoarre se va pune putin ulei (100 ml),peste care vom adauga ceapa, rosia, usturoiul si ardeiul iute verde.Lasam 5...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriBatem ouale,adaugam cas taiat marunt,marar si sare dupa gust. Incingem o lingura de ulei si prajim omleta pe ambele parti. Calim ceapa tocata marunt,adaugam ardeiul taiat cubulete si ciupercile...Citeste continuarea
Orez cu lapte su jeleu de...
Postat de: nico15 in DulciuriSe spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul, mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecei si carnaciori
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriPreparare Omleta cu dovlecei si carnaciori Carnaciorii se taie bucatele mici si se pun la prajit in 2 linguri ulei de masline. Focul se reduce la minim. Se curata dovlecelul si se taie...Citeste continuarea
Oua "Primavera"
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriCum se prepara reteta de Oua "Primavera" Am taiat ouale si am scos galbenusurile. Am ras ridichile, am tocat ceapa si am dat cascavalul pe razatoare (cea cu ochiuri mici)....Citeste continuarea
Orez basmati in sos de rosii si pui
Postat de: aziz in PuiOrez basmati in sos de rosii si pui si modul sau de preparare: Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie, adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata, spalata si condimentata....Citeste continuarea
Orez aromat cu legume si ton
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriTopim untul, adaugam chimen si il lasam sa se caleasca putin . Adaugam 1 cana orez si 3 cani apa si lasam sa fiarba. Condimentam cu putina sare. De fiecare data cand fierbem orezul,la o parte orez...Citeste continuarea
Ostropel cu carne de pui,cartofi si...
Postat de: SENO in PuiCum se face reteta de ostropel cu carne de pui,cartofi si ciuperci Se taie ceapa si ardeiul si se pun la calit in ulei cu un praf de sare si piper macinat. Se adauga carnita de pui, apoi se...Citeste continuarea
Orez cu porumb fiert
Postat de: aziz in Mancaruri de postCum se prepara mancarea de orez cu porumb fiert Taiem ceapa marunt si o punemn la calit. Orezul se pune la inmuiat in apa fierbinte 15 minute, apoi se spala sub jetul de apa foarte ,foarte...Citeste continuarea
Omleta milaneza
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriCum vom proceda pentru a realiza aceasta omleta milaneza : Taiem dovlecelul cubulete si il calim in ulei. Il gustam si cand incepe sa se inmoaie adaugam ardeiul taiat cubulete,ceapa verde...Citeste continuarea
Oua umplute cu ficat
Postat de: alexandra20 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale si se pregatesc pentru umplut Se prajeste ficatul inabusit apoi se trece prin sita sau se faramiteaza cu furculita.Se taie ouale in lungime si se separa albusul de galbenus....Citeste continuarea
Orez la cuptor cu legume reteta...
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postCum se prepara Orez la cuptor cu legume reteta delicioasa de post-ceapa se caleste in putin ulei dupa care adaugam ardeiul si morcovul tocate -tinem pana se inmoaie...Citeste continuarea
Orez taranesc condimentat
Postat de: Bunica in Mancaruri de postSe curata legumele , se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert circa 10 minute. Se adauga orezul si se fierbe 15-20 min.Din cand in cand se mesteca usor pentru a nu se lipi orezul de...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: mirela0911 in PuiSe curata pulpele de piele si se taie in doua, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se prajesc pulpele sub capac pana se rumenesc pe toate...Citeste continuarea
Oua Benedict
Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri1. Pentru sos, bate galbenusurile cu apa, zeama de lamaie si sare& piper, la bain-marie, pana cand isi isi maresc putin volumul. Ia galbenusurile de...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: anaiss in Aperitive / GarnituriSe pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari. In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei. Dupa ce au fiert ouale, le punem in...Citeste continuarea
Orez picant cu naut
Postat de: Corina33 in Mancaruri de postSe pune nautul in apa pentru cel putin o zi, apoi se fierbe 3 ore in apa cu sare. Se scurge si se curata de coaja. Se pune la calit in ulei ceapa si usturoiul curatate si tocate. Se calesc pana...Citeste continuarea
Orez basmati cu peste alb file
Postat de: horia in PesteDespre prepararea orezului am mai aratat intr-o reteta anterioara,asa ca nu mai are rost sa amintesc si aici.Retetele sunt identice,numai ca azi in loc sa adaug ardei italian,am adaugat...Citeste continuarea
Orez basmati &salbatic cu cotlet de...
Postat de: diaconta in PorcCotletul se taie felii mai groase si se condimenteaza.Punem si rozmarinul.Intr-o tava se pune putin ulei,se aseaza feliile de carne,se pun morcovi taiati betisoare si ceapa rondele.Se pune...Citeste continuarea
Orez cu legume si masline la cuptor
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postMorcovul se curata si se da prin razatoare,ardeiul gras se taie cubulete,ceapa se taie marunt.Intr-un vas in care am pus uleiul (mie orezul imi place mai gras si atunci folosesc mai mult...Citeste continuarea
Orez prajit cu oua si legume
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriOrezul se pune impreuna cu apa si sarea intr-o oala/tigaie in care sa nu se prinda si se fierbe pana scade apa. Se lasa sa se raceasca. Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeii...Citeste continuarea
Orez cu lapte si fructe caramelizate
Postat de: Julie in DulciuriOrezul se spala si se fierbe in lapte. Se indulceste cu zahar dupa gust si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Fructele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza samburii si se taie in...Citeste continuarea
Oua in chifle
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriTaiem capacele chiflelor iar apoi le golim de miez.Ungem cu putin unt 2 forme mici de ceramica si asezam in fiecare cate o chifla .In fiecare chifla punem putin unt apoi ungem cu crema de...Citeste continuarea
Orez cu dovlecei
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriDovlecelul ,morcovul si ardeiul gras se taie cuburi. Intr-o oala se pune un pic de ulei si se calesc legumele apoi se toarna supa de pui. Cand da in clocot se pune orezul si se lasa sa...Citeste continuarea
Omleta cu avocado si branza cu mucegai
Postat de: Cristi_Roman in Aperitive / GarnituriAm taiat jumatatea de avocado in cubulete, am sfaramat cu mana bucata de branza cu mucegai si am amestecat totul cu cele trei oua. Am pus putina sare si putin piper. Tigaie de teflon, o ligurita...Citeste continuarea
Omleta cu fasole galbena
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa, se caleste in putin ulei, se adauga fasolea fiarta si taiata. Se lasa sa se prajeasca putin impreuna si se adauga ouale batute cu un praf de sare. Dupa ce s-au rumenit se intoarce...Citeste continuarea