Orez cu lapte si scortisoara
Postat de: susu in DulciuriSe pune de la inceput laptele cu orezul pe foc mic si se amesteca in continuu. Pe la jumatatea timpului de fierbere se adauga esentele, coaja de citrice si zaharul pudra. Cand a fiert orezul se...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriOuale fierte tare se curata si se taie in doua pe lungime. Se scot cu grija galbenusurile, iar albusuile le punem deoparte. Galbenusurile le zdrobim bine cu furculita, adaugam pateul si smantana...Citeste continuarea
Omiduta
Postat de: mitinita in PrajituriIntr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea. Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e incorporata...Citeste continuarea
Oua umplute cu ciuperci
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriOuale le-am curatat, le-am taiat in doua p lungime si am scos galbenusul. Am amestecat galbenusele cu pateu de ficat, o parte din ciuperci taiate maraunt, gogosarul taiat si el marunt, 2...Citeste continuarea
Omleta cu salam si ceapa
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa si se taie marunt ,se pune la calit ,se adauga si salamul taiat si se lasa sa se prajeasca . Se adauga cascavalul si se lasa pana aproape este topit. Se bat ouale cu sare si...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriAm curatat ouale de coaja si le-am taita jumatati dupa care am scos galbenusurile si le-am pus intr-un castronel. Galbenusurile le-am amestecat cu o lingurita de mustar,un pateu,sare,piper...Citeste continuarea
Orez cu fasole
Postat de: radu_popovici in Mancaruri de postReteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine). Punctul ei interesant este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai...Citeste continuarea
Oua festive de Paste
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriOuale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute se va cauta sa se taie in capacel din partea de sus a oului. Se va taia de jur...Citeste continuarea
Oua umplute cu ton
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriFierbem ouale tari si cand sunt reci le taiem in jumatate pe lungime si scoatem galbenusul. Intr-un castronel punem tonul scurs de ulei,caperele,maioneza si galbenusurile si le facem ca o...Citeste continuarea
Orez cu curry
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa si morcovul. Se pune uleiul intr-o oala si cand e fierbinte se adauga legumele la calit. Se adauga orezul spalat si se caleste putin. Se adauga 1 1/4 cana de apa si se lasa...Citeste continuarea
Oua umplute cu somon afumat
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCuratam ouale fierte si le taiem in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile si le punem intr-un castron cu restul ingredientelor. Taiem 12 fasii subtiri si mici de somon, restul il punem langa...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriTaiem ouale pe jumatate, le scoatem galbenusul si le dam deoparte pana pregatim umplutura. Din pateu, cele 2 galbenusuri si mustar pregatim umplutura, le punem pe toate intr-un castron si...Citeste continuarea
Omleta cu ton si patrunjel
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriScurgem tonul de ulei si tocam patrunjelul marunt. Batem ouale, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Punem o tigaie unsa cu ulei sa se incinga apoi punem ouale si cand omleta e rumena...Citeste continuarea
Omleta cu ierburi
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie marunt ceapa verde,patrunjelul si coriandrul. Ierburile mele au fost congelate. Se bat ouale si se amesteca bine toate ingredientele. Se pune o lingura de ulei in tigaie si cand e...Citeste continuarea
Oua umplute cu pate
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturise fierb ouale in apa cu sare dupa ce s-au racit se curata si se taie in 2 pe lung se amesteca galbenusurile,margarina,mustarul si pateul se omogenizeaza bine, se umplu ouale cu...Citeste continuarea
Oua de Pasti -PASTE FERICIT!...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSARBATORI FERICITE TUTUROR!Un Paste linistit si frumos tuturor! Ouale se fierb 15minute,se lasa sa se raceasca putin.Se taie decoratiunile pt fiecare ou,se invelesc ouale cu ele si cu o lingura...Citeste continuarea
Ouă în fel şi chip(rimelate...
Postat de: Ade200 in Aperitive / GarnituriOuăle se scot din timp din frigider şi se spală bine cu apa călduţă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun cojile de ceapă(albă, roşie sau amestecate) şi apa...Citeste continuarea
Oua prepelita vopsite
Postat de: stefania in Aperitive / GarnituriSe vopsec ca oricare alte oua, degresam (mai usurel, intrucat petele negre se curata daca insistam cu buretele asupra lor), fierbem 5 minute apoi le introducem in vopseaua dorita...Citeste continuarea
Oua vopsite pt Pasti
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriSpalam ouale bine si apoi le fierbem.Intr-un vas punem apa (dupa instructiunile plicului ) sa se incalzeasca si tot aici adaugam otetul dupa care punem cate 2 oua si le lasam in vopsea timp...Citeste continuarea
Oua vopsite si machiate
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDegresam ouale spalandu-le cu detergent de vase dupa care le clatim bine Le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere,adaugam o lingura de sare si o lingura de otet, le fierbem 8-10 min...Citeste continuarea
Oua colorate pentru iepurasi
Postat de: aziz in Prajituriintr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea.in alt castron amestecam untul cu zaharul pina obt o crema pufoasa adaugam pe rind ouale vanilia apoi adaugam faina din primul castron si...Citeste continuarea
Oua de pasti altfel!!!
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuale se golesc de continut. Se spala si se pun la scurs si uscat. Intre timp se fierb legumele mexicane, se amesteca cu bucatele de muschi file. Se umplu cojile de oua cu legumele si suca....Citeste continuarea
Oua vopsite ecologic
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe spala ouale cu apa si detergent de vase. Se limpezesc bine. Se aseaza firele de verdeata pe ou si se pun in dres. Se leaga bine si se pun intr/un vas cu apa rece. Se pun la fiert, se adauga 2...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriDegresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc...Citeste continuarea
Oita
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe umezesc mainile si se formeaza corpul oitei. Nu trebuie modificata cu mult forma,mai mult trebuie rotunjita. Pentru cap am folosit o maslina neagra la care am adaugat urechiuse tot...Citeste continuarea
Oua vesele
Postat de: elena1988 in Aperitive / Garniturispalam ouale cu detergent, apoi le punem la fiert in apa timp de 10-12 minute. se vopsesc ouale dupa instructiunile de pe vopsea, se pun la uscat apoi se ung cu ulei sau grasime. Citeste continuarea
Oua vopsite natural
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriPunem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale,(care trebuie sa fie la temperatura camerei) spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent. Cand apa incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Oua de Paste
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriDegresam ouale prin spalarea cu un detergent de vase, avand grija ca ulterior sa le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, acoperite cu apa, la foc potrivit, avand grija sa nu se...Citeste continuarea
Oua de Pasti
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriOuale se degreseaza bine cu un burete curat si se clatesc in mai multe ape.Nu se foloseste detergent,ptr.ca formeaza o pelicula pe coaja oului. Se pun la fiert in apa cu sare,sa le acopere,la...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci la Dry Cooker
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriCuratam usturoiul si ciupercile dupa care le spalam bine si le taiem,la fel procedam si cu mararul. Punem tigaia sa se incinga, iar pana atunci batem ouale bine cu delikatul dupa care adaugam...Citeste continuarea
Oua umplute cu gem de capsuni
Postat de: sufletista in Dulciurise amesteca ingredientele mai sus mentionate si se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 min, se intinde o foaie subtire 4-5 mm si se taie forme ovale care sa imite oul, se pun intr-o...Citeste continuarea
Ostropel de pasare
Postat de: carmenvlad in PuiSe spala copanelele si se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu putina sare. Se spumeaza bine si se fierbe 30 de minute. Copanelele se prajesc in ulei, apoi se scot intr-un castron si se...Citeste continuarea
Orez prajit cu fructe de mare si ou
Postat de: Sylvia in Fructe de marePreparare : pentru ca fructele de mare( decongelate ) necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins ,...Citeste continuarea
Oua vopsite in mod traditional
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriDe preferat este sa se foloseasca oua cu coaja albe,desi este stiut ca acestea au coaja mai subtire. Ouale se degreseaza bine.Frunzele culese pentru aceasta operatiune trebuie sa aiba o...Citeste continuarea
Omleta cu leurda
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCuratam ardeiul de seminte, ii spalam si-l taiem cubulete mici. Spalam leurda si o taiem fasii subtiri. Dam cascavalul pe razatoarea mica. Spargem si batem ouale putin cu o furculita. Punem...Citeste continuarea
Omleta Panacris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se taie pentru prajit. (De obicei raman de vineri, cativa cartofi prajiti si ii folosesc la omleta). Ceapa se curata, se taie felii subţiri si se pune la prajit in ulei....Citeste continuarea
Oua in cuib
Postat de: Corina33 in SpagheteSpaghetele se fierb al dente in apa cu sare, apoi se strecoara. Ouale se fierb 3 minute, apoi se pun in apa rece, se curata si se taie in doua. Usturoiul curatat si taiat in doua se prajeste...Citeste continuarea
Oua de Pasti
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriPentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant. Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu...Citeste continuarea
Orez cu rosii Cirio la cuptor
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSe unge o tava termorezistenta cu unt, se aseaza un strat de rosii, se adauga jumatate de ceapa tocata, 3 catei de usturoi felii, jumatate de morcov dat prin razatoare. Se adauga apoi ...Citeste continuarea
Orez cu cascaval si sos de rosii
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriOrezul se spala in apa rece. Se clateste de cateva ori, frecandu-l usor intre degete. Se pune utul la topit intr-o tigaie, apoi se pune orezul si se amesteca. Se toarna 2 cesti de apa (sau...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi pai
Postat de: ella87 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii se taie si se prajesc, ouale se bat cu putina sare si piper, 2lingurite apa ca sa iasa pufoasa,1/2 ligurita mustar. Dupa ce am batut ouale punem cartofii intr-o tigaie cu un...Citeste continuarea
Orez cu cartofi si copanele la cuptor
Postat de: sufletista in PuiSe spala orezul bine si se pune in tava. Se curata cartofii si se spala, se taie in 4 se adauga in tava. Se spala copanelele si se curata de piele cine doreste, se condimenteaza si se aseaza in...Citeste continuarea
Orez cu pui si legume
Postat de: ExploraCuisine in PuiSe curata legumele si se toaca marunt. Puiul se taie bucati mai mari. Orezul se spala si se scurge de apa. Intr-o tigaie punem untul la topit si prajim ceapa cu ardeiul, adaugam morcovul si...Citeste continuarea
Oatmeal Choco- Chips Cookies
Postat de: dentistutza in DulciuriUntul se mixeaza cu zaharul brun pana se face cremos. Se adauga oul si se mixeaza iar. Urmeaza, pe rand, faina,sarea, bicarbonatul, aroma,fulgii de ovaz,cocosul si la urma de tot, ciocolata si...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecei
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii taiem cubulete sau cum doriti si ii punem la calit cu putin ulei,ii lasam 1-2 minute apoi punem un pahar cu apa,putina sare si lasam sa fiarba pana scade toata apa....Citeste continuarea
Oua in cupe de legume
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriBaconul taiat marunt,se pune in tigaie,dupa ce s-a topit si s-a facut crocant,se scoate si daca e nevoie se mai adauga putin ulei,unde se caleste ceapa si ardeiii taiati marunt;se adauga restul...Citeste continuarea
Oua in cupe de somon
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriOuale batute se amesteca cu ceapa taiata marunt,cascavalul ras,jumatate din creveti taiati marunt,1lingura cu apa,sare si piper si se rastoarna in tigaia cu ulei incins;se amesteca mereu sa nu...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa si marar
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn castron bati bine ouale cu sare si piper,amesteci cu ceapa si mararul taiate foarte marunt apoi rastorni in tigaia cu ulei incins,dai focul mic,pui capac iar cand incepe sa se desprinda pe...Citeste continuarea
Orez fiert in supa de pui cu legume
Postat de: elena1988 in Mancaruri de legumeCalim ceapa in putin ulei, apoi punem legumele si supa de pui(800 ml) si lasam sa fiarba legumele, cand sunt gata [punem orezul, si condimentele si tinem pe foc pana orezul este gata. Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: sufletista in Mancare copiiSe pune intr-o oala apa cu un praf de sare si cand fierbe se adauga orezul. Cand e fiert orezul pe jumatate se scurge apa si se adauga laptele. Se adauga si restul ingredientelor, se fierbe bine...Citeste continuarea